Nema da pocekas uste nekoe vreme za da dojde na 1.2?Koj mi mrcese za 1490?
Прегледај го приврзокот 329454
Автоматски споено мислење:
utre ke bide 1.00 nekade i ke prodadam, spo profit ....10% samo, za 3 meseci, ama dobro. Bolje nego zaguba sto bev 40%
ne, dojavata e druga, deka utre ke se prodade. Ne deka vo idnina nema da stigne 1,2, i toa e mozno, ama utre sekako ide na sell.Nema da pocekas uste nekoe vreme za da dojde na 1.2?![]()
Blizzard Tipsne, dojavata e druga, deka utre ke se prodade. Ne deka vo idnina nema da stigne 1,2, i toa e mozno, ama utre sekako ide na sell.
koj saka da znae za nov proekt od utre, neka pise DM. Poradi trolovi ovie informacii nema veke da gi pisuvam na forumov.
Ne, ova se tips direktno od Kina, ja samo prenesuvam. Znaete sto se sluci so posledniot tip vakov, taka da razmislete si ubavoBlizzard Tips
ne, dojavata e druga, deka utre ke se prodade. Ne deka vo idnina nema da stigne 1,2, i toa e mozno, ama utre sekako ide na sell.
koj saka da znae za nov proekt od utre, neka pise DM. Poradi trolovi ovie informacii nema veke da gi pisuvam na forumov.
Главниот проблем со тргувањето на берзиве во Тајван и Хонг Конг (покрај значително поголемите провизии за тргување и лотовите) е работното време. Испаѓа дека треба да седиш буден по цели ноќи ако сакаш да реагираш навремено или евентуално рано од сабајле по наше време. Друга опција е да си ставиш stop loss и profit taker налози, што во случајов со дојавава 1490 ќе испадневме во минус (мислам дека 2 дена по ред паѓаше по 12-13%). Инаку ако успееш на секои 3 месеци да правиш по 10% профит, годишниот поврат ќе ти биде 46,41%, а тоа е фантастично.Ne, ova se tips direktno od Kina, ja samo prenesuvam. Znaete sto se sluci so posledniot tip vakov, taka da razmislete si ubavo![]()
Ne mi kazuvaj, stanuvam u 4 sabajle u isto vreme da trguvam so kinezive koi se nekoj fond koj kupuva i prodava na golemo, ama dobro. Bas da vidime sabajle u 4 saat do kade ke otide cenata za da prodadam. Togas i ke mi kazat po koja cena tie ke gi istresat akciite, ja samo gi pratam.Главниот проблем со тргувањето на берзиве во Тајван и Хонг Конг (покрај значително поголемите провизии за тргување и лотовите) е работното време. Испаѓа дека треба да седиш буден по цели ноќи ако сакаш да реагираш навремено или евентуално рано од сабајле по наше време. Друга опција е да си ставиш stop loss и profit taker налози, што во случајов со дојавава 1490 ќе испадневме во минус (мислам дека 2 дена по ред паѓаше по 12-13%). Инаку ако успееш на секои 3 месеци да правиш по 10% профит, годишниот поврат ќе ти биде 46,41%, а тоа е фантастично.
DAC na 78$Nego da ne ispustime prilika da piseme deka imame moznost da si kupime evtini akcii ( ne deka mozebi nema da imame sansa i za poevtino da gi kupime naskoro )
PINS na 20$
CRSR na 16$
ZIM na 50$
RBLX na 34$
BABA na 85$
SHOP na 460$
ATVI na 78$
PAYP na 88$
FB na 187$
Dopisete ako ispustiv nekoja
Со ZIM имај предвид дека $17 дивиденда е еднаш годишно, после тоа останува $2.5Nego da ne ispustime prilika da piseme deka imame moznost da si kupime evtini akcii ( ne deka mozebi nema da imame sansa i za poevtino da gi kupime naskoro )
ZIM na 50$
Dopisete ako ispustiv nekoja
Dividendata e zavisna od dobivkata. Porano bila mala dobivkata i zatoa bila 2.5$. Sega e golema dobivkata i zatoa e 17$. Vo naredni barem 2 godini dobivkite ke se slicni na ovaa golema dobivka.Со ZIM имај предвид дека $17 дивиденда е еднаш годишно, после тоа останува $2.5
Автоматски споено мислење:
Очекувајте дека следната недела ќе биде доста бурна, со состаноците на Федерални резерви