Трендови во социјалните медиуми и форуми? Го претеравме ли?

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
За сликите апсолутно се согласувам, кога ќе видам во темана во ЧДА или било каде на форумов како оставаат и постираат слики од девојчиња/момчиња од нивни лични профили и нивни имиња и презимиња ми се гади. Па ако некој те прифатил за пријател не значи дека треба да земеш и сите негови слики да ги постираш на форум или било каде само за да се исмееш. Кој ти го дал тоа право? Колку и да се смешни, лоши сликите, тие луѓе ги ставиле тие слики на СВОЈ профил и те прифатиле своеволно на Фејсбук, не му дава право на никој истите да ги копира. И кога ќе видам слики постирани на форум или на било кое друго место, сфаќам до каде оди злобата и цинизмот на луѓето и автоматски тоа ме потсеќа да си правам чистки на профилот од луѓе.

На ФБ тој што сакам да го читам го читам, другите ги бришам.
На Твитер исто.
Право на избор, само поентата е дека секој треба да си ја чукне малце главата кога постира на интернет.

Интернет силеџиите во суштина се многу слични на силеџиите во живо. Малтретираат и се иживуваат со послаби од нив, кои можда и не знаат како да се одбранат, ама кога ќе им се фрли некој посилен (на зборови, во сила) се повлекуваат во ќоше и не зуцнуваат. Патетични суштества.
Па заслужуваат да бидат постирани...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Еве за почеток можам да кажам дека не си од Скопје, колку и да се трудиш да звучиш СкУпски. Лол
Фак јеа, каков заклучок, ајде трк да ги профајлираш убијците од Смилковско езеро, на тебе чекаат о ти профајлеру. Види, ова е последен пат да ти реплицирам, ВООПШТО не се трудам да звучам скопски, очигледно малце дислексичен си читајќи ги моите постови. Ајде сега go away

G

garthok

Гостин
Фак јеа, каков заклучок, ајде трк да ги профајлираш убијците од Смилковско езеро, на тебе чекаат о ти профајлеру. Види, ова е последен пат да ти реплицирам, ВООПШТО не се трудам да звучам скопски, очигледно малце дислексичен си читајќи ги моите постови. Ајде сега go away
Добро. Не знаев дека си толку напната, чисто само прокоментирав дека чудни ми се тие луѓе кои бегаат од социјални мрежи а уствари ја користат секоја можност за сеир. Поздравинела.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ах Мацо, мацо... добар профајлер сум не можеш да ме излажеш.
Абе требале да те земат в предвид за текстописец/сценарист кај новава сезона на Криминални Умови, баш си хацерош :).

Дај удри ми мене една анализа, да видам дали си профајлер или профејлер ("професионален губитник" :D).

G

garthok

Гостин
Абе требале да те земат в предвид за текстописец/сценарист кај новава сезона на Криминални Умови, баш си хацерош :).

Дај удри ми мене една анализа, да видам дали си профајлер или профејлер ("професионален губитник" :D).
Ти па не си геј ако не се замешаш. Профајл - профајлер, бар така ми звучи мене. Се зезам бре аман па и тебе ќе те профЕјлирам ебате, сам цела историја си ја имаш напишано на форумов.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ти па не си геј ако не се замешаш. Профајл - профајлер, бар така ми звучи мене. Се зезам бре аман па и тебе ќе те профЕјлирам ебате, сам цела историја си ја имаш напишано на форумов.
И мислиш дека сето тоа е вистина? :vozbud:

Oh Em Gee, I dids it again :X3:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Немам FB, Немам Tweeter, (имав на кратко околу 1 месец додека траше #Spreadthetruth) имав MSN, сега веќе 2 години не го користам, ме користам никакви чат програми, само Skype чат пат, и тоа само со најблиските другари и роднини, така да можам да кажам дека далеку помалце се напрегам од негатините трендови кои дефинитивно постојат.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Социјалните мрежи се тешки за цензура и таму можеш да си истакнеш свој став, без да си цензуриран од уредник или да имаш притисок од одредена партија или бизнис лоби на кои не им одат во прилог твоите текстови/статуси.
Супер се социјалните мрежи ако се користат за тоа што треба, но без претерување и навлагање во интимата или навредување кон некого. За жал ретки се кај нас оние кои знаат како аргументирано критички да ги изнесат своите мисли, ставови а тие таквите кои тоа го прават се бројат на прсти. Се повеќе се истакнуваат негативните појави. На популарните фб и твитер јас ги категоризирам некои од луѓето во три групи.
Во последно време се претерува со разно разни "колумнисти" кои глумат Џон Ленон и Ганди и ми се прават пацифисти. Е тие истите во одредени делови од градов или во одредени автобуси никад не стапнале, па да видат дека за тој пацифизам никад и би напишале. Некои луѓе таму се оперирани од суровата реалност. Истиве креваат глас за национализмот на едната страна додека за национализмот на другата не смеат да писнат. Државата не им чини не може да се реализираат, ќе си оделе од овде, им ја узурпирале нивната авангардност.
Втори на листа кои го пртеруваат се ироничните и саркастичните пациенти на кои сите им се на мета на исмејување и понижување. Овие луѓе мислат дека се од големото добро утро, дека се совршени, па сите оние другите се за нив никакви. Па имаш јадни и бедни досетки за дел од естрада и личности од општествено-политичкиот живот.
Трети се они кои се "неопределени" а ја критикуваат само едната страна. Овие таканаречени експерти и познавачи на политиката кои ни на избор на претседател на 3б во основно не би победиле се оние најпаметните. Овие се толку неопределни што на последниве избори им паднаа сите маски и искочи дека се тешки фанови на одредена партија. За истиве овие народот е глупав и дебилен. Не бе лепотани не ви е народот крив, криви сте вие што ја потценувате неговата моќ за расудување и како тој истиот народ ве чита како селски буквар.
На крај краева, изборот е кај нас самите. Ние сме тие кои бираме кој ни е пријател, кого следиме и што ќе читаме. Само не дозволувајте, китнестите колумни и статусите да ви ја убиваат состојбата за реално перцепирање на работите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Имаме проблем во комуникација. Не сум јас толку моќна, а богами ни толкав еготрипер да наметнувам било кому мислење, иначе ни тема немаше да отворам.

Јас зборувам за спротивниот случај, но еве да одам по примерот кој го кажуваш ти. Сама ставам моја слика на мој приватен профил, зошто некој тоа би го ставил на форум да речеме?

Да скратиме, мислиш дека е океј некој да стави твоја слика што ти сам си ја прикачил на профил во темата за најретардирани статуси и фотки и не би имал ништо против тоа?
Дали ти би имала против да излезеш гола на улица и да ти се смеат?

Секако дека би имала. Само што вината е твоја, а не на тие што се смеат.

Она што може да те повреди, чувај го за себе. Не го ставај на улица. Не го ставај јавно.

Не може на Стефчо некој да му е крив што си ги објавува(ше) видеата јавно на YT. Не може некој на Веселинова да и е крив.
Валканиот веш - по дома.

И нема потреба некого да додадам за пријател за да му ги гледам глупостите. Сите глупости (до една) се затоа што некој пријател мој лајкнал нешто таму.

И ако може некоја глупача во детали да си ја исповедува душата на интернет (бар нели, со псевдоним нека се служи, а не со цело име, презиме, слика, број на прслук) може да очекува и реакција на истото.

Не ми се допаѓа ни мене оставањето име и презиме, меѓутоа, доколку се заштити идентитетот на ,,сторителот,, не гледам зошто да го ,,поштедиме,,.

Не ставив јас никого во контењер да сликам.
--- надополнето: 1 април 2013 во 05:03 ---
Пример дадов, не тврдев дека е тоа така. Хаштаг е тоа :)

Иако сакаш да ја исфрлиш генерализацијата како збор, прво да научиш треба да не ја применуваш. Зошто нели, не се сите исти. Не можам да кажам дека форумов е срање, поради два-тројца ретардирани членови, а останатите се супер. Така?
Меѓутоа можеш да кажеш дека Гламстик е срање.
Пошто 2-3 се супер, а останатите 2-3000 се срање.

Исклучокот го потврдува правилото.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Она што може да те повреди, чувај го за себе. Не го ставај на улица. Не го ставај јавно.

Не може на Стефчо некој да му е крив што си ги објавува(ше) видеата јавно на YT. Не може некој на Веселинова да и е крив.
Валканиот веш - по дома.

И нема потреба некого да додадам за пријател за да му ги гледам глупостите. Сите глупости (до една) се затоа што некој пријател мој лајкнал нешто таму.

И ако може некоја глупача во детали да си ја исповедува душата на интернет (бар нели, со псевдоним нека се служи, а не со цело име, презиме, слика, број на прслук) може да очекува и реакција на истото.

Не ми се допаѓа ни мене оставањето име и презиме, меѓутоа, доколку се заштити идентитетот на ,,сторителот,, не гледам зошто да го ,,поштедиме,,.

За да не навлегувам во тривијални расправии ќе те посоветувам да ја прочиташ цела тема и сите мои постови, а не да се фаќаш за еден. Колку се „глупи“ децата што ставаат слики е веќе друго прашање, ама добар дел од вас и јас ги сметам за деца барем во паметот (никаква намера за навреда немам со ова), затоа што кога ќе посозреете малку ќе видите колку е погрешно на дете што е тинејџер да му се прави вакво нешто. Ќе имате и ваши деца, ве молам секогаш посочувајте ги за виновници во ваквите случаи. Таа е логиката нели?

Бај д веј, која си ти да штедиш некого или да ставаш на линч? Психолог си мајке му, ако првата работа што ти иде на памет е колку некој заслужил да е реметен, тогаш секоја чест.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716

Валканиот веш - по дома.

--- надополнето: 1 април 2013 во 05:03 ---

Меѓутоа можеш да кажеш дека Гламстик е срање.
Пошто 2-3 се супер, а останатите 2-3000 се срање.

Исклучокот го потврдува правилото.
Просто тресење од твоја страна.

Сигурно не би се согласила со тврдењето дека ако некоја излегла во минич надвор заслужува или целосна или дел од вината во тоа што била силувана. До други зборови не е проблемот што машкото не можело да си го држи во гаќи туку што таа СИ ГО БАРАЛА.

истиот ебан муабет е и твојов не знам по што се разликува!

Не е мое да реметам некого или да го учам лекции! Мое е да бидам човечен!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
За да не навлегувам во тривијални расправии ќе те посоветувам да ја прочиташ цела тема и сите мои постови, а не да се фаќаш за еден. Колку се „глупи“ децата што ставаат слики е веќе друго прашање, ама добар дел од вас и јас ги сметам за деца барем во паметот (никаква намера за навреда немам со ова), затоа што кога ќе посозреете малку ќе видите колку е погрешно на дете што е тинејџер да му се прави вакво нешто. Ќе имате и ваши деца, ве молам секогаш посочувајте ги за виновници во ваквите случаи. Таа е логиката нели?

Бај д веј, која си ти да штедиш некого или да ставаш на линч? Психолог си мајке му, ако првата работа што ти иде на памет е колку некој заслужил да е реметен, тогаш секоја чест.
Можда и ти треба да ги прочиташ моите постови, во барем 3 вакви теми, пред да донесеш заклучок за мене?

Глупст кажана/направена, е глупост кажана/направена.
Јас не го гледам лошото ако некој тука се смее на истото - ако го заштити идентитетот на кажувачот на глупост.

Можеш да ги разгледаш сите мои мислења во ЧДА, никаде - ама баш никаде немам оставено слика или име и презиме на пишувачот на глупоста.
И да, смешното имам со кого да го споделам, а да не наштетам на тој што напишал.

Се согласив дека не е во ред да се оставаат лични податоци за ,,жртвите,,.

И да, мене на форумов многу луѓе ме имаат. Ако најдат на фб нешто соодветно за сеирење на моја сметка - слободно.
--- надополнето: 1 април 2013 во 16:01 ---
Просто тресење од твоја страна.

Сигурно не би се согласила со тврдењето дека ако некоја излегла во минич надвор заслужува или целосна или дел од вината во тоа што била силувана. До други зборови не е проблемот што машкото не можело да си го држи во гаќи туку што таа СИ ГО БАРАЛА.

истиот ебан муабет е и твојов не знам по што се разликува!

Не е мое да реметам некого или да го учам лекции! Мое е да бидам човечен!
А што е нечовечно во тоа што една глупача пишува ретардирани статуси, јас ги копирам - без нејзина слика и име, и ги ставам тука. Таа самата да ја види сликата тешко ќе се сети дека е воопшто она во прашање.
Јас никого не учам лекции (од моите на фб) тие просто не знаат ако јас сум ставила нешто тука.
Оти нема кој да каже - е овој е тој, ај сега да му покажеме дека на форум го има.

Kajgana Shop

На врв Bottom