Трета Израелско - Либанска војна.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Видеа имале, локации имале, не го убивале. Тоа е тезата?
Додека во Либан и сектретарките на помалите шефови ги убија во бункери 6+ нивоа под земја... Лидерот на Хамас нема приоритет за убивање во војнава? Со оваа логика можеби намерно го оставиле да загине во борба за да направат херој од него.

Се разбира ова е само ментална гимнастика, а ти не сркаш пропаганда.
Автоматски споено мислење:

Патем, не ти работи видеото.
Не знам, не сум експерт за убивање, не сум бил во војна. Незнајко, со други зборови. Камо да се разбирав како тебе па да знаев каде можат да го убијат полесно. Ќе им јавев, ќе прашав што чекаат.

Не знам зошто не се разбираме за пропагандата, јас си признав дека ја сркам, моите видеа се пропагандни, не се како твоите. Чим јас постирам видео, не мора ни да го гледаш, се знае дека е пропаганда и што год има на истото, не е за губење време.

Ама ако толку те интересира кликни таму кај што пишува Watch on YouТube и ќе ти се отвори видеото. Се друго си знаеш, греота е едно видео да не можеш да отвориш.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Дека Русија ќе ја завземе Украина „...за два дена...„ е повеќе од бабини деветини, оти не паметам дека некој руски политичар или висок офицер кажал такво нешто.

„Печурката„ наменета за Иран е многу веројатна и е проречена од еден лик од монашките старци.
Живи били па (не)видели Пророк..живееме во време кога луѓето не одлучуваат ништо..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Не знам, не сум експерт за убивање, не сум бил во војна. Незнајко, со други зборови. Камо да се разбирав како тебе па да знаев каде можат да го убијат полесно. Ќе им јавев, ќе прашав што чекаат.

Не знам зошто не се разбираме за пропагандата, јас си признав дека ја сркам, моите видеа се пропагандни, не се како твоите. Чим јас постирам видео, не мора ни да го гледаш, се знае дека е пропаганда и што год има на истото, не е за губење време.
Во дискусија за возрасни - ова ти останува, да изиграваш кловн со недоквакан хумор.
Мене ако ме прашаат, ако ти навистина сакаш да дискутираш на вакви теми тогаш имаш две (озбилни) опции. Првата е да земеш малку да си го прошириш светогледот од геополитички аспект, а втората опција е да идеш на теми од кои се разбираш па да наставиш да си коментираш филмови и серии, и некои лагани муабети за сеир... Ова се обидов и на Стефан да му го објаснам, ама кај него инаетот е поголем од самосвеста. За тебе тек ќе видиме.

САД во Бејрут испраќаат специјален пратеник за договарање примирије. Кого испраќаат се прашувате? Епа извесен Амос Хочштајн, Евреин, и ветеран од израелската армија. САД без сомнеж праќаат јасна порака на непристраснот и објективност во случувањата на Блискиот Исток... Фарсата продолжува.

Hochstein also served on the supervisory board of Ukraine’s state-owned natural gas company Naftogaz...

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Тоа што тебе bias-от не ти дозволува да признаеш дека она беше храбра смрт, не го менува фактот за истото. Израел тотално се заеба со објавувањето на видеото, херој го направија.
Таа животиња е дел од една најголемите злосторнички организации икад направена на земјата. Тоа што се бафтал со предавници во превод значи дека се бафтал со политички неистомисленици од фатах. Штета што го тргнаа лајвлик да видиш во живо како се справува Хамас со политички и религиозни неистомсленици во Газа. Тој мрсул кој додека Палестинските деца гинат живел длабоко во бункери, не заслужува да му се спомне името во историјата.

Која „тајфа кажува приказни за разно разни заговори“? Е
Ајде Ванлок не ме терај да почнам пак... Доволно ќе биде два три збора да кажам па да тргне малумно тајфа за Хазарите, па како тоа израелците ги исчистиле христијаните во Либан и разно разни други небулози. Па после ќе викаш дека спинувам. Секоја небулоза што ќе се изнесе тука, ќе ја дебункирам. Затоа сконцентрирајте се на тоа што се случува во моментов, дека тоа што се случувало во минатото, не му иде во полза на Палестинскиот народ.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
САД во Бејрут испраќаат специјален пратеник за договарање примирије. Кого испраќаат се прашувате? Епа извесен Амос Хочштајн, Евреин, и ветеран од израелската армија. САД без сомнеж праќаат јасна порака на непристраснот и објективност во случувањата на Блискиот Исток... Фарсата продолжува.
Тежок срам е што САД не испратиле некој рабин на преговори со Палестинците, по можност лик кој 50г. работел како брокер на „Вол Стрит„...

„Верувам„ дека рабинот би донел најдобро можно решение...особено ако е решение на туѓа штета.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Во дискусија за возрасни - ова ти останува, да изиграваш кловн со недоквакан хумор.
Мене ако ме прашаат, ако ти навистина сакаш да дискутираш на вакви теми тогаш имаш две (озбилни) опции. Првата е да земеш малку да си го прошириш светогледот од геополитички аспект, а втората опција е да идеш на теми од кои се разбираш па да наставиш да си коментираш филмови и серии, и некои лагани муабети за сеир... Ова се обидов и на Стефан да му го објаснам, ама кај него инаетот е поголем од самосвеста. За тебе тек ќе видиме.
Види... јас сакам сериозно да дискутирам, но ти не си сериозен соговорник. Носиш голема несигурност во себе, не можеш да завршиш пост без да уфрлиш некоја навреда, дали директна или невешто подзаскриена. Не трпиш хумор на твоја сметка. Тоа што го правиш ти не е дискусија, туку караница. Претпоставувам во живо би се надвикувал со другите, овде на форум лепиш стотици видеа додека не им здосади животот и кога ќе ти префрлат нешто им викаш да ти се симнат од курот :pos:

Нема воопшто како да се разговара со човек кој замислил дека се знае, и дека ја открил вистината, наспроти сите други кои живеат во заблуда. За да дискутираш треба да почитуваш мислења кои се спротивни на твоите убедувања и на твојот светоглед, а ти тоа не можеш. Оттука, понекогаш ќе трпиш и ремет.

Не се секирај, за разлика од тебе јас имам живот и фамилија за гледање, овде трошам некое слободно време па ќе ме снема до следно. Во секој случај, немам намера да се препукувам. Сакам само да ти кажам дека многу ја напнуваш темава, тешка е за читање поради тебе. Олабави малку. Ебни нешто. Форумов ќе е тука и утре и задутре.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Види... јас сакам сериозно да дискутирам, но ти не си сериозен соговорник. Носиш голема несигурност во себе, не можеш да завршиш пост без да уфрлиш некоја навреда, дали директна или невешто подзаскриена. Не трпиш хумор на твоја сметка. Тоа што го правиш ти не е дискусија, туку караница. Претпоставувам во живо би се надвикувал со другите, овде на форум лепиш стотици видеа додека не им здосади животот и кога ќе ти префрлат нешто им викаш да ти се симнат од курот :pos:

Нема воопшто како да се разговара со човек кој замислил дека се знае, и дека ја открил вистината, наспроти сите други кои живеат во заблуда. За да дискутираш треба да почитуваш мислења кои се спротивни на твоите убедувања и на твојот светоглед, а ти тоа не можеш. Оттука, понекогаш ќе трпиш и ремет.

Не се секирај, за разлика од тебе јас имам живот и фамилија за гледање, овде трошам некое слободно време па ќе ме снема до следно. Во секој случај, немам намера да се препукувам. Сакам само да ти кажам дека многу ја напнуваш темава, тешка е за читање поради тебе. Олабави малку. Ебни нешто. Форумов ќе е тука и утре и задутре.
Што од следново не е вистина. Во истиов еден пост:

- ад хоминем со навредување со вообичаените глупости „немаш живот, ебни нешто“ (тоа додека мене ме обвинуваш за навреди)
- не кажа ништо на тема, повторно
- ми направи „психонализа“
- пак зборуваш за мене лично, не зборуваш ништо на тема на дискусијата

Не е дека „си немал намера да се препукуваш“, па буквално само тоа и го правиш. Секако не дискутираш на тема.
Ај прочитај го повторно претпоследното обраќање до тебе. Јас не те навредувам. Ниту те (психо)анализирав тебе како карактер и лик. Едонставно и искрено ти укажав и ти укажувам дека не ги разбираш темиве за геополитика.
Да ОК, исто и еден куп други овде не разбираат и не разликуваат кyp од колено, ама они не ни имаат потенцијал за да разберат. Ти имаш, ама потенцијал без работа (читање) е исти кyp, исто е како и незнањето на останативе билмези. Иронијата е што ти мене ми кажуваш дека сум бил несигурен, ама ти си тој што не ги разбира работиве па од несигурност врти на навредување. Еј, од кај кој кyp бе знаеш дали имам или немам фамилија? И што кој кyp мешаш фамилија во муабет за геополитика? И кој е тука несигурниот меѓу нас двајцата и што мислиш како изгледа мешањето фамилија во форумски муабет? Како сериозна дискусија од некој што има карактер и знае што зборува?

Како прогресираше препискава меѓу нас двајца ти овде ги покажуваш истите тенденции - секогаш кога ќе ти се покажат аргументи, наместо аргументите да ги демантираш или да ги прифатиш, (што е терк за дискусија) ти ги игнорираш и тераш некој недоквакан кловновски мајтап. Еднаш, два пати, ќе ти преќутам. Потоа нема. Тоа што не се смеам на „хуморот“ е затоа што не си смешен. Хуморот ти е изнасилен од што се обидуваш по секоја цена да се направиш смешен. Или можеби едноставно не те бива за хумор. Не знам не сум комуницирал многу со тебе. Не те знам и како што си тргнал со сeрeњево извесно е дека нема ни потреба да те запознам повеќе.

Ако си видел навреди во моите постови, тоа е реципроцитет на нешто што ти го почнуваш. Врати се наназад и види кој почна со серeње. Па цело време провоцираш. Тоа што тебе не ти препорачувам отворено да ми се симнeш oд кypов е затоа што правиш барем привид на обид за реплика. Тој однос со терање скypца е резервиран за пациентите кои се обраќаат со двореченични очигледни провокации. Од друга страна ти колку да не го правиш тоа, јасно е дека ниту па имаш намера да дискутираш. Посебно во последниве постови очигледно е дека само си играш кyp. Веќе неколку постови 0% третираш понудени аргументи и 100% отворено провоцираш... Ако. Продолжи, види дали ќе ти биде интересно. Твое си е тоа, твој избор.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.172
Admin nekoj da ispobrise 10 strani unazad, niedna korisna informacija, samo raspravanje pomegju clenovite..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Лапајте гојими :kafence:
Лапаат, сркаат со две лажици... А лоша продукција. Се гледа некоја жена во папучи и со некоја чанта. Ок, можеби фатиле материјали во некој од бункерите каде што претстојувал Синвар со жена му, но тоа да се продаде како филм дека Синвар бил коруптирано копиле?
А и што ако Синвар навистина бил коруптирано копиле, што менува во тоа сега кога веќе се заебаа и од што се глупи го направија херој. Уште па Израелциве со цел памет објавија фотографии каде се гледа дека носел тон оружје со себе па сега билмезиве овде мораат да се соочат со фактот дека не бегал никаде со пари. Туку учествувал во напад на Израелците.

Очигледно е дека не знаеле кој убиле, и неспремни им се случило ова. Инаку ќе имаа спремни и куп пари и пи-ар филмови за тоа како бегал со пари, итн. Сега им останува само жена му по папучи да и направат филм дека носи некоја гучи/мучи чанта од пола милион евра и слични глупости. Помија од пропаганда, ама па како во онаа изреката - за добри cвињи извесно нема лоша пoмија.

Јас едно ти кажувам, ти за друго ми враќаш... Комуницираме воопшто?

Тежок срам е што САД не испратиле некој рабин на преговори со Палестинците, по можност лик кој 50г. работел како брокер на „Вол Стрит„...

„Верувам„ дека рабинот би донел најдобро можно решение...особено ако е решение на туѓа штета.
Не очекуваш ваљда дека ќе пратат некој што нема да лаже без срам за да си ги исполни наредбите?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.759
Gi napagate isklucivo Evreite, a nekako zaboravate kakva stoka e zapadno evropskiot covek i kolku krv ima taa babilonska kurva na svoite race. Nam majcinoto mleko ni go izvadija tie Evropjani, ama bitno Evreite se krivi za sve. Pa ima li pogolemi gadovi od Englezite Francuzite, Spancite sto napravile vo Juzna Amerika? I sea tie govna kao sasvim legitimno praele pogromi i progoni na Evreite, deka prvite cinele, ama ovie bile Talmudasi. I da im praat Evreite dekadencija na drzavite mene milo ke mi bide, neka se ebat vo gaz sega. Ne mi kazuvajte deka i nie ke go jademe, bidejki nikogas ne sme bile del od Evropa, nikogas taka nikoj ne ne gledal istoriski.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
I da im praat Evreite dekadencija na drzavite mene milo ke mi bide, neka se ebat vo gaz sega. Ne mi kazuvajte deka i nie ke go jademe, bidejki nikogas ne sme bile del od Evropa, nikogas taka nikoj ne ne gledal istoriski.
Нели и кај нас роварат исти такви невладини организации финансирани и предводни од такви како Сороши, и разни *штајн, *берг, итн? Колку примери има? Лани не однесоа дечиња во музеј а таму во пола хала геј изложба, као немало врска дечињава само другава половина ќе ја гледале? Родител 1 и 2? Филмови и серии какви гледаат децава, кинески и руски, или амерички/западни полни со подерастија и лгбт? Нема експлозија на педерастија, и наркоманија и овде во Мкд? Заради што е тоа?

Второ, како што еврото и доларот ги утепаа од QE (читај штампање) нели нѐ утепа и нас инфлација? Во рок од само 2-3 години не е се дупло и повеќе од дупло поскапено? Освен ако не си имај напредок во работа/работно место, или приватен бизнис (дајбоже да имаш напредок), но секако куповна моќ колку имаш изгубено? Домашен буџет како иде? Сите го чуствуваме тоа.

Итн, итн. Не сме ние на остров, тука сме заедно со другите во Европа - макар само за лошите работи. А тоа дали тие западните педepи не гледале како дел од Европа, тоа е друг муабет. Да идеа само они долу - ич да не ги жалиме. Ама сите топтан сме заебани, и ние со нив... А кривецот ако не се обичните Евреи, ама банкарите Евреи, олигархијата нивна, они апсолутно се криви.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Нели и кај нас роварат исти такви невладини организации финансирани и предводни од такви како Сороши, и разни *штајн, *берг, итн? Колку примери има? Лани не однесоа дечиња во музеј а таму во пола хала геј изложба, као немало врска дечињава само другава половина ќе ја гледале? Родител 1 и 2? Филмови и серии какви гледаат децава, кинески и руски, или амерички/западни полни со подерастија и лгбт? Нема експлозија на педерастија, и наркоманија и овде во Мкд? Заради што е тоа?

Второ, како што еврото и доларот ги утепаа од QE (читај штампање) нели нѐ утепа и нас инфлација? Во рок од само 2-3 години не е се дупло и повеќе од дупло поскапено? Освен ако не си имај напредок во работа/работно место, или приватен бизнис (дајбоже да имаш напредок), но секако куповна моќ колку имаш изгубено? Домашен буџет како иде? Сите го чуствуваме тоа.

Итн, итн. Не сме ние на остров, тука сме заедно со другите во Европа - макар само за лошите работи. А тоа дали тие западните педepи не гледале како дел од Европа, тоа е друг муабет. Да идеа само они долу - ич да не ги жалиме. Ама сите топтан сме заебани, и ние со нив... А кривецот ако не се обичните Евреи, ама банкарите Евреи, олигархијата нивна, они апсолутно се криви.
Дали знаеш дека Сорос го преживеал холокаустот дека бил Judenräte. Не е дека имаат љубов евреите кон овој човек, без разлика што е евреин, ниту пак има влијание некакво во градење на политиката на Израел. Или не е важна оваа информација ?

И кој тоа евреи во моментов роварат кај нас? Јас не знам некој штајн да има кај нас што води НГО. Све се Милчини, Најчевск-и и разно разни ски и ов со типични словенски имиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom