Тревога : Од јануари ќе има огромни скокови во цените на житото и храната

Зошто да се жртува за државата кога државата го дере и одозгора ништо не му дава за некои таму да имаат спортски коли и куќи на водно ?

Kажи ми само, цените само кај нас ли растат или тоа е глобално..колку е зејтин во Србија и Хрватска..? Колку е брашното и месото таму..Немој да ми кажеш дека имаат повисок стандард

Па и мене ташак ме боли ти што млеко немаш да купиш.. лузер, да му умре коза на комшијата, и гледај само за себе, а државата кој ја ебе..од такви сме на ова дереџе
КОЈ ЈА ЕБЕ И ТЕБЕ И НЕЈЗЕ И ТВОЈТЕ ИДОЛИ колку побрзо ве снема од лицето на земјата толку подобро за сите штета што го дишете воздухов премногу е драгоцен за да вие го конзумирате

Зошто да се жртува за државата кога државата го дере и одозгора ништо не му дава за некои таму да имаат спортски коли и куќи на водно ?
Точно така. Не треба да одиме по принципот на ГЛУПАВИТЕ КЕНЕДИЕВИ ИЗРАЗИ НА РЕЛАЦИЈА ДРЖАВА ЧОВЕК ДРЖАВА. - Од типот не гледајте што ќе направи државата за вас туку гледајте вие да направите за државата.

Што направи државата за бранителите од 2001 година?? Којшто тие доста направија за државата и Плус криви испаднаа.

А на Качаците ќе им обезбеди боречки пензии.

Kажи ми само, цените само кај нас ли растат или тоа е глобално..колку е зејтин во Србија и Хрватска..? Колку е брашното и месото таму..Немој да ми кажеш дека имаат повисок стандард
Растат исто цените само што Србија и Хрватска веќе изготвија план некако да ги намалат цените

Инаку, Владата на Србија завчера имаше итен состанок по иницијатива на српската Народна банка. Кај нив алармот е вклучен бидејќи до септември порастот на потрошувачките цени е зголемен за 7,3 отсто, од кои 2,4 отсто и' отпаѓаат на храната што најчесто се купува. Српската влада одлучи најдоцна за една недела да се дефинираат нови механизми и мерки за стабилизација на пазарот со земјоделските и прехранбени производи. Ќе се бараат нови решенија во увозно-извозните механизми за првите неколку месеци од следната година. Целта е да се смири пазарот и да се отстрани недостигот на одредени продукти, посебно на млеко и на месо. Големите кланичари и преработувачи во Србија, сепак, изразуваат сомневање и со резерва гледаат на тоа дека ќе дојде до трајна стабилизација на пазарот во однос на цените.

- Во државите на Балканот не може за два дена да предвидите што ќе се случи со цените на храната и на суровините, а исто така и на готовите производи. Истото важи и за понудата. Се' се одвива стихијно и така се приспособуваме. Се прават дневни договори - велат во месната индустрија „Матијевиќ“.

Хрватската влада уште минатата недела реагираше на најновите анализи на Организацијата за храна на Обединетите нации, која предвидува можен пораст на цените на храната в година и до 40 отсто. Таму неделава се бараат конкретни механизми за стабилизирање на претстојните ценовни шокови.
http://www.dnevnik.com.mk/print.asp?ItemID=5FDB2D34F4CEB1489E77DC0795459CB1

Растат исто цените само што Србија и Хрватска веќе изготвија план некако да ги намалат цените

Изготвуваат некако да ги намалат..ама уште не ги намалиле..кој и план да го донесат,може да има само минимални ефекти

Изготвуваат некако да ги намалат..ама уште не ги намалиле..кој и план да го донесат,може да има само минимални ефекти

Не баш минимални ефекти, веќе изготвиле план а веројатно и го имплементирале до сега за разлика од нас они немаат килава администрација ниту политичарите се однесуваат како Марија Антоанета : дајте им колачиња да јадат
Во 2008 имаше истиот проблем на овие нашиве им текна во последен момент сите беа среќни што ги стабилизираа цените на лебот, зејтинот и млекото

Само што сега сме банкрот па на се се крати ( освен на партиски војници )

Не баш минимални ефекти, веќе изготвиле план а веројатно и го имплементирале до сега за разлика од нас они немаат килава администрација ниту политичарите се однесуваат како Марија Антоанета : дајте им колачиња да јадат
Во 2008 имаше истиот проблем на овие нашиве им текна во последен момент сите беа среќни што ги стабилизираа цените на лебот, зејтинот и млекото

Само што сега сме банкрот па на се се крати ( освен на партиски војници )

Aуу немој бе..не сум знаел дека Србите и Блгарите имале толку ефикасна администрација, а политичарите им се мед и млеко :pos:

И ај ако сакаш објасни ми, ја незнам...како тоа сме банкрот ?? молим те

Aуу немој бе..не сум знаел дека Србите и Блгарите имале толку ефикасна администрација, а политичарите им се мед и млеко :pos:

И ај ако сакаш објасни ми, ја незнам...како тоа сме банкрот ?? молим те
Имаш тема ја отворив :)
Политичарите не им се мед и млеко ама ако ги ставиш во споредба со нашиве изгледаат далеку подобро. На секој ценовен шок на време имплементираат мерки , иако крадат и се корумпирани знаат каде е мерката за разлика од нашиве.
Колку и да се обидуваш да ги оцрниш за да се утешиш дека овде не е така лошо мрзам да те разочарам каде каде се подобри од нашиве :)

Па и мене ташак ме боли ти што млеко немаш да купиш.. лузер, да му умре коза на комшијата, и гледај само за себе, а државата кој ја ебе..од такви сме на ова дереџе
не е до државата до власта е, ама со полуписмени неможеш да се разбереш...
која е логиката да ги навредуваш оние кои немаат исто мислење со твоето? незнеш? ќе ти кажам, оној кој нема интелигентен одговор за да врати, секогаш почнува да навредува и пцуе.
убаво од тебе што им се ситиш на оние кои немаат пари да купат основни работи за живот, појди у партија таму ќе те поддржат, тука не.
државата наша по устав е социјална држава треба да се грижи за народот, а ова е се освен социјална држава денеска, ама ти си партиско полуписмено војниче и нема да разбереш туку осеќам дека и мене ќе ме пцуеш сега. :)
искулирај малку и слушни ги и другите, почитувај ги, имај си сопствен став и кажи го, ама не ги терај другите да го прифатат
поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom