Турскиот премиер го напушти форумот во Давос

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
A Koga gledam ovie komentarite napisani protiv turcite togas vi velam deka ne zasluzuvate prijatelstvo so Turcija,nemojte da mislite deka turskiot ambasador ne znae deka naj mnogu anti tursko raspolozenie ima vo MAkedonija i vo Srbija,pa togas ne ligajtese na turcite,isto taka se potpisivte bezbednosen dogovor so Turcija so cel za da ste zastitani od Grcite,pa jas vi velam dragi moi makedonci deka vie sto gi imate ovie prijateli ke gi izgubite za sekogas so vakvi bezobrazni postovi,naj ubo e nkoj da ne se mesa na GRCKO MAKEDOSNKO prasanje ako sakat grcite i popara neka praat. PA togas neka ve spasi evreite:pos2:

varnava

пастир
Член од
11 јануари 2009
Мислења
99
Поени од реакции
4
O tuurci.. Vi bi opet na jedan balkanski tango?:smir:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
A Koga gledam ovie komentarite napisani protiv turcite togas vi velam deka ne zasluzuvate prijatelstvo so Turcija,nemojte da mislite deka turskiot ambasador ne znae deka naj mnogu anti tursko raspolozenie ima vo MAkedonija i vo Srbija,pa togas ne ligajtese na turcite,isto taka se potpisivte bezbednosen dogovor so Turcija so cel za da ste zastitani od Grcite,pa jas vi velam dragi moi makedonci deka vie sto gi imate ovie prijateli ke gi izgubite za sekogas so vakvi bezobrazni postovi,naj ubo e nkoj da ne se mesa na GRCKO MAKEDOSNKO prasanje ako sakat grcite i popara neka praat. PA togas neka ve spasi evreite:pos2:
Ajde ne seri, za vas samo crnogorcite mue majkata. Pamtite onie sto ve tepaa vo sekoja bitka ako bevte 5 pati poveke.
Ne e sve do kolku ste.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Гледам од што е јака држава Турција обичните сообраќајци им се со автомати.

Јас на Турција и прогнозирам граѓанска војна за не повеќе од 3 години.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
A na vas sto vie pravea crnogorcite da ne pocnam ke me banirat cela godina.
Скоро си го читал Горски Венец а? Океј. Убаво коа читате.
Не бидува од нашево држава, поради бугари и срби златен.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Скоро си го читал Горски Венец а? Океј. Убаво коа читате.
Не бидува од нашево држава, поради бугари и срби златен.
Da, pokaza kako treba da se bori protiv tiranijata i da se pobedi.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Македонија од Турците е спалена по должина и по ширина неколку пати.
Колку деца македонски се отргнаа од фамилиите за да ги напрвата јаниќари.
На колку со сила верата муслиманска им ја наметнаа.
Ги донесоа Албанците од Кавказот за да го разбиат здравото ткиво на христијанскиот православен Балкан.
И ако можат повторно истото ќе го направат.

Да не се повторувам вистинскиот пат на сите славјански народи нит бил нит ќе биде Турција.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Мамата, кога ќе прочитам вакви вести сваќам колку всушност ние сме за никаде и се што ни се случува е по наша и само наша заслуга.
Не му дале да говори, пф пф, големата работа. На нас не ни прифаќаат име на држава, не ни прифаќаат членство во НАТО од каприц, не ни признаваат националност... и Боцевски гордо седи со неговите 100 и кусур кила на тоа столчето, а Груевски не пропушта прилика за држење муда во НАТО или Евлопската Унија. Поздрав до ДПБНЕ.
Ту бееее, мамата.
То е Принц.Комплекс на нижа вредност е заебана работа.:toe:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Бетер од комунистите сме: 5 души - 6 гледни точки! :kesa:

Како и да е ова на мене ми личи на шоу, да поентира Турција кај своите по вера браќа, за да подоцна биде голем фактор во блискиот исток. Ако Турција е голем фактор на блискиот исток, таа ќе мора да биде примена во ЕУ.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Да не има избори некакви во Турција скоро?
Ова стварно глупаво излезе.Јас мислам дека пред се Турчинов се изнервира од модераторот кој го прекина а му дозволи на Перез да зборува.Ама излезе сосем погрешно да се протолкува.Во секој случај не убаво постапи по мое Ердоган макар што до негде и го разбирам.Ама некогаш и треба вака.Исто требаше и ние да напуштиме во Букурешт.Е сега со знам низ глава неколку сценарија ми се вртат.
а)Некој некому ке се јави и ке се извини.Претпоставувам на Турците.Ептен битен фактор се.
б)Ке се сретнат Ердоган и Перез па ке има лигавење.
в)Армијата ке реши дека доста беше од Ердоган.

ПС искрено ја посакувам 3 тава варијанта.Оти со потегов и неговото делување секако Ердоган само си го потпиша поразот на наредните избори.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
.Е сега со знам низ глава неколку сценарија ми се вртат.
а)Некој некому ке се јави и ке се извини.Претпоставувам на Турците.Ептен битен фактор се.
б)Ке се сретнат Ердоган и Перез па ке има лигавење.
в)Армијата ке реши дека доста беше од Ердоган.

ПС искрено ја посакувам 3 тава варијанта.Оти со потегов и неговото делување секако Ердоган само си го потпиша поразот на наредните избори.
Перес му се јави на Ердоган да му се извини велејќи му дека бил емотивен за време на конференцијата. Секако, откако виде дека има противник, борец за вистината, вешт и храбар, краен резултат беше извинување од негова страна
Од постовите погоре

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Е не сум приметил тоа оти а видам равногорциве почнуваат со ова нивнава Србија до токија шемата и одма скокам натаму.А некое линкче за ова извинувањево има?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Tasakli evlad e ovoj Erdogan, majke mi.... Lider koj sto sekoja drzava bi posakal da go ima.

Prevodot ne e bas soodveten, ama kolku tolku sustinata e dolovena.

Ova e presot posle sluckata..

Јас на Турција и прогнозирам граѓанска војна за не повеќе од 3 години.
Ne lupaj gluposti.

Kajgana Shop

На врв Bottom