ragazza
Adorable
- Член од
- 3 јуни 2005
- Мислења
- 2.870
- Поени од реакции
- 29
Ajde da gi otkrivame malite tajni na golemite majstori . Sekoja kuka ima svoja vrsta na tursija ajde da gi delime tuka .
Jas primer obozavam PEGLANI PIPERKI ke vi napisam eden recept od hrana i vino posto kako obicno doma gi pravat " od prilika " " so oko " " megu prsti" a jas ne sum tolku sovrsehena domakinka
)))
Potrebno e :
55 piperki
1 findzal essencija
150 gr sol
250gr maslo
250 gr seker
1 kitka magdonos
luk po zelba
Se mesa seckan magdonos , sol seker, maslo i esencija . Se polnat piperkite normalno izcisteni so edna lazicka os smesata . Piperkite se redat vo golem cad , se pristiskaat so nesto tesko i se ostavaat da od stojat edno 24 sati .
Potoa se redat vo golemi tegli i se nalevaat so sokot sto predhodno gi pustile .
Teglite se zatvaraat i se cuvat na ladno i temno mesto do upotreba .
Jas primer obozavam PEGLANI PIPERKI ke vi napisam eden recept od hrana i vino posto kako obicno doma gi pravat " od prilika " " so oko " " megu prsti" a jas ne sum tolku sovrsehena domakinka
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Potrebno e :
55 piperki
1 findzal essencija
150 gr sol
250gr maslo
250 gr seker
1 kitka magdonos
luk po zelba
Se mesa seckan magdonos , sol seker, maslo i esencija . Se polnat piperkite normalno izcisteni so edna lazicka os smesata . Piperkite se redat vo golem cad , se pristiskaat so nesto tesko i se ostavaat da od stojat edno 24 sati .
Potoa se redat vo golemi tegli i se nalevaat so sokot sto predhodno gi pustile .
Teglite se zatvaraat i se cuvat na ladno i temno mesto do upotreba .