Трицикли и мотори со мотор од автомобил

Член од
15 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
me interesira sto se slucuva ponatamu od koga ke se napravat tie vozila triciklite i motorite os motor od aftomobili triciklite gi ima kaj nas vo mk dali se registriraat tie vozila sto so niv,praveni se doma go garaza

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Мотор од автомобил?Сигурен?Ако е дома направен тој трицикл треба прво атест,а потоа регистрација и возачка за категорија А.Доколку е купен од продавница само регистрација и возачка.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Phoenix, често за основа кај трициклите се користи мотор (т.е. цел погонски систем) од Буба. Кај нас по собирите се вртка хоум-мејд битолски трицикл, па верувам дека ако некој е сериозно заинтересиран може да се распраша кај некој кој го минал тоа искуство. Не верувам дека има многу такви на форумов. Најсигурно, трк до гаражата на Машински (А-тест) и види што ќе ти кажат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
сам дома да си напраиш трицикл или четрицикл е изводливо зашо да не ама да го возиш низ улица така нема шанси да не те сопре полиција така да со тоа чудото на 3/4 тркала директ на машински види колку би те коштал атест па ако ти се исплати плаќај вади возачка и вози ако не сликни го за да имаш да кажуваш на синој снаи внуци ....
--- надополнето: Sep 16, 2011 3:48 AM ---
Мотор од автомобил?Сигурен?Ако е дома направен тој трицикл треба прво атест,а потоа регистрација и возачка за категорија А.Доколку е купен од продавница само регистрација и возачка.
инаку пхонемикс.. пред некои си 3 4 години можда кога имаше парада од моторџии од бугарија србија и другиве држави на плоштад дојде ден типац македонец - си го направил сам моторот од нула а машина и мењач имаше од фичо и баш го прашав како го вози вака ми рече дека си бил на машински и си направил атест човекот...

нај момент беше кога убаци во рикверц.. хаха можеш да замислиш огромно моториште РИКВЕРЦ убаци :)

Член од
15 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
da da siguren sum vo toa so motorot sto ima motor od aftomobil gledav na you tube vo rusija kako od marka zaz gi pravaat motorite i gi vozaat nekoi imat prenos so mejnac od motor a nekoi iman kako sto e od aftomobilit so rikverc jako bese koga go vidov ima praveno i choperi i sportski za toa me interesirase kako posle se vozaat tie motori, i ne samo vo rusija gi imam gledano i vo drugi drzavi vo ceska prosnoto leto vidov pred mene motor ogromen so motor od skoda

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Phoenix, често за основа кај трициклите се користи мотор (т.е. цел погонски систем) од Буба. Кај нас по собирите се вртка хоум-мејд битолски трицикл, па верувам дека ако некој е сериозно заинтересиран може да се распраша кај некој кој го минал тоа искуство. Не верувам дека има многу такви на форумов. Најсигурно, трк до гаражата на Машински (А-тест) и види што ќе ти кажат.
Во тој момент не ни помислив на буби и фиќиња мислев на нешто поглемо.Со мотори од буби и фиќиња е доста изводливо.

Член од
15 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
da da od fiko i buba deka motorot e otpozadi i i mejnacot odgovara mislam mejnacot e postaven onaka odgovara pravo da namestis zvezda ili sistem za kais i direkt na trkalo a od drugive aftomobili ti treba kardan ba baras ili nekakov sistem na deferencijal da se izmisli no sepak toa e rabota ivreme i pari samo zo zelba nemozi ali dosta interesno e
--- надополнето: Sep 16, 2011 8:59 AM ---
http://youtu.be/_46TwJJ9yIY poglednete go videoto vo rusija se desava
--- надополнето: Sep 16, 2011 9:01 AM ---
toa e od zaz ruska kola motor

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Во тој момент не ни помислив на буби и фиќиња мислев на нешто поглемо.Со мотори од буби и фиќиња е доста изводливо.
Нешто поголемо (V6/V8) може само да биде самоубиствено :D (карикирам). Друго, каде кај нас ќе најдеш се што ти треба да комплетираш возило со таков погон и кој ќе ти го среди?

Еве го битолскиот трајк

Сега го приметив металниот браник од Шкода и линијата на „каросеријата“ позади седиштето. Можно е да се работи за Шкода затоа што и кај нив (постарите) моторот е сместен позади. Џиш, Волкс? Знаете нешто повеќе за овој трајк?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нешто поголемо (V6/V8) може само да биде самоубиствено :D (карикирам). Друго, каде кај нас ќе најдеш се што ти треба да комплетираш возило со таков погон и кој ќе ти го среди?

Еве го битолскиот трајк

Сега го приметив металниот браник од Шкода и линијата на „каросеријата“ позади седиштето. Можно е да се работи за Шкода затоа што и кај нив (постарите) моторот е сместен позади. Џиш, Волкс? Знаете нешто повеќе за овој трајк?
Fuck Yeah, Дрмоно од Демир Хисар :)

Се имам и возено на чудово. Металниот браник и целата задница сосе мотор + менувач + подвозје + сопирачки + делот за седиштата се од Шкода чамојца.

Инаку има уште еден ваков прототип во Битола, го возеа на мото турата и Олдтајмер релито од Грција. Подвозје од Буба, со 4 гуми назад (дупли). Изгледа фантастично.

Член од
15 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
dobro ok e so triciklite zaden del cel od buba skoda ili fiko-zastava 750.eve ovaa vozilo od bitola pominalo na a-test sto ponatamu so motorcilkite koi e napraven od motor od aftomobil i za toa li isto ke moze da se registrira da se odi na a tese ke bide li legalno da se vozi poglednete go videoto motorot e so motor od kola.http://youtu.be/zJ4yk0c4D-8

Член од
15 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
da da imam gledano videa od boss hoss stvarno se mokni cuda neverovatni no vistineti so eden zbor strasni no tie se firma i gi proizveduvat ovie motori me interesirase za ovde vo mk ako se napravi vakvo cudo kako ke se vozi dali ke moze da stane legalno
--- надополнето: Sep 16, 2011 11:46 AM ---
сам дома да си напраиш трицикл или четрицикл е изводливо зашо да не ама да го возиш низ улица така нема шанси да не те сопре полиција така да со тоа чудото на 3/4 тркала директ на машински види колку би те коштал атест па ако ти се исплати плаќај вади возачка и вози ако не сликни го за да имаш да кажуваш на синој снаи внуци ....
--- надополнето: Sep 16, 2011 3:48 AM ---

инаку пхонемикс.. пред некои си 3 4 години можда кога имаше парада од моторџии од бугарија србија и другиве држави на плоштад дојде ден типац македонец - си го направил сам моторот од нула а машина и мењач имаше од фичо и баш го прашав како го вози вака ми рече дека си бил на машински и си направил атест човекот...

нај момент беше кога убаци во рикверц.. хаха можеш да замислиш огромно моториште РИКВЕРЦ убаци :)
aha znaci mozi i toa da se atestita a ja nemate informacijava kolku se naplaka za takvi vozila ili za prasajnevo da se obratam samo na masinski

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Абе напраи си едно ко на циганите за дрва сечење со мотор од тома винкович мала потрошња, ем у кризни времиња со него паричка ке си вадиш и што е најбитно не треба а-тест.
еве го, профи

http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/647737?searchID=1056452&Idx=81

Член од
15 септември 2011
Мислења
10
Поени од реакции
1
Абе напраи си едно ко на циганите за дрва сечење со мотор од тома винкович мала потрошња, ем у кризни времиња со него паричка ке си вадиш и што е најбитно не треба а-тест.
еве го, профи

http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/647737?searchID=1056452&Idx=81
hahaha pa i toa sto vikas ama toa go znaeme deka e taka sakam samo da dobijam mislejne za druga rabota za toa sto e otvoren forumot a za masinava tocno deka i pari ke si izvadis heheheh super e masinava

Kajgana Shop

На врв Bottom