Тргување со валути-FOREX

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Благодарам на одговорот. Во ред е тоа дека мозам да видам и да побарам повлекување на средства од брокер, на картичка или банка... работата е кога веќе ќе легнат на сметка парите , тогаш како мораш на некој начин да ги пријавиш како прифод или од каде се парите итн... пример за 2-3-5000евра
Не не ништо не пријавуваш ова е работа на црно.

Член од
30 април 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Неможеш ништо да не пријавиш , бидејки мораш да наведеш од каде ти се парите или да платиш некој данок на добивка(или како се вика)..... или па нема да можеш да ги подигнеш од сметка.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Неможеш ништо да не пријавиш , бидејки мораш да наведеш од каде ти се парите или да платиш некој данок на добивка(или како се вика)..... или па нема да можеш да ги подигнеш од сметка.
Не се замараат за мали пари. Можеш да ги подигнеш нема да ти блокираат сметка...Како и да е најсигурно ти е со странска сметка. А за поголеми пари имаш Менувачници и банки во МК не ти треба Форекс брокери кој нудат луди левериџи.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Чекај да дојди ЕУРУСД 1.45 и купи си нешто долари...

Засега сит тајт оти Кју ВИ 3 е на потег да го сруши доларот а со тоа и да го дигне еврото
Те молам ако сакаш образложими го ова „сит тајт оти Кју ВИ 3 “ ( сериозно мислам) Поздрав!

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Те молам ако сакаш образложими го ова „сит тајт оти Кју ВИ 3 “ ( сериозно мислам) Поздрав!
Седи си мадро додека не заврши QE3... до тогаш доларот би требало да паѓа,, барем така е досега додека има QE доларот паѓа.. кога ќе заврши крева..

Член од
15 август 2012
Мислења
10
Поени од реакции
2
Gbp/Usd hmmm. Ne mi se dopagja ni toj par :). Posle krahot od 2007/2008 ne se oporavi i sega e vo relativno tesen range kanal. Momentalno e na gorniot del od kanalot (ako to go smetas "visoko vo oblaci"). Fundamentalno GBP e malku podobra od EUR no ne e cvekje za mirisanje i e vo slicna kasa kako USD. Mozno e kratkorocen retresment ama nema garancija. No koga sme kaj garancii togas nesto so e recisi garantirano (se razbira kolku sto e mozno vo krajnonepredvidliot svet na finansite) e deka zlatoto kje odi gore. Jas sum long na zlato i srebro i platina momentalno toa e eden od najsigurnite nesta. Inaku sum duri i long so pomali pozici na zlatni i srebreni rudnici. Moze da ima korekcija sega no planiram da otvoram vo toj slucaj moze i dopolnitelni long pozici.Ni na kraj na pametot ne mi e short na zlato i ostanati PM najverojatno do 2015 ako ne se smeni nesto dramaticno do togas. Ova go kazuvam od aspekt na malku podolgorocen trgovec (najkratka pozicija mi e 3 meseci a najdolga i seuste aktivna mi od 2004 i toa srebro na 7$/oz) . A za kratok rok izvolte mozna e korekcija malku premnogu ripna zlatoto i se e mozno.
No generalno ne trguvam nasproti trend duri znam i da kupam i totalno preceneti sranja samo poradi dobar momentum ama so mausot na close kopceto...
Na kratko GBP/USD ne go trguvam a na zlato cekam dip za long...
Blagodaram za mislenjeto!

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
Не се разбираам воопшто од тргувањево но не е логично да купиш сега кога не е грејна сезона на пример масло за греење или дрва па да ги продадеш во зима кога е грејна сезона и побариувачката е поголема па и цената е многу повисока... или не е толку едноставно колку што ми изгледа? :D јас направив демо сметка на fxlider па ќе пробам дали ќе има профит на овај начин

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
Или гледам има можност да се тргува и со прехрамбени продукти... цената на пченицата, пченката, какао и слично нема шанси да падне во иднина може само да расте... мислам дека доколку се инвестира во нив може да се заработи... или не? :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
70
Поени од реакции
43
Не се разбираам воопшто од тргувањево но не е логично да купиш сега кога не е грејна сезона на пример масло за греење или дрва па да ги продадеш во зима кога е грејна сезона и побариувачката е поголема па и цената е многу повисока... или не е толку едноставно колку што ми изгледа? :D јас направив демо сметка на fxlider па ќе пробам дали ќе има профит на овај начин
Не е баш така. Не е толку едноставно.. Пробај прво, поработај на DEMO некој месец за да разбереш за што ( како) се работи, посурфај на нет babypips.com , па ќе разговараме...
Ни случајно не уплаќај - live account - додека не направиш стаж од минимум 6 месеца на DEMO account ( со минимум 5-6 саати дневно- активно тргување), зошто можноста да го изгубиш вложениот капитал е голема.. Притоа акунтот на DEMO треба да биде еднаков (или приближно еднаков), со онаа сума на пари што сметаш да ја уплатиш кога ќе отвораш live account.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Sto mislte za dolarot posle uraganov...ke paga nadolu ili?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Најверојатно ќе расте, се зависи од NFP извештајот за вработеност за октомври, вчерашниот ADP беше bullish иако не се смета за добар предвидувач на NFP..

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Би требало да расте барем на краток рок на долгрок ќе оди надолу...Но зависи од многу фактори. Како НФП како што рече горе исто така многу ќе зависи кој ќе победи на избори во вторник. Мислам дека ако тепа Обама ќе падне а ако тепа Ромни ќе рипне итн...

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
NFP излезе подобро од очекувањата доларот рипна златото падна акциите рамни...

Член од
19 октомври 2012
Мислења
317
Поени од реакции
277
Дневен пад од 100 поена на ЕURUSD.... Екстра !!! Само да продужи ...

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
И сеа што... да правам sell на доларот... тепаше обама у превод... ќе си паѓа???

Kajgana Shop

На врв Bottom