Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Од тоа што читав и Qualcomm не е заинтересиран за цела компанија, го интересираат неколку сектори (главно PC design business).Има, за жал. Растот моментално им е заради гласините за преземање од Qualcomm, но исто така и дека веќе се квалификуваа за 3 милијарди од Пентагон да прават чипови за нив, а и има гласини дека Аполо сака да инвестира 5 милијарди во нив.
ЦЕО-то мислам им е тежок дебил и заради него заостанаа во споредба со другите, но сепак имам надеж дека ќе се врати. Не за друго average price ми е доста висок. Мислам дека има некој рестрикции за преземање зашто некако беа Qualcom исповрзани со Кина ама немав време да читам.
Моја грешка е што не докупив кога беше 18 долари за да спуштам average price на портфолиото, пошто 3 пати докупував да спуштам пошто ги зедов доста високо и се одеше надоле. И сега кога беа на 18 ми текна на онаа мајка не колне син што се коцка туку што се вади и баталив.
Штом достигне барем приближна цена на average price што ми е, големи се шансите да продадам. Освен ако не отиде уште повеќе да сум плус, тогаш ќе оставам барем нешто.
Има наши на раководни позиции по Интел, да ги замараме за инсајдерски информации.
Читав за тоа со Пентагон, ама не ми се видоа многу пари, овие ќе ги снема само да ги покријат дупките за објектите што ги градат https://www.intel.com/content/www/us/en/newsroom/news/updates-intel-10-largest-construction-projects.html#gs.f78dso
Клизави се доста, ако отидат уште надоле со слободен кеш, и негатива во заработка, може да отиде и надоле. А кога ги купив пред 3 години ми личеа како најстабилни од сите компании за чипови, барем на хартија беа топ, знаев дека имаат проблеми и дека почнаа да доцнат во споредба со ТСМЦ, ама ајде на стара слава, како компанија постојат 20+ години подолго од другиве и беа први по иновативност, само ги зезна зоната на комфор.