Треба ли физичко воспитување?

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.954
Поени од реакции
2.229
Сум за физичко образование ама без оцена за истото. Ако е целта рекреација не мора да се оценува колку добро се рекреираш. Ако сме на факултет за физичко е тогаш нека оценуваат, ама да нема срања од видот техничко или медицинско стручно школо да ги малтретираат учениците да прават финти на разбој или вратило за оцена и од тоа да им зависи успехот.

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Обавезно!!!Но под услов да се сфати предметот сериозно како нешто што навистина им е потребно на децата затоа што во оваа ера на компјутери сите од мало до големо сме закржлавени децата се издеформирани и здебелени и мал е бројот на оние кои имаат и одвојуваат време за плус активности.И во секој случај да се обезбедат услови за тоа а не да биде мизерно како досега.:zver:

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Физичко како предмет е многу важен за правилен физички развој на секое дете, а сега како што сме и по цел ден пред TV или РС и 99 % со крив рбет, мислам дека треба да ги има од понеделник од петок т.е. секој ден по 2 часа. Да се опремат школските сали со содвети реквизити не саом фудбал и баскет и толку (барем јас каде што учев толку имаше или иамло али јас не сум ги видел :toe: ) и не само во сала, да се носат на пливање на скијање сите да тренираат некој спорт (некој може ќе рече не ги бива сите за спорт, не битно подобро да трча таму отколку да дреме у играцница), на пример атлетика е многу добар спорт, а кој атлетичар го имаме ние ???

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Неопходен предмет што значи здравје али бара и услови за истиот.Од секогаш најмногу се бегало и оправдувало на овие часови,особено девојчињата.Мислам дека не е баш омилен предмет кај учениците од различни причини.Обично соблекувалните се очајно смрдливи,што ствара одвратност кај повеќето деца,професорите многу често зјапачи по девојчињата(нека извинат оние кои не се тоа),а салите -приказна сама за себе!И згора на се оваа оцена може да ти расипе успех....,а неможе секој да го бидува за спорт,едноставно има деца што не ги бидува за физичко,се како со две леви нозе!Нема услови за никаква хигиена(барем во повеќето училишта),а треба да се продолжи со настава и после овој час
Значи после овој час учениците неможат испотени и така усмрдени да седат на другите часови!Решение???-Носете си влажни марамчиња бидејќи друг совет немам!
Сепак јас сум за овој предмет но без тормозење на децата и барање да прават работи како да се врвни спортисти!Нека биде предмет за релаксација на децата,а не предмет на стрес!

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Abe dovolno si e 2 pati nedelno kaj mene u skolo.Taman si e malce da se izduvash i posle pak na casovi

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
хехе што е ова женските се главно против физичкото. Кај нас од 20 женски во клас само по 10тина вежбаат. А ги има во други класови што ни машките не вежбаат на физичко. Мене физичкото ми е да се истрчам, да се размрдам и не би ми пречело да има и секој ден. Тоа ќе биде супер

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Saiya Jin напиша:
хехе што е ова женските се главно против физичкото. Кај нас од 20 женски во клас само по 10тина вежбаат. А ги има во други класови што ни машките не вежбаат на физичко. Мене физичкото ми е да се истрчам, да се размрдам и не би ми пречело да има и секој ден. Тоа ќе биде супер
ЈАС СУМ ЖЕНСКО И ЌЕ ГО ЧАСТАМ ТОЈ ШТО ЌЕ НАПРАВИ ДА ИМАМЕ ФИЗИЧКО СЕКОЈ ДЕН!:smir:

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
treba i poveke od 2 casa nedelno. ne deka sum nekoi obozavatel tezok na fizicko, ama dobro e. ke se skicmat decata vo tie stolcinjata drveni.

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
ama ponekogas nastavnicite po fizicko lecat kompleksi na decata i im go zgrozuvaat predmetot. inaku se e ok

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Има лек и за лечењето комплекси од наставниците, на клоци да го избркаат од школото и нека седи после без работа, ако му е подобро така

Angelwings

I'm a super girl and super girls don't cry
Член од
27 мај 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Треба да се воведи 5дневно физичко образование. Ама сега 50% од децата седат на клупи така да....

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Толку пасивни деца има денес , играт игри на хбокс, на нинтендо , компутери , се закржлаени и се дебелаат. Детската фетма се шири на многу од обие деца физичко му е едино движење , не дај боже да го укинат!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Treba da se vovede i toa 2-3 pati vo nedelata da se ima, ama da ne se stavaat ocenki:)) zasto ja ne bev talent za fizicko:))

Kajgana Shop

На врв Bottom