За Forex дознав пред кратко време, и доста се заинтересирав за тоа, а и за другите видови на тргувања на берза, па така решен сум да научам тргување главно на forex пазарот и тоа да ми стане еден вид втора професија. Супер што налетав на форумов во Македонија, искрено се изненадив позитивно кога видов дека и други се интересираат за ова. Моментално сеуште се обучувам и учам а и не сум ни почнал со демо тргување али не се ни брзам искрено, сакам полека и темелно да се надградувам.
Налетав на интернет на многу ресурси за forex и многу ама ептен многу брокери што имаат голема репутација и некои посомнителни, али сепак би прашал кои брокери се подобри и ги препорачувате за демо и за реално тргување од Македонија. Лично малку ми се сомнителни балканските брокери, така да би одел за почеток со странски брокер. Иначе убаво би било кај нас во Македонија да се отворат 2-3 вакви онлајн брокери, па ако една Србија и Црна Гора имаат сигурно може и ние да имаме.
За овие FxLider видов дека се од Србија и на прв поглед од веб старната не изгледаат многу сомнителни али се` е можно треба убаво да се испитаат. Тоа што имаат конференција кај нас е добро али јас искрено незнам ни дали кај нас е регулирано forex и слични вакви онлајн тргувања (гледам дека и други се прашуваат за ова, али мислам дека во форумов ова прашање ќе остане неодговорено).
А Forex стратегијата што најмогу ми се допаѓа е Price Action (барем за сега), и насочен сум некако кон неа како најприродна, ама некако не можам да најдам по саглам ресурси за неа, се некој курсеви се продаваат што не планирам да ги купам, барем не сега за сега. Оние што тргуваат реално би ги прашал за стратегиите што ги користат. Ај доста е од мене
Иако тредов не ми е баш активен сепак е добро место за ваква дискусија.