Тоталитарниот режим на Ердоган, политичката иднина на Турција

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Ете, знаеф!
Браво за Турска!
Ти вака многу паметен дечко изгледаш, инаку ме боли кур и за Турска и за Америка, и ова да знаеш, гледам сакаш да се замараш со туѓи работи.:icon_lol: Инаку продолжи да веруваш дека ќе пропадне Турска може ќе ти помогне во животот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Ти вака многу паметен дечко изгледаш, инаку ме боли кур и за Турска и за Америка, и ова да знаеш, гледам сакаш да се замараш со туѓи работи.:icon_lol: Инаку продолжи да веруваш дека ќе пропадне Турска може ќе ти помогне во животот.
Ај цитирај ме каде сум рекол дека ќе пропадне Турска!
Ох, не кријам, дека тоа би било во склад со моите желби, но реално никогаш не би прогнозирал такво нешто за Турција, во моментов. Ниту за ЕУ, САД или Русија.
Премногу ги читаш ботовиве кои јадат салама и пијат пиво пред кооперација замислувајки дека се воено-политички аналитичари на форумов, па си ме помешал со некој од тоа ретардирано мноштво.[DOUBLEPOST=1534339345][/DOUBLEPOST]
..., гледам сакаш да се замараш со туѓи работи.:icon_lol:
Не се туѓи работи.
Турција активно работи на идејата на паносманизмот и исламизмот. Гради џамии во Македонија, па после испраќа во нив сомнителни проповедници. Турци отвораат верски градинки, медреси и слично, во Македонија, кои се надвор од ИВЗ и во кои, во суштина учењето се сведува на тоа како кафирите да се сотрат. Ердоган самиот во Тетово си призна која му е намерата и идејата со Македонија, кога пред насобраните муслимани изјави дека Турција се грижи за Македонија заради нив, а "ние" мислевме дека е заради некакво си пријателство со кафирите, како што погрешно трубеа диригираните грујови ретардирани куртончиња.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.465
Поени од реакции
18.470
Турција нема да пропадни, ама Грција во моментов станува исклучително битна за САД и ЕУ.

Така да што и да побара Ципрас ќе му дадат на тацна.

Ете тие се репркусиите по нашава држава.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Турција активно работи на идејата на паносманизмот и исламизмот. Гради џамии во Македонија, па после испраќа во нив сомнителни проповедници. Турци отвораат верски градинки, медреси и слично, во Македонија, кои се надвор од ИВЗ и во кои, во суштина учењето се сведува на тоа како кафирите да се сотрат. Ердоган самиот во Тетово си призна која му е намерата и идејата со Македонија, кога пред насобраните муслимани изјави дека Турција се грижи за Македонија заради нив,
Не се сили многу против муслиманите чунки за месец и кусур со нив заедно на референдум ќе се обидете да ја погребате Македонија.[DOUBLEPOST=1534341280][/DOUBLEPOST]
Турција нема да пропадни, ама Грција во моментов станува исклучително битна за САД и ЕУ.

Така да што и да побара Ципрас ќе му дадат на тацна.

Ете тие се репркусиите по нашава држава.
А вие сте запнале нато еу. Ем и даваат се на Грција ем сонувате за евроатлански интеграции:sick:.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.465
Поени од реакции
18.470
Не се сили многу против муслиманите чунки за месец и кусур со нив заедно на референдум ќе се обидете да ја погребате Македонија.[DOUBLEPOST=1534341280][/DOUBLEPOST]
А вие сте запнале нато еу. Ем и даваат се на Грција ем сонувате за евроатлански интеграции:sick:.
Абе жално е што му правиш на народот што го лажиш, ко ќе дојди моментот Русија ќе си го тргни газот и ќе не остави на цедило ко секогаш.

Т.е. ќе не искористи за поткусурување за вазаливе нивни на балканот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Не се сили многу против муслиманите чунки за месец и кусур со нив заедно на референдум ќе се обидете да ја погребате Македонија.
Точно. За време на Груевски толку медреси, диви и питоми, вехабистички џамии и сл., излегоа на површина и ред други катарско-турски пријателски хуманитарни активности, да веќе стварно бесмислено е сега да се противи некој кафир ко мене.

B

Bafra

Гостин
Абе жално е што му правиш на народот што го лажиш, ко ќе дојди моментот Русија ќе си го тргни газот и ќе не остави на цедило ко секогаш.

Овој пат, ако тенковите Руски тргнат, а би требало да тргнат, зашто би правеле такви воени играчки ако не си поиграат со нив, тогаш лесно ќе дојдат на Балканот. Е сега со какви намери тоа јбг.

Точно. За време на Груевски толку медреси, диви и питоми, вехабистички џамии и сл., излегоа на површина и ред други катарско-турски пријателски хуманитарни активности, да веќе стварно бесмислено е сега да се противи некој кафир ко мене.
Не се веќе блиски пријатели Турција и Катар. Се обратил Ердо до шеикот да помага со лирата, ама овој изгледа има свои проблеми па не помогнал.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Значи Грујо е крив што ти заедно со вахабиите ќе одиш на референдум за погреб на Македонија.[DOUBLEPOST=1534345564][/DOUBLEPOST]

Ќе не остави, демек сега ние во сојуз со Русија сне? или официјалната политика ни е за стратешко партнерство со Русија. Аман од плиткиве соросписки спинови.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Apple, прва фирма што надмина вредност која пола фиром не знае ни да ја изговори, ќе се урпрала Ердоган што рекол дека нема да си четува со Сири :(

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Значи Грујо е крив што ти заедно со вахабиите ќе одиш на референдум за погреб на Македонија.
Неспособноста за кохерентна дискусија, сум приметил, е значајна карактеристика, неизоставна за секој куртон.
:( За жал, јас не сум психијатар и не можам да ви поможам. :(

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Неспособноста за кохерентна дискусија, сум приметил, е значајна карактеристика, неизоставна за секој куртон.
:( За жал, јас не сум психијатар и не можам да ви поможам. :(
Како за себе да пишуваш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
Како за себе да пишуваш.
Јас себе си, за разлика од вас, не се нарекувам куртон. Вам апсолутно ви е јасно што сте и затоа така си се нарековте самите.
Но, бидејќи важам за фер лик на форумов, кој мрази неправди и патем е многу популарен кај спротивниот пол, исто како и Албанците што не ги викам ш.иптари зато што се вреѓаат, и покрај тоа што самите така си се нарекуваат, па и вас нема да ве нарекувам повеќе куртони, зато што се вреѓате и покрај тоа што самите ваши првенци си признаа дека ви прилега називот.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Јас себе си, за разлика од вас, не се нарекувам куртон. Вам апсолутно ви е јасно што сте и затоа така си се нарековте самите.
Но, бидејќи важам за фер лик на форумов, кој мрази неправди и патем е многу популарен кај спротивниот пол, исто како и Албанците што не ги викам ш.иптари зато што се вреѓаат, и покрај тоа што самите така си се нарекуваат, па и вас нема да ве нарекувам повеќе куртони, зато што се вреѓате и покрај тоа што самите ваши првенци си признаа дека ви прилега називот.
Чудна работа а се спомне куртон, а ти и сличите ти зинете.

B

Bafra

Гостин
Не се веќе блиски пријатели Турција и Катар. Се обратил Ердо до шеикот да помага со лирата, ама овој изгледа има свои проблеми па не помогнал
Ту брее, ме демантираше Шеикот, ќе им позајмеле 15 милијарди:

https://www.teletrader.com/qatar-vows-to-invest-15b-in-turkey/news/details/44522280?ts=1534347558233

Kajgana Shop

На врв Bottom