Трип-хоп

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.759
Поени од реакции
8.178
овој стил на музика опушта и релаксира а и текстовите не се напнати многу

I

indigo child

Гостин
овој стил на музика опушта и релаксира а и текстовите не се напнати многу
ne bi rekla, ima trip-hop sto e mnogu tezok za slusanje...
portishead primer.
Mene ova ne me opushta. Ne znam nekoj ako go opushta.
Trip-hop ne opushta. Ne napnuva, ama ne ni opushta. Specificno e malce.
Normalno ova se razlikuva od artist do artist.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
ne bi rekla, ima trip-hop sto e mnogu tezok za slusanje...
portishead primer.
Mene ova ne me opushta. Ne znam nekoj ako go opushta.
Trip-hop ne opushta. Ne napnuva, ama ne ni opushta. Specificno e malce.
Normalno ova se razlikuva od artist do artist.
that is true.. затоа од трип-хоп до трип-хоп трака има многу разлика.. Сакаш по чил ќе си пуштиш со хип хоп примеси, ако сакаш да те напни имаш mindfuck траки колку сакаш, ако сакаш љубовна атмосфера ќе си најдиш и таква.. доста разновиден стил на музика со голем број на изведувачи.. Али на крај се знај just light it up..

I

Intex

Гостин
Само мене ова не ми звучи на трип-хоп?

И да, трип-хопот е жанр кој најчесто опушта.
Јесте, има артисти кои знаат да те удрат на велико, па до главоболение да дојдеш, ама целосната слика за жанрот е дека е лесен за слушање, исто како амбиенталот.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
И downtempo исто.. Иначе Јоан Portishead ти е трип хоп бенд и тоа еден од најпознатите и најдобрите во светот, воедно и еден од моите омилени..

I

Intex

Гостин
И downtempo исто.. Иначе Јоан Portishead ти е трип хоп бенд и тоа еден од најпознатите и најдобрите во светот, воедно и еден од моите омилени..
Френки, знам кои се Портисхед, ама ова е премногу агресивно, за да биде трип-хоп.

Ако гледаме така, и Рејдиохед се алтернатив рок бенд, и Опет се дет металци, ама првите имаат албуми кои се апла електроника, вторите кои се апла прогресив рок.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Френки, знам кои се Портисхед, ама ова е премногу агресивно, за да биде трип-хоп.

Ако гледаме така, и Рејдиохед се алтернатив рок бенд, и Опет се дет металци, ама првите имаат албуми кои се апла електроника, вторите кои се апла прогресив рок.
самиот наслов на траката си кажува дека е агресивна.. затоа ти викаат имаш по хардкор трип хоп бендови, имаат по агресивни траки,а имаш ептен чил кои се граничат со даунтемпо и амбиентал.. затоа викам премногу е разновиде светот на трип хоп, секој ден наоѓаш некои нови бендови,изведувачи со многу специфичен стил.. И масив атак имаат многу агресивни траки..:)

I

indigo child

Гостин
Само мене ова не ми звучи на трип-хоп?

И да, трип-хопот е жанр кој најчесто опушта.
Јесте, има артисти кои знаат да те удрат на велико, па до главоболение да дојдеш, ама целосната слика за жанрот е дека е лесен за слушање, исто како амбиенталот.
Ne se soglasuvam -.-
Zanr za opustanje? Kade pisuva ova?
Bas naprotiv, ko sto rece Frankie, Massive Attack (koi se osnovopoloznici na zanrot) imaat mnogu agresivni traki. Ne mora da gi nareces agresivni, ja bi rekla mracni. Ima i takvi sto ke te opustat, da, ali deka toa e zanr za opustanje...ne bas.
Chillout, da.

Kajgana Shop

На врв Bottom