инаку пхонемикс.. пред некои си 3 4 години можда кога имаше парада од моторџии од бугарија србија и другиве држави на плоштад дојде ден типац македонец - си го направил сам моторот од нула а машина и мењач имаше од фичо и баш го прашав како го вози вака ми рече дека си бил на машински и си направил атест човекот...Мотор од автомобил?Сигурен?Ако е дома направен тој трицикл треба прво атест,а потоа регистрација и возачка за категорија А.Доколку е купен од продавница само регистрација и возачка.
Во тој момент не ни помислив на буби и фиќиња мислев на нешто поглемо.Со мотори од буби и фиќиња е доста изводливо.Phoenix, често за основа кај трициклите се користи мотор (т.е. цел погонски систем) од Буба. Кај нас по собирите се вртка хоум-мејд битолски трицикл, па верувам дека ако некој е сериозно заинтересиран може да се распраша кај некој кој го минал тоа искуство. Не верувам дека има многу такви на форумов. Најсигурно, трк до гаражата на Машински (А-тест) и види што ќе ти кажат.
Нешто поголемо (V6/V8) може само да биде самоубиствено (карикирам). Друго, каде кај нас ќе најдеш се што ти треба да комплетираш возило со таков погон и кој ќе ти го среди?Во тој момент не ни помислив на буби и фиќиња мислев на нешто поглемо.Со мотори од буби и фиќиња е доста изводливо.
Fuck Yeah, Дрмоно од Демир ХисарНешто поголемо (V6/V8) може само да биде самоубиствено (карикирам). Друго, каде кај нас ќе најдеш се што ти треба да комплетираш возило со таков погон и кој ќе ти го среди?
Еве го битолскиот трајк
Сега го приметив металниот браник од Шкода и линијата на „каросеријата“ позади седиштето. Можно е да се работи за Шкода затоа што и кај нив (постарите) моторот е сместен позади. Џиш, Волкс? Знаете нешто повеќе за овој трајк?
da da imam gledano videa od boss hoss stvarno se mokni cuda neverovatni no vistineti so eden zbor strasni no tie se firma i gi proizveduvat ovie motori me interesirase za ovde vo mk ako se napravi vakvo cudo kako ke se vozi dali ke moze da stane legalnohttp://www.youtube.com/watch?v=7L7EojnhiT4
Еве, со V12 мотор ))
И ова исто јако
http://www.youtube.com/watch?v=UXbk8AHvmrM
aha znaci mozi i toa da se atestita a ja nemate informacijava kolku se naplaka za takvi vozila ili za prasajnevo da se obratam samo na masinskiсам дома да си напраиш трицикл или четрицикл е изводливо зашо да не ама да го возиш низ улица така нема шанси да не те сопре полиција така да со тоа чудото на 3/4 тркала директ на машински види колку би те коштал атест па ако ти се исплати плаќај вади возачка и вози ако не сликни го за да имаш да кажуваш на синој снаи внуци ....
--- надополнето: Sep 16, 2011 3:48 AM ---
инаку пхонемикс.. пред некои си 3 4 години можда кога имаше парада од моторџии од бугарија србија и другиве држави на плоштад дојде ден типац македонец - си го направил сам моторот од нула а машина и мењач имаше од фичо и баш го прашав како го вози вака ми рече дека си бил на машински и си направил атест човекот...
нај момент беше кога убаци во рикверц.. хаха можеш да замислиш огромно моториште РИКВЕРЦ убаци
hahaha pa i toa sto vikas ama toa go znaeme deka e taka sakam samo da dobijam mislejne za druga rabota za toa sto e otvoren forumot a za masinava tocno deka i pari ke si izvadis heheheh super e masinavaАбе напраи си едно ко на циганите за дрва сечење со мотор од тома винкович мала потрошња, ем у кризни времиња со него паричка ке си вадиш и што е најбитно не треба а-тест.
еве го, профи
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/647737?searchID=1056452&Idx=81