Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
Честитки за сите што имаат купено Активижн Близард, добра можност за заработка. Имајте предвид само дека ова е најава за преземање. Треба прво регулаторна да му дозволи на Мајкрософт да ја купи, за да намерата за преземање да се претвори во преземање.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Честитки за сите што имаат купено Активижн Близард, добра можност за заработка. Имајте предвид само дека ова е најава за преземање. Треба прво регулаторна да му дозволи на Мајкрософт да ја купи, за да намерата за преземање да се претвори во преземање.
Пред само 2 недели ги гледав и беа добра value акција, ама ова ме оттргнуваше од купување, ни на крај памет не ми дојде дека може да се истрча Мајкрософт :toe:

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
NVIDIA stigna do 250$ .Dali e za kupuvanje sega ?
Jas bi ja pocekal barem do 230,vie sto mislite ?

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
So treba da popolneme kaj Tax Identification Number?
матичен број е исто со даночен број
Автоматски споено мислење:

чекам да се смири ситуацијата за да почнам да купувам, мислам дека тоа ќе биде тек после 26, тогаш им е состанокот на Фед кога ќе треба да решат дали ќе ги качуваат каматните стапки или не

има термин на Вол Стрит "dead cat bounce", тоа значи дека после континуиран пад на пазарот за време на корекција или на bear market ќе се случи кратко трајно опоравување на пазарот пред да продолжи да паѓа, внимавајте на тоа

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
матичен број е исто со даночен број

чекам да се смири ситуацијата за да почнам да купувам, мислам дека тоа ќе биде тек после 26, тогаш им е состанокот на Фед кога ќе треба да решат дали ќе ги качуваат каматните стапки или не

има термин на Вол Стрит "dead cat bounce", тоа значи дека после континуиран пад на пазарот за време на корекција или на bear market ќе се случи кратко трајно опоравување на пазарот пред да продолжи да паѓа, внимавајте на тоа
Мислиш за цел маркет, или само поедини акции?

Единствено што ја имам гледано во детали е Интел, ако се врати на 50че или под, би купил малку, но ова гледано од аспект на инвестирање на долг рок (10тина години).

NVIDIA stigna do 250$ .Dali e za kupuvanje sega ?
Jas bi ja pocekal barem do 230,vie sto mislite ?
Јас ја чекам на 150 :P

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
INTC - kupuvaj ispod 50, dobar value e, ama ne i growth. Ako padne na 44$ kupvuaj za site pari. Jas ednas kupiv na 45$, prodadov na 62$ i toa bese moeto vozenje so INTC, od togas ne sum ja gledal.

WD - na prvo pogled izgleda solidno, no i dosadno za moj vkus :)

MU - dobri fundamenti, bi kupil nesto na okolu 81-82$.

Член од
7 септември 2018
Мислења
297
Поени од реакции
402
Во периодот што следи гроут компаниите што зависат од ликвиден капитал ќе бидат во лоша состојба. Јас го делам моето портфолио на конзумерски, енергија, банки и малку во семикондукторски. Имам мала позиција во LOWE'S и сите анализи ми кажуваат дека акцијата е добра за купување, но сепак таа е 30 долари минус откако ја купив. Тоа значи дека или треба да можеш психолошки да издржиш пад на акцијата или да ги кратиш загубите брзо.

Се надевам дека никој тука нема акции во Нетфликс. Денес е падната за 21%.

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2018
Мислења
7
Поени од реакции
2
Знае некој зошто се разликуваат цените на интерактив и пр. yahoo finance?

Член од
19 април 2014
Мислења
425
Поени од реакции
1.227
Има некој што ја прати Enphase ( ENPH)?
Мислам дека доаѓа до добра цена за купување а изгледа како добра растечка акција. Прават микроинвертери за соларни панели, мислам дека се водечка компанија во тој сектор а имаат и добра маржа, околу 30%.

Член од
9 септември 2020
Мислења
141
Поени од реакции
102
Знае некој зошто се разликуваат цените на интерактив и пр. yahoo finance?
Na Interactive ako sakas da gi gledas cenite vo realno vreme se plakja za market data. Inaku ponekogas kasnat epten mnogu vreme (bas gi prasuvav za ova pred nekoj den na chat zatoa sto kasnea mozebi I saat vreme...)

Kajgana Shop

На врв Bottom