Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.077
Поени од реакции
13.048
Зависи колку краткорочно ти требаат парите или сакаш да ги повлечеш. Како и секоја криза маркетот се опоравува и животот продолжува напред. Ако инвестираш долгорочно не треба да се замараш со вакви работи, за краткорочно да треба.

Јас лично не очекувам некоја поголема дестабилизација. Ипак ова не е како Ковид. Во Ковид невработеноста во Америка достигна до 15%, сега сеуште е на 4% значи и покрај тарифитите што можно е да се очекува да ја забават економијата не би било нешто ептен сериозно. Јас лично купив индекс S&P500. Дали уште ке паѓа или не баш не ми игра улога секако тие пари ке ги оставам да седат таму со години. Ако продолжи да паѓа дополнителни 10-20% би купил уште еднаш повеќе од индексот и тоа е тоа.
Сеуште мислиш така? Рекордно високи market openings имаат скоро сите брокери, се живо се продава.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
459
Поени од реакции
766
Сеуште мислиш така? Рекордно високи market openings имаат скоро сите брокери, се живо се продава.
Баш во вакви моменти се наоѓаат добри зделки. И да сеуште мислам така, америчката економија испорача далеку поголем број на работни места пд ПРИВАТЕН сектор не државен.

при инвестирање сакаш цената на акциите да падне за компанијата што инвестираш или економијата ако се купува индекс. Се додека фундаменталните фактори се добри.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.857
Поени од реакции
43.835
Само што почна да се руши системот. Ќе паѓа уште многу кога вечер ќе шлапне 104% тарифи портокалот. Брент нафтата оди надоле како луда со оглед дека економијата забавува.

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.077
Поени од реакции
13.048
Баш во вакви моменти се наоѓаат добри зделки. И да сеуште мислам така, америчката економија испорача далеку поголем број на работни места пд ПРИВАТЕН сектор не државен.

при инвестирање сакаш цената на акциите да падне за компанијата што инвестираш или економијата ако се купува индекс. Се додека фундаменталните фактори се добри.
Да, тој што има кеш. Се што е над средна класа може да си дозволи да купува сеа по намалени цени, останатите ќе глеаме.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
459
Поени од реакции
766
Да, тој што има кеш. Се што е над средна класа може да си дозволи да купува сеа по намалени цени, останатите ќе глеаме.
Сега како да ти кажам се почнува од мали суми. Реално секој може да одвои некој денар на страна за да се стави во инвестиција. Стопанска нема мн висока цена по акција ниту пак индексите. Ке вложиш колку што имаш.

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.077
Поени од реакции
13.048
Сега како да ти кажам се почнува од мали суми. Реално секој може да одвои некој денар на страна за да се стави во инвестиција. Стопанска нема мн висока цена по акција ниту пак индексите. Ке вложиш колку што имаш.
Премногу волатилен маркет, висок ризик најверојатно и висока добивка, но дефинитивно се што беше краткорочна инвестиција ќе продадам најверојатно денес, долгорочните ќе ги чувам.
Понеделникот имавме рекордно висок трејд поради падот, денес иаме дупло повисок. И вака ќе биде уште долго најверојатно.

Член од
2 февруари 2019
Мислења
172
Поени од реакции
319
Zdravo drustvo, samo sto se zacleniv i verificirav na Trading212 pred nekolku casa, pred da stavam sredstva na akauntot da mi potvrdi nekoj sto ja koristel platformata iskustvo kolku e bezbedna i dali ste povlekuvale do sega pari bez problem?
super e i jas ja koristam. stavam i vadam pari bez problem so irska banka, za so makedonska neznam. Pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom