Цената на NVDA е резултат на трката во создавање на AI. Претпоставката е дека NVDA ќе ја снабдува опремата (чипови) што е потребна.Поседува ли некој nvidia, што ја оправдува оваа цена при 2,5 - 3 долари добивка по акција.
TWS for Beginners
Оваа плејлиста ги содржи најосновните работи за функционирање на ИБКР, на другите плејлисти на нивниот канал има и понапредни информации.
Автоматски споено мислење:
Има ли некој претстава како и од каде да симнат историски податоци за некоја компанија како EPS, PE. На yahoofinance има опција само за цена и за волумен. На NASDAQ ги има поединечно, но тоа е многу работа за секоја компанија да се симнуваат години уназад податоци едно по едно. Ако знае некој скратен пат, добро би било.
Не можеш преку чарт да правиш стоп-лос се дур имаш web ибкр. Ќе си симнеш TWS таму автоматски ќе ти се прикаже у mosaicПрашање до оние поискусните кои што трејдале на ИБКР Forex.
Во моментов на ИБКР се соочувам со следниве предизвици подолу:
1. Знам како да поставам трејд.
2. Незнам како да го гледам/следам трејдот за да можам да видам дали сум profit или loss.
3. Зависно од точката "2.", погоре, незнам како да го STOP трејдот. (едноставно Stop-от на Candle како да не реагира на клик)
Искрено, прашувам во име на син ми, кој е голем ентузијаст и сакам да му помогнам.
Јас го натерав да иде да вежаба на ИБКР со демо-акаунт и сега пробува и на ИБКР портал и со TWS, но резултатот е ист, како трите точки погоре (заглаивме).
Ако некој има линк/pdf со туториал или краток совет ептен би помогнал.
btw: Не дека не гледавме, читавме, баравме. ИБКР едукација и YouTube... и што уште не....
Однапред огромна благодарност
Фала, до сега користев комбинација од NASDAQ и yahoofinance.
Собирањето податоци не би требало да е проблем, освен ако не ги кријат и само графикони исцртани да ти даваат јавно.Фала, до сега користев комбинација од NASDAQ и yahoofinance.
Пробувам да направам апликација со пајтон што автоматски ќе ги собира податоците и ќе прави анализа врз формули што ќе му ги одредам.
ги има до одредена година, и на различни сајтови има историски податоци за price, за revenue, за eps, за dividends. На ниту еден сајт ги нема сите податоци на место да можеш само да ги симнеш.Собирањето податоци не би требало да е проблем, освен ако не ги кријат и само графикони исцртани да ти даваат јавно.
Agree. Jas bi dodal cista vtora faza- gamma squeeze na celo so NVDA i TSLAЗа мечкарските работи
Ти благодарам на одговорот
Користи ги Summary и Financials копчињата
Автоматски споено мислење:
Не можеш преку чарт да правиш стоп-лос се дур имаш web ибкр. Ќе си симнеш TWS таму автоматски ќе ти се прикаже у mosaic
Ти благодарам на одговорот
Имаме симнато TWS и кориситме демо акаунт, за да стекнеме искуство/повежбаме.
Во таква една околина пробуваме на Candle-Chart да напраиме stop,ама полето "STOP" на самиот candle не реагираше.
Како ми објаснуваа, докoлку се закасни со реализацијата на кликот врз STOP тогаш може да се иде у минус/loss. :-(
Инаку целата анализа на синко му се базира проучување на однесувањето на Candles за да знае во кој даден момент треба да стегне STOP на candels-от.
Се прашувам дали е мозаикот единствена опција на ИБКР? И дали со инертноста на реализација може да се влезе во loss зона?
Ти благодарам однапред
Поздрав
А зошто не се логираш на веб порталот на ибкр? Многу е појусер-френдли за почетници. TWS ме враќа во 80-тите. Како да сум кај газда Миле во флиперницата „Скопје“ и играм Спејс Инвејдрс или Феникс....Ти благодарам на одговорот
Имаме симнато TWS и кориситме демо акаунт, за да стекнеме искуство/повежбаме.
Во таква една околина пробуваме на Candle-Chart да напраиме stop,ама полето "STOP" на самиот candle не реагираше.
Како ми објаснуваа, докoлку се закасни со реализацијата на кликот врз STOP тогаш може да се иде у минус/loss. :-(
Инаку целата анализа на синко му се базира проучување на однесувањето на Candles за да знае во кој даден момент треба да стегне STOP на candels-от.
Се прашувам дали е мозаикот единствена опција на ИБКР? И дали со инертноста на реализација може да се влезе во loss зона?
Ти благодарам однапред
Поздрав
Any news?Да јас веќе поднесов пријава за јануари месец и чекам респонд. Ќе ви пренесам кога ќе ми одговорат.
По мое толкување треба да се пријават и добивките и загубите.