- Член од
- 16 јули 2011
- Мислења
- 127
- Поени од реакции
- 104
auuuuu si kine ! bravo za pesnava !
ne bi rekla, ima trip-hop sto e mnogu tezok za slusanje...овој стил на музика опушта и релаксира а и текстовите не се напнати многу
that is true.. затоа од трип-хоп до трип-хоп трака има многу разлика.. Сакаш по чил ќе си пуштиш со хип хоп примеси, ако сакаш да те напни имаш mindfuck траки колку сакаш, ако сакаш љубовна атмосфера ќе си најдиш и таква.. доста разновиден стил на музика со голем број на изведувачи.. Али на крај се знај just light it up..ne bi rekla, ima trip-hop sto e mnogu tezok za slusanje...
portishead primer.
Mene ova ne me opushta. Ne znam nekoj ako go opushta.
Trip-hop ne opushta. Ne napnuva, ama ne ni opushta. Specificno e malce.
Normalno ova se razlikuva od artist do artist.
Само мене ова не ми звучи на трип-хоп?
Френки, знам кои се Портисхед, ама ова е премногу агресивно, за да биде трип-хоп.И downtempo исто.. Иначе Јоан Portishead ти е трип хоп бенд и тоа еден од најпознатите и најдобрите во светот, воедно и еден од моите омилени..
самиот наслов на траката си кажува дека е агресивна.. затоа ти викаат имаш по хардкор трип хоп бендови, имаат по агресивни траки,а имаш ептен чил кои се граничат со даунтемпо и амбиентал.. затоа викам премногу е разновиде светот на трип хоп, секој ден наоѓаш некои нови бендови,изведувачи со многу специфичен стил.. И масив атак имаат многу агресивни траки..Френки, знам кои се Портисхед, ама ова е премногу агресивно, за да биде трип-хоп.
Ако гледаме така, и Рејдиохед се алтернатив рок бенд, и Опет се дет металци, ама првите имаат албуми кои се апла електроника, вторите кои се апла прогресив рок.
Ne se soglasuvam -.-Само мене ова не ми звучи на трип-хоп?
И да, трип-хопот е жанр кој најчесто опушта.
Јесте, има артисти кои знаат да те удрат на велико, па до главоболение да дојдеш, ама целосната слика за жанрот е дека е лесен за слушање, исто како амбиенталот.