Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Вака, мислам дека сум во погрешна тема ама подфорумот е тој. Да ми помогните малку... имам место голема површина во строг центар на градот, прва зона. Сакам да го продавам местото, отприлика како да ја формирам цената по која би ја продавал, сакам да биди оптимална и реална отприлика да знам по шо да се водам. Дали да се водам по проценителско друштво или?
Вие како би ја одредиле цената, значи да речеме местово вреди, не е битно моментално што и како има врз него..?
pisi mi PP.

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
Многу е тивко на форумов за време на бурава што се случува на пазарите. Чекате да помине? Продавате? Купувате?

Член од
10 април 2013
Мислења
1.116
Поени од реакции
713
Многу е тивко на форумов за време на бурава што се случува на пазарите. Чекате да помине? Продавате? Купувате?
Uste samo fali reisot da go proglasi za "mrtvo" i gotovo.
Tipicen mentalitet na makedonCETO, ke kjuti za da ne mu pomogne na drugiot eventualno da se zbogati so negovoto"znaenje"
Bozem toa bogatenje odi direktno od negovipt dzeb,ama toa e .....

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
Јас си ги проверив позициите и утврдив дека компаниите во кои што сум влезен ги држам заради дивидендите и денешниот пад од околу 4-5% не се одразува на дивидендата на компанијата. Затоа решив да не менувам ништо. За купување е рано, ќе има уште паѓање.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Ситуацијава не е за long term prospective туку плаче за деј трејдинг. Незнам дали приметувате дека секој втор ден е зелено. Денот се гледа уше во 14 часот како ќе затвори. Ова шо го гледате денес и минатите денови е технички антиципативен прајсинг на акциите вис а вис 3 мај и рејт хајк од 0.50 на овојпат hawkish FEД:uzi: . Односно цените сега се корегираат и не очекувам паѓање у несвет после мај.Точно е дека се крчка рецесија но не у догледен период по мое мислење од барем година ипол (после 10-2 yield curve invert барем 6-18 месеци доаѓа рецесија, така бар вика историјата, шо и не мора да значи). Така да од утре пак полузелено, зелено ... и така се дур не почнат кварталните и не се ублажи малце лимбово.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
Ситуацијава не е за long term prospective туку плаче за деј трејдинг. Незнам дали приметувате дека секој втор ден е зелено. Денот се гледа уше во 14 часот како ќе затвори. Ова шо го гледате денес и минатите денови е технички антиципативен прајсинг на акциите вис а вис 3 мај и рејт хајк од 0.50 на овојпат hawkish FEД:uzi: . Односно цените сега се корегираат и не очекувам паѓање у несвет после мај.Точно е дека се крчка рецесија но не у догледен период по мое мислење од барем година ипол (после 10-2 yield curve invert барем 6-18 месеци доаѓа рецесија, така бар вика историјата, шо и не мора да значи). Така да од утре пак полузелено, зелено ... и така се дур не почнат кварталните и не се ублажи малце лимбово.
И според мене ќе си тера нагоре СнП уште година и пол или две најмалку. Така да јас си купувам на големо во последниот месец. Речиси и да останав без кеш. Дури си и левериџував позиции. Генерално сум во хај бета и левериџ етф. Продавав злато и сребро нешто за да купам nyse.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
edna od moite najlosi invsticii ( uslovno kazano moja, po preporaka bese ), poleka se vraca od mrtvite. Kupeno na 0,90, padna do 0,54 ama ne prodadov. Za zal ne ni uproseciv bidejki go nadminav limiot za edna akcija. A trebase. Ke is pocekam uste malku.

1649587696542.png

Член од
9 септември 2020
Мислења
138
Поени од реакции
99
Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Ako dobro se sekjavam, mislam deka rece da pocekame 3-6 meseci I ke ja vidime na 1.2-1.3 hkd. Taka da ima vreme do juli
Ne, ova bese planirano za brzo vreme ( 2-3 nedeli )da otide min. 1,3...arno ama. "prijatelot" izleze na 0,77, ja uste hodlam :pos: Mi velese prodaj, vikam ne, radi tebe sum tuka kaj sto sum, ke si teram so moj pamet i eve, dobro e sto ne go poslusav :cool:

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Idemooo, 0.84 otide.

Prijatelov me ubeduva deka pak kupil ( mi pokaza ) na 0,78 i deka sega definitivno ke odi do 1,2 ili 1,3.... aj da vidime :cool:

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
deness 0.95 sto me stavi u pari, ama posle padna na 0,89. Kako i da e, dobar momentum ima akcijava, steta sto utre nema da rabotat berzite poradi veligden...

od ponedelnik zdravje, pak da vlezam u zeleno i na ovaa akcija, da ne mi mrcite mnogu :D

Член од
26 март 2021
Мислења
67
Поени од реакции
101
deness 0.95 sto me stavi u pari, ama posle padna na 0,89. Kako i da e, dobar momentum ima akcijava, steta sto utre nema da rabotat berzite poradi veligden...

od ponedelnik zdravje, pak da vlezam u zeleno i na ovaa akcija, da ne mi mrcite mnogu :D
Уште BABA да се врати од мртвите по Велигден :)

Kajgana Shop

На врв Bottom