Трансексуалност (општо)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.124
Поени од реакции
9.544
Значи сериозно си загрижен детето да не ти стане транс? И ради тоа мрзиш одредени фаци? Да сумираме. Или муаветов е ако слушне од стрејт нема да стане?
Ептен ми нема логика муабетов. Како страв ти е детето да ги стане транс па мрзиш транс и промовираш омраза. Што ако ти стане и покрај тоа што се трудиш? И други се трудат исто како тебе па и ти и другите како тебе ќе ти го малтретираат детето. Ептен ми е апсурдно ова...
Дур кај нас се воведе таа пропаганда мојте деца веќе ке бидат преголеми, јас зборувам за идните генерации.
Не ги мразам трансформерсите, само ми се гадат и мислам дека како психички пореметени лица треба да им се помогне и да се под надзор. За нивно добро.

Неизбежен е grooming, 97% од сексуалните напастувања врз деца ги вршат мажи а огромен процент на оние 3% жени се транс "жени".

Ако транс жената не е педофил, тогаш нема зошто да ти смета да користи иста соблекувална.
Мене ми смета што пореметена личност користи соблекувална.
Психопати не треба да се во близина на деца.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
За што трошат пари нивна работа...ако ги прави среќни изволте сечи, лепи и прави. И онака се трошат државни пари за поголеми глупости. Јас би укинал здравствен фонд. Ама најголем дел од подржувачите им се левичари па бараат на државна сметка операции. Е тоа е проблемот уствари...а не кој каде моча :)
Ако секој смее да прави што сака и троши пари на што сака ќе имаме хаос, а организирано општество (држави) и хаос не одат заедно.
Пример сите лекови ќе бидат достапни на секој без рецепт/без лимит само и само ако има пари, ќе имаш злоупотреба од наркомани, деца и тн.

И јас не сакам да плаќам здравствено, пензиско и персонален со оглед на тоа што парите ги правам надвор од државата без разлика што живеам тука (освен што го дишам истио воздух тука, се друго си плаќам од џеб:данок за недвижност, кирии, струја, вода, интернет, користење на патишта преку регистрација и патарини), арно ама не бива.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ако секој смее да прави што сака и троши пари на што сака ќе имаме хаос, а организирано општество (држави) и хаос не одат заедно.
Пример сите лекови ќе бидат достапни на секој без рецепт/без лимит само и само ако има пари, ќе имаш злоупотреба од наркомани, деца и тн.

И јас не сакам да плаќам здравствено, пензиско и персонален со оглед на тоа што парите ги правам надвор од државата без разлика што живеам тука (освен што го дишам истио воздух тука, се друго си плаќам од џеб:данок за недвижност, кирии, струја, вода, интернет, користење на патишта преку регистрација и патарини), арно ама не бива.
Ако не бива ќе се плаќа и на државна сметка и за се...и ќе се изборат за тоа. Бидејќи најголем дел живеат во тој филм. Сакаме гага ќе добијат сите гага по нешто.
Мене лично ми одговара. Не дека е паметен и правичен системот туку дека секој дисторзија на пазарот мора да се искористи во сопствена корист. Јас не сум фактор да одлучувам во државни работи но сум фактор како да ги искористам за лична полза одлуките на државата.
Луѓе решиле да градат такво општество јас не сум ама немам избор и што е тоа е...
На темава ќе си добијат се и тоа на државна сметка џабе нервирање и паник и плашење мали деца со баба Роги со пениси.
Автоматски споено мислење:

Дур кај нас се воведе таа пропаганда мојте деца веќе ке бидат преголеми, јас зборувам за идните генерации.
Не ги мразам трансформерсите, само ми се гадат и мислам дека како психички пореметени лица треба да им се помогне и да се под надзор. За нивно добро.

Неизбежен е grooming, 97% од сексуалните напастувања врз деца ги вршат мажи а огромен процент на оние 3% жени се транс "жени".

Мене ми смета што пореметена личност користи соблекувална.
Психопати не треба да се во близина на деца.
Очигледно не ти се по ќеф трансоите. Ама ќе се навикнеш.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Ако не бива ќе се плаќа и на државна сметка и за се...и ќе се изборат за тоа. Бидејќи најголем дел живеат во тој филм. Сакаме гага ќе добијат сите гага по нешто.
Мене лично ми одговара. Не дека е паметен и правичен системот туку дека секој дисторзија на пазарот мора да се искористи во сопствена корист. Јас не сум фактор да одлучувам во државни работи но сум фактор како да ги искористам за лична полза одлуките на државата.
Луѓе решиле да градат такво општество јас не сум ама немам избор и што е тоа е...
На темава ќе си добијат се и тоа на државна сметка џабе нервирање и паник и плашење мали деца со баба Роги со пениси.
Автоматски споено мислење:

Епа од такво однесување: кур ме боли што ќе направат, јас не сум фактор - прават се што ќе посакаат.
Не зборувам само за овие туку и за етнички заедници и тн.
Ако сите кои се против заземат став и по потреба излезат на улица здружено како контра движење, не постои политичар што ќе гласа таков закон (по потреба и екстремистичко делување и протест).

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Епа од такво однесување: кур ме боли што ќе направат, јас не сум фактор - прават се што ќе посакаат.
Не зборувам само за овие туку и за етнички заедници и тн.
Ако сите кои се против заземат став и по потреба излезат на улица здружено како контра движење, не постои политичар што ќе гласа таков закон (по потреба и екстремистичко делување и протест).
Има некои и сега...ама во иднина се ќе се донесе од антидискриминација до посвојување деца...Туто комплето. Загубена битка е плашењето деца со Баби Роги со пениси.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.124
Поени од реакции
9.544
Тешко, но ќе видиме.

Додуше ептен тогаш ќе се издефинираат етничките територии во државата. :D

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Има некои и сега...ама во иднина се ќе се донесе од антидискриминација до посвојување деца...Туто комплето. Загубена битка е плашењето деца со Баби Роги со пениси.
Јасно ми е на каде ја тераат, поентата ми е дека народот е слеп и си спие на перницата за работи кои ќе го афектираат буквално секого и не се воопшто наивни. А никој нема да ти донесе закон ако излезеш надвор и се побуниш за истото, не може 1-2% да ги ебаваат останатите.

Инаку со таквото диктаторско носење на закони ќе се отвори повторно патот за создавање на апла екстремистички групи кои во прва прилика може да направат огромна штета.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Јасно ми е на каде ја тераат, поентата ми е дека народот е слеп и си спие на перницата за работи кои ќе го афектираат буквално секого и не се воопшто наивни. А никој нема да ти донесе закон ако излезеш надвор и се побуниш за истото, не може 1-2% да ги ебаваат останатите.

Инаку со таквото диктаторско носење на закони ќе се отвори повторно патот за создавање на апла екстремистички групи кои во прва прилика може да направат огромна штета.
Никој нема да излезе...ако излезе ќе биде страмои не излегоа за името ќе излегуваат за трансои.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Никој нема да излезе...ако излезе ќе биде страмои не излегоа за името ќе излегуваат за трансои.
Не зборувам само за Северџанија, туку општо за секаде во западниот свет.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.769
Поени од реакции
16.995
Сите- машкиот и женскиот род. Тие се константни.

Дете, најди работа, заврши школо, помогни нешто по дома. По секое седнување тропаш по некоја глупост. Законски унисекс тоалети, спортот бил за старци, знамето од Кутлеш, го навредуваш народот во секој 3 коментар и сега ова! Бисер по бисер.

Класично манијакално однесување е маж да им го покажува на девојчиња. Треба да имаме регистар на педофили, ама без адреси. Па до крајот на животот да не може да се приближи до градинки, игралишта и некое училиште. Па има и судски обврски и по издржување на казната. И така. :)
зошто не унисекс тоалет ??? Кој рекол дека во тоалет некој е гол ??? си има Врата и внатре ВЦ шоља и во просторот лавабои...
пишав еднаш, во кој тоалет да оди татко со ќерка од 5-6 години ???

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552

И јас сум во слична дилема, ако може така да се каже, заработувам со работа за странци и внесувам пари во РМ, значи освен нет-конекција (бакарен кабел и рутер:D ) не употребувам и не трошам никаков ресурс на оваа територија. Know how you feel bro :) За среќа не плаќам кирија па не можам да се пожалам.
И утре замисли (како што имаше предлог-закон) да се натоварат и транџи на фонд а онаму за деца болни се собираат пари по ФБ со молење непознат народ да се смилува да донира стотче.

Тешко, но ќе видиме.

Додуше ептен тогаш ќе се издефинираат етничките територии во државата. :D
Ова е интересно што сите ситуации поврзани со нон-хетеро склоностите се единствен обединувачки фактор во земјава, одвратни им се на огромното мнозинство и на македонци и на албанци и на роми и на турци и на торбеши и на срби и на бошњаци и на власи и на сите остали :angel:

Друго што е чудно по темиве, откако ти ги постираше шокантните слики со мафтање кур во фаца на дете а подоцна и јас што постирав секакви ужаси, никој од либералниве не се ни обиде да го осуди таквото поведение, или имаше молк или релативизирање, нестварно нешто.
Значи да тргне од тоа што се деца во прашање, не мора ништо повеќе, чисто онака, човечки. Уште не ми се верува, макар да сум сведочел ИРЛ нешто слично.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.769
Поени од реакции
16.995
А овие жениве што се соблекуваа голи пред девојчево? Не се педофили според тебе?

Ако транс жената не е педофил, тогаш нема зошто да ти смета да користи иста соблекувална.
точно, убаво кажа....
Всушност има 2 ОПЦИИ
- Секој се соблекува и бања САМ исто како што се вршат физиолошки потреби
- второ, потполна слобода, како во натуристички кампови и плажи...
патем што би можел да направи Педофил на натуристичка или нудистичка плажа ????
Малце ОФ топик, се сврти темата во Педофилија, но и расправите за Педофилија станаа една калакурница ...
Од Гранката не се гледа Шумата...
пред неколку месеци се распенавиле на ФБ групата, да се стрелел демек , еден можеби малку со заостанат развој , зошто пишал на некоја 15г девојка на месингер и и предлага секс... голема работа, може да го блокира или пријави на ФБ... после пенење со недели зошто МВР само го распрашало а не го притвориле...
А пази сега, оди на женски веб сајт за девојка која со 15г родила, јас го постирав тоа, кога ми се јавува на месингер лично таа демек тоа што она со 12г почнала да има односи со дечко од 18г не било Педофилија, тие си се сакале :cool:.. ај го избришав постот, па заболе ме ако со 12 почнала ако на родителите нејзини не им смеќавало тоа...
Некако во исто време 2-3 случки со девојчиња од Римјанска националност, продавани како расплодни ждребици,Кичево и Битола мислам, само ситно во медиумите и бргу во фиока, НЕ Е ИНТЕРЕСНО, нема Социјални мрежи, па Јавна соба....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Не зборувам само за Северџанија, туку општо за секаде во западниот свет.
Е де ККК до пред 50 години маршираа на улици. Кај и да е ќе паднат и тие на истата страна на историјата како и оние во бели чаршави за 50 години.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552

Kajgana Shop

На врв Bottom