Туристички информации

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сметам дека е потребна ваква тема на која би можеле да разменуваме понуди и цени од туристички агенции, информации за членови кои се интересираат и некои кои веќе посетиле некоја локација, поминале незаборавни моменти и сакаат да ja споделат со останатите.

За почеток еве една добра понуда за Виена

1. ден / 01.04.2010 / четврток СКОПЈЕ – ВИЕНА
Поаѓање во попладневните часови од Скопје за Виена. Kраток одмор и прошетка низ Белград. Потоа продолжување на патувањето за Виена.

2. ден / 02.04.2010 / петок ВИЕНА
Пристигнување во Виена. Сместување во хотел – “Hotel DONAUWALZER***”. Предвидена pосета на еден од најголемите shopping центри... Слободно попладне.

3. ден / 03.04.2010 / сабота ВИЕНА
Градска Тура со Schonbrunn Palace. Турата ќе ви овозможи целосна слика на сите позначајни историски делови на Виена. Долж Ringstrasse ќе видитe неколку грандиозни згради, како што се МАК, State Opera House, величествениот Museum of Fine Arts во кој што се сместени Хабсбурговите уметности познати vo целиот свет како и Natural History Museum, културната област на Museums Quartier, Hofburg ( првата Хабсбургова зимска резиденција), Парламентот, City Hall и Burgtheater. Најзанимливиот дел од турата би било посетата нa изложбените соби на Schonbrunn Palace, некогаш летна резиденција нa Хабсбург семејството и куќатa на Мариа Терезиа. Враќајки се кон операта се поминува покрај Belvedere Palce, првата летна резиденција на принцот Еуген. Враќање во хотел и слободна вечер.

4. ден / 04.04.2010 / недела ВИЕНА
Слободно време за индивидуални активности. Препорака – прошетка пo улицата Мариа Хилфер, долга околу 3км ( бутици, ресторани и др.)

5. ден / 05.04.2010 / понеделник ВИЕНА - СКОПЈЕ
Слободно претпладне. Пополадне поаѓање за Скопје. Патување со попатни паузи.

13999 мкд
Цената вклучува:

. Превоз на наведената релација со високотуристички автобус
. 3 ноќевања со појадок во хотел во Виена
. Разгледување на Виена со локален водич
. Пратител на групата и организација на патувањето

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Цената е според мене поволна,а понудата опфаќа доста знаменитости.Виена заедно со Рим и Прага се градови кои мора да се посетат барем еднаш во животот.:toe:

J

Johnny Stulic

Гостин
Не сум воопшто по организирани патување ама цената е таква што навистина би вредело да појдеш.
Јас наместо на Мариа Хилфер би го потрошил денот во Пратер.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Водичот пред две години коа бевме на апсолвентска вика било традиција секој турист да проба оригинал Сахер торта.Така да не заборавајте и тоа да го направите. :)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Можеби не е моево прашање за тука, ама ќе си прашам... Ме интересира, и сакам да одам во Италија, поточно во Милано... да не знае некој кои агенции прават тури до таму ?

Благодарам Однапред :smir: (стварно ми е потребно, и чекам одговор):nesum:

Некој? Зш ми треба стварноооооооооо! :toe: :nesum: :nesum: :nesum: :nesum: :nesum: :nesum:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Можеби не е моево прашање за тука, ама ќе си прашам... Ме интересира, и сакам да одам во Италија, поточно во Милано... да не знае некој кои агенции прават тури до таму ?

Благодарам Однапред :smir: (стварно ми е потребно, и чекам одговор):nesum:

Некој? Зш ми треба стварноооооооооо! :toe: :nesum: :nesum: :nesum: :nesum: :nesum: :nesum:

Некојјјјјјјјјј ?!??!!?!??!?!?!? Ми треба што побрзо !

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Некојјјјјјјјјј ?!??!!?!??!?!?!? Ми треба што побрзо !
Jaс лично никогаш во каталог не сум видела тура само за Милано.
Имам видено за фудбалски натпревари организации.
Во Италија турите може да се со Милано, но само на 1 ден, другото одиш Рим, Венеција, Фиренца... Иако ретко има тура и на 1 ден со Милано.

Но, ако седиш пред ПЦ ништо не правиш, излези разгледај низ агенции распрашај се, ќе ти понудат индивидуална тура која може ќе ти одговара.
На готово пред компјутер ништо не се добива.
Станувај и прошетај низ агенцииве.

Едит- Ако ти е за фудбал тука се Папилон. Тие имаат организации за фудбалски натпревари.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Jaс лично никогаш во каталог не сум видела тура само за Милано.
Имам видено за фудбалски натпревари организации.
Во Италија турите може да се со Милано, но само на 1 ден, другото одиш Рим, Венеција, Фиренца... Иако ретко има тура и на 1 ден со Милано.

Но, ако седиш пред ПЦ ништо не правиш, излези разгледај низ агенции распрашај се, ќе ти понудат индивидуална тура која може ќе ти одговара.
На готово пред компјутер ништо не се добива.
Станувај и прошетај низ агенцииве.

Едит- Ако ти е за фудбал тука се Папилон. Тие имаат организации за фудбалски натпревари.
Па шетав низ градов, по агенцииве, ама ретко кои одат... Уште ќе гледам низ агенцииве

П.С Фала

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Незнам дали е прашањево за тука, но ме интересира дали сеуште има визи за Бразил?

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Претпоставувам прашањево можам да го поставам тука. Дали некој од вас има патувано со Но лимит туристичката агенција т.е какво искуство имал ако веќе патувал? Деновиве кружи вест за лажна туристичка агенција, па пошто со оваа не сум запознаена да си прашам :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Претпоставувам прашањево можам да го поставам тука. Дали некој од вас има патувано со Но лимит туристичката агенција т.е какво искуство имал ако веќе патувал? Деновиве кружи вест за лажна туристичка агенција, па пошто со оваа не сум запознаена да си прашам :D
Не сум слушнал такво нешто за Но Лимит, но како пто гледав летово примамливи беа со цените на аранжманите. Е сега не сум запознаен ни јас со таа лажна вест...па некој друг ако е запознаен нека пише. И мене ме заинтересира тоа...

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Не сум слушнал такво нешто за Но Лимит, но како пто гледав летово примамливи беа со цените на аранжманите. Е сега не сум запознаен ни јас со таа лажна вест...па некој друг ако е запознаен нека пише. И мене ме заинтересира тоа...
Агенцијава е од Ск за тие што не знаат..еве и веб страна..http://www.nolimit.mk/

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Нолимит е 100% Македонска туристичка агенција :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
И тука ке прашам па последно нека е :)

Што ми треба за да патувам во земја на шенген зоната?
-Дали ми требаат пари (пари во смисла како гаранција дека не одам да работам) и по колку на ден?
-Дали ми треба гарантно писмо од тие кај што ке одам?

Во врска со авионската карта:
Дали е пожелно да се осигура багажот и трошоци за поништување лет?
Дали е пожелно да се плати Медицинска помош (вкл.џет-амбуланта) и приватно медицинско осигурување?

Ако ги платам претходниве работи ми иде дупло картата.
Вие што сте патувале како сте постапиле?

Искуства, предлози, препораки и мислења ке ми се многу добредојдени.
Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom