Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Пробајте пешачење до работа/факултет и назад секој ден плус трчање вечер и таман доаѓа 20+ км дневно (барем мене така ми излегува :)) што е солидна вежба за издржливост и ојачување на нозе, плус ако имате ранец со тежина кога пешачите не кога трчате уште подобро. Исто обрнете внимание на исхраната и дигестивниот систем од таму доаѓа цела енергија дали за трчање или извршување на секојдневни активности сепак многу битен "детал". За да бидете во топ форма на маратонот мора и малку подолгорочно да обрнете внимание на исхраната затоа што резултатите не доаѓаат преку вечер. Исто битно е и да се одморите неколку дена пред 6-ти мај значи последниот напорен тренинг од 21км 1 недела пред главното случување, а неделата пред трката само 5-ки... барем јас така мислам дека е најдобро. :)

Член од
21 март 2012
Мислења
48
Поени од реакции
14
На 27ми Мај најверојатно ке има државно првенство во планинско трчање,па после маратонот удрете малце на угорници па и таму да се пријавеме :)
Daj link od event ili neso takvo. p.s. mn e pointeresno da trcas u grad odkolku vo krugovi...pogolema motivacija ke imate site i mn podobro vreme ka napraite ;)

К

командо

Гостин
Пробајте пешачење до работа/факултет и назад секој ден плус трчање вечер и таман доаѓа 20+ км дневно (барем мене така ми излегува :)) што е солидна вежба за издржливост и ојачување на нозе, плус ако имате ранец со тежина кога пешачите не кога трчате уште подобро. Исто обрнете внимание на исхраната и дигестивниот систем од таму доаѓа цела енергија дали за трчање или извршување на секојдневни активности сепак многу битен "детал". За да бидете во топ форма на маратонот мора и малку подолгорочно да обрнете внимание на исхраната затоа што резултатите не доаѓаат преку вечер. Исто битно е и да се одморите неколку дена пред 6-ти мај значи последниот напорен тренинг од 21км 1 недела пред главното случување, а неделата пред трката само 5-ки... барем јас така мислам дека е најдобро. :)
И секако, психичкиот фактор мислам дека игра голема улога тука :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Daj link od event ili neso takvo. p.s. mn e pointeresno da trcas u grad odkolku vo krugovi...pogolema motivacija ke imate site i mn podobro vreme ka napraite ;)
Нема ивент на фб, има страна http://www.facebook.com/skopskimaraton и сајтот skopskimaraton.com.mk
Ногу е појака оваа трка од онаа пред 2 недели. Има скутери со камера,хеликоптер над тебе лета и народ има многу,постарите луѓе сите ме бодреа лани :D

К

командо

Гостин
Мамата, вака изгледа долго... Ама позабавно отколку трчање во круг во секој случај! :)
Абе... долгичко некако/ Ќе го истрчате ли дечки? :D Мене ме фати страв... демотивација е ова :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375

мајцата за маратонот :)
--- надополнето: 20 април 2012 во 13:10 ---
Абе... долгичко некако/ Ќе го истрчате ли дечки? :D Мене ме фати страв... демотивација е ова :D
абе мотивација треба да ти биде ова :D
ќе биде тешко не викам не,ама чувството на целта е... :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Ако го истрчам полумаратонот за помалку од 2 часа, ќе си се почастам со патичињава за следниот маратон :))
Еден, два.

Ептен ми фатија нога кога ги пробав, полесно нешто немам облечено.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Ако го истрчам полумаратонот за помалку од 2 часа, ќе си се почастам со патичињава за следниот маратон :))
Еден, два.

Ептен ми фатија нога кога ги пробав, полесно нешто немам облечено.
ако влезеш под 2 саати по еден сок или пиво за сите членови од форумот шо ке трчаат :P

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Во 19:30 на Наша ТВ ке има емисија за скопскиот маратон.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.714
Абе волонтери, добивте инфо шо како?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.053
Другар ми атакува на првите три места на 5 километри (лани мислам дека заврши на 4 место).
Друг другар на први 3 места во полумаратон :)

Јас ќе почекам уште некоја година :icon_mrgr:

К

командо

Гостин
Кога трчам, ме боли "цеваницата"... патиките не чинат или што, си трчам на асфалт/ :D некој друг со сличен проблем?

Kajgana Shop

На врв Bottom