Треба ли физичко воспитување?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Треба,ама треба да има да си бира секој шо сака,кој сака кошарка,кој сака ракомет,кој сака гимнастика...и да има повеќе избор за бирање на пр.и тенис и пливање и сл.Па не е секој надарен за гимнастика.Во основно ќе си ја скршев кичмата за малку ради то физичко.
Се сложувам со ова. Голем број професори и наставници, колку и да не сакаат да признаат, ги мрзи да бидат инвентивни на часовите, и најчесто часот изгледа: професорот фрла топка, се појавуваат 5% од класот да играат нешто, од остатокот половината си оди а другата половина се барикадира и прави муабет. И после ќе фрчат кецови, неоправдани, професорите исфрустрирани на совет што не им се вреднува предметот, па масовна посета при крај на учебна година за поправање оценки...

Корисен е како час, особено во денешно време кога младинава поминува се повеќе време пред компјутер и нема кондиција после тоа, ама ете, да има повеќе алтернативи за избор а задолжително да се избере една, како на пример фитнес, гимнастика, кошарка, фудбал... Кај нас во средно знам имаше нешто слично, ама премногу деца се пријавија за одреден спорт а премалку за друг и таму каде што имаше премалку, ги укинуваа па мораа да бираат нешто друго. Јас се пријавив за одбојка и замислете рекоа дека нема топки! :pos: И ако имаме некој познат да работи во продавница за спортска опрема, да ни донира топка :pos:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Гледам повекето се фативте за видовите спортови, ај малку од подруг аспект.Според мене не треба да има физичко воспитување се додека не направат училиштата тушеви. Знам баш кога бев средно не често се случуваше да имаме физичко први час, и сега ти таму трчиш се потиш и после така испотен треба да седиш уште 5 часа, или па поради тоа што можеше да се случи и двете соблекувални да бидат зафатени да треба да се пресоблекуваш во училницата, мислам може да замислете која арома ја имаше следниот час. Така да, сум за физичко воспитување ама нека створат услови прво.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
E fizicko mrazev ne za drugo tuku zaradi profesorot sto mi bese vo sredno bese svarno golem manijak i supak ne maltretirase mnogu.
A i nervoza e zaradi toa sto treba da se presoblekuvas pa da se oblekuvas pak
A da ne zboram za posle sto sme ispoteni i sto mirisame mislam okey e da se vovede fizicko pocesto no da ima higiena barem a ne ispoteni da sedime vo tekot na drugite casevi

Член од
15 март 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
veke ja nema definicijata zdrav duh zdravo telo. pred se zenskive imaat nekakva trauma od fizicko. najubavo opravdanie za niv e imam bioloski?! da konstatirame ne vezbet na cas a plaket vo fitnes. gluposti zivi. ko istoto mojs i da go vezbas na cas i toa bez pari. ne mora da bide voveden sekoj den pred se fizicko e voveden za relaksacija i dvapati nedelno e dovolen a aki sakas da si epten fizicki aktiven mojs vo slobodnoto vreme da sportuvas. taman nekoja mlada krv da protece vo nasive sportski klubovi.

Kajgana Shop

На врв Bottom