- Член од
- 21 ноември 2005
- Мислења
- 5.217
- Поени од реакции
- 941
Пејачката ми е супер, ми беше фаворит од годинешнава Евровизија!
Туна не успеа да се наметне доволно за да профитира колку што сметаше дека би требало. Затоа во Косово и особено во Албанија го немаше тој проблем.Прво да кажам дека за Туна е ок да се отвори тема. Од друга страна пак за Ноне Неделковска не е.
Нормално дека мора, и секако дека трае и фала богу дека е добро, треба да оди уште побрзо тоа, но разбирам зашто не е како што замислувам. Ама муабетот дека е “тиња“ ме потсеќа на онаа скопската маана, све е тиња, или порано се викаше све е тапа, ништо не чини, ноќниот живот е за никаде, музиката ни е срање, спортот ни се дави, комшиката ни е трудна, стариот од трети многу смрди, па дури и Трендо бил негативен.Serpico напиша:Него, мора да има квантитет за да излезе квалитетот. Трае процесот, со години... Уште ги тренираме ушите и се привикнуваме на нешто друго, поразлично од она што сме го имале. И тоа е добро.
Ако туна ја бива... Тогаш Гаџа има најдобар вокал на Балканот.:helou:Он д топик, воопшто не би ми пречело Албанка да пее под името Македонија, кога едноставно - ја бива.
Настрана од сите досадни етнички муабети... Што мислите за девојкава?
Во моменти кога се е „тиња“ на музички план во Македонија, би било добро освежување учеството на пејачи како Туна, Ерзана, Куку Леле (под услов Панки да не заглави долго на робија ) и тн... Ми недостигаат доцните 90-ти, кога имаше хиперпродукција на македонска музика па секој ден имаше нова песна. Што чекате? Не бидете само фестивалски пејачи. Ајде, творете!
Шо и фали де, доискажи се.Ако туна ја бива... Тогаш Гаџа има најдобар вокал на Балканот.:helou: