Топ 10 диететски производи што функционираат

• Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување
S

Stef Bachatero

Гостин
Стеф, ако си читал литература не значи дека си станал подобар стручњак од некој кој го работи тоа 20 години. Немој толку да леташ. Можеби знаеш многу, но повеќе од професионален нутриционист не знаеш. Моментот за кој си во заблуда е следниов: нутриционистите треба да ги земат во обзир сите фактори кои влијаат на организмот. Физичката активност, типот на храна кој го јадеш/не јадеш, што работиш, колкав внес на енергија дневно ти е потребен...
Значи, нутриционистите се оние кои го прават сѐ тоа што го напиша ти, советуваат за здрава исхрана, за соодветни вежби и колку спиење е потребно. Интензивно вежбање не е за секој и не е неопходно. Оптимално е три пати неделно за просечен здрав организам, не сака секој да биде дилбер.
Јас не сум влегол во теретана 7 месеци се што правам е вежбам дома и луѓето се чудат како сум ги постигнал тие резултати без теретана.Се согласувам дека е оптимално 3 пати неделно вежбање на цело тело,тоа и јас го преповедам за цело тело.Но мојата цел е различна од нутриционистите тука на пазарот.Не сум ги запознал и се што знам е дека преповедаат да јадеш полнозрнести работи,скробни јаглехидрати додека забораваат да ги додадат здравите масти и протеините кој на организмот му се потребни за закрепнување.Не велам дека за нормален човек не се добри но има секакви луѓе што сакаат да постигнат одредени цели.Моја цел е да бидам 3 во 1 персонален тренер,нутриционист и добар биохемичар плус добар психолог на луѓето за да можам да се пробијам на пазарот.Ај идам да скокам на јаже зашто посветив многу време на ова треба да се вежба се слушаме.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Stef Angel
Да не се навредиш,ама мноогу високо летна....кој си ти за да знаеш повеќе од сите нутриционисти??? Значи целта ти е да имаш оптимален тренинг,благодарение на креатинот ќе имаш да,но срцето ќе се оптовари и после сликај се...ќе се чувствуваш убаво шо имаш добро тело,ама ти реков,на стари години кизна дали ќе можеш да држиш филџан кафе...и не се препирам повеќе,ти штом си толку заслепен продолжи си со тие прашоци,а за другите кои се двоумат дали да купат такво нешто вештачко,гавол да не ги лаже!!!!!!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Stef Angel
Да не се навредиш,ама мноогу високо летна....кој си ти за да знаеш повеќе од сите нутриционисти??? Значи целта ти е да имаш оптимален тренинг,благодарение на креатинот ќе имаш да,но срцето ќе се оптовари и после сликај се...ќе се чувствуваш убаво шо имаш добро тело,ама ти реков,на стари години кизна дали ќе можеш да држиш филџан кафе...и не се препирам повеќе,ти штом си толку заслепен продолжи си со тие прашоци,а за другите кои се двоумат дали да купат такво нешто вештачко,гавол да не ги лаже!!!!!!
Dude , еден совет , не се мачи ;)

S

Stef Bachatero

Гостин
Stef Angel
Тогаш одговори ми колку од тие нутриционисти денес имаат муштерии кој се вратиле кај нив.Колку од тие продолжиле да живеат таков животен стил што им препорачал нутриционистот.Ние не сме добри во слушање и во држење диети,наместо тие такозвани нутриционисти да земат да проучуваат да го надоградуваат знаењето и да проповедаат на луѓето да уживаат во тоа што го прават,тие во нив гледаат профит и сите тие диети што ги препорачуваат функционираат на краток рок.Тоа што функционира е на долг план.Треба да визуилираш каков сакаш да бидеш,што сакаш да постигнеш и после да проповедаш.Јас сум против јадење на леб,процесирани работи,слатки,храна од 7-ца и сите други сендвичари,бели пецива повеќе сум за храна сирова како што се мешунките(леќа,грав,грашок,соја),овошје во средна количина 2-3 парчиња дневно и многу зеленчук+ порција урда,200 грама бело месо(пилешко,риба,мисиркино) отколку било кој суплемент тука пишан за почетник.Во одредени случаеви неможеш сите работи да ги конзумираш па затоа се зема суплементација.Дека сум отишол високо моја работа и тоа е мој живот ќе си правам што сакам.А тоа за креатинот аман веќе дај ми студија која укажува на тоа или дај ми пример со факти.Не само нешто што си чул и што твојата нутриционистка те советувала...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Тогаш одговори ми колку од тие нутриционисти денес имаат муштерии кој се вратиле кај нив.Колку од тие продолжиле да живеат таков животен стил што им препорачал нутриционистот.Ние не сме добри во слушање и во држење диети,наместо тие такозвани нутриционисти да земат да проучуваат да го надоградуваат знаењето и да проповедаат на луѓето да уживаат во тоа што го прават,тие во нив гледаат профит и сите тие диети што ги препорачуваат функционираат на краток рок.Тоа што функционира е на долг план.Треба да визуилираш каков сакаш да бидеш,што сакаш да постигнеш и после да проповедаш.Јас сум против јадење на леб,процесирани работи,слатки,храна од 7-ца и сите други сендвичари,бели пецива повеќе сум за храна сирова како што се мешунките(леќа,грав,грашок,соја),овошје во средна количина 2-3 парчиња дневно и многу зеленчук+ порција урда,200 грама бело месо(пилешко,риба,мисиркино) отколку било кој суплемент тука пишан за почетник.Во одредени случаеви неможеш сите работи да ги конзумираш па затоа се зема суплементација.Дека сум отишол високо моја работа и тоа е мој живот ќе си правам што сакам.А тоа за креатинот аман веќе дај ми студија која укажува на тоа или дај ми пример со факти.Не само нешто што си чул и што твојата нутриционистка те советувала...
Таа нутриционистка што ме советувала е мајка ми,и веќе да ти кажам главата ми татни од нејзини прекори и совети...недај боже тост да донесам дома или слатки...ако веќе станува збор за слатки дозволено е само домашно слатко од јагоди,вишни цреши тиквии сливи такви работи и производи од Виталија.Ама да не се лажеме,ако не се касне малце од она Шехерезада што го нуди,неможеш да бидеш задоволен!
Секој што дошол кај неа(инаку не работи така туку професор на Технолошки факултет) бил задоволен,и не се вратил веќе.Напише диети,вежби какви треба и особата после извесно време доаѓа задоволна.Секако пред тоа на анализи за крв,мокрача,преглед од интернист и све тие работи ...
И све што каже со нејзиното долгогодишно искуство,све е точно! Затоа,неможеш ни ти ни кој било друг да ми тврдиш што и како и дали има позитивни или негативни последици освен таа,а тие вакти што ти ги напишав сум ги слушнал од нејзе...значи ти си заслепен со позитивните дејства на креатинот,а ги изострануваш негативните...немој така,мој совет! позз

S

Stef Bachatero

Гостин
Таа нутриционистка што ме советувала е мајка ми,и веќе да ти кажам главата ми татни од нејзини прекори и совети...недај боже тост да донесам дома или слатки...ако веќе станува збор за слатки дозволено е само домашно слатко од јагоди,вишни цреши тиквии сливи такви работи и производи од Виталија.Ама да не се лажеме,ако не се касне малце од она Шехерезада што го нуди,неможеш да бидеш задоволен!
Секој што дошол кај неа(инаку не работи така туку професор на Технолошки факултет) бил задоволен,и не се вратил веќе.Напише диети,вежби какви треба и особата после извесно време доаѓа задоволна.Секако пред тоа на анализи за крв,мокрача,преглед од интернист и све тие работи ...
И све што каже со нејзиното долгогодишно искуство,све е точно! Затоа,неможеш ни ти ни кој било друг да ми тврдиш што и како и дали има позитивни или негативни последици освен таа,а тие вакти што ти ги напишав сум ги слушнал од нејзе...значи ти си заслепен со позитивните дејства на креатинот,а ги изострануваш негативните...немој така,мој совет! позз
Единствено слатко во мојата книга е овошјето природен шеќер како што реков против сум цела рафинирана и човечко произведена работа.Мене слаткото не ме привлекува како другите луѓе затоа што здравата исхрана го балансира нивото на хормонот гнерлин,кога ти долго не си јадел и избегнуваш да јадеш гнерлин хормонот кој се секретира во стомакот ти делува со твојата психа да одбереш такви слатки и висококалорични работи се со цел да преживееш.Ние сме суштества создадени за складирање и преживување,салото се топи со дефицит на калории,мускулите се трошат од неактивност и неправилна исхрана.Затоа следната статија ќе ми биде за овие два хормона лептин и гнерлин и нивната улога во одбирањето на храната и во како диетите го зголемуваат нивото на гнерлин и го намалуваат нивото на лептин и нивната улога во топењето на масти.Ако е сигурно како што велиш супер е тоа и такви луѓе треба да има,за разлика од многу нутриционисти кој само прочитале нешто и секогаш им доаѓаат назад муштериите.Но тоа е друга тема и многу опширна.Активност+балансирана исхрана=топење масти,јас не сум билдер и целам кон атлетско тело и перфоманси.Поз

К

Кнез Мишкин

Гостин
Моја цел е да бидам 3 во 1 персонален тренер,нутриционист и добар биохемичар плус добар психолог на луѓето за да можам да се пробијам на пазарот.Ај идам да скокам на јаже зашто посветив многу време на ова треба да се вежба се слушаме.
Биохемичар да станеш треба учење од книги а не од популарна литература, почни со Принципи на биохемијата од Ленинџер. Ти промовираш здрав живот, топиш масти со креатин (што инаку воошто не ти е потребен).

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Единствено слатко во мојата книга е овошјето природен шеќер како што реков против сум цела рафинирана и човечко произведена работа.Мене слаткото не ме привлекува како другите луѓе затоа што здравата исхрана го балансира нивото на хормонот гнерлин,кога ти долго не си јадел и избегнуваш да јадеш гнерлин хормонот кој се секретира во стомакот ти делува со твојата психа да одбереш такви слатки и висококалорични работи се со цел да преживееш.Ние сме суштества создадени за складирање и преживување,салото се топи со дефицит на калории,мускулите се трошат од неактивност и неправилна исхрана.Затоа следната статија ќе ми биде за овие два хормона лептин и гнерлин и нивната улога во одбирањето на храната и во како диетите го зголемуваат нивото на гнерлин и го намалуваат нивото на лептин и нивната улога во топењето на масти.Ако е сигурно како што велиш супер е тоа и такви луѓе треба да има,за разлика од многу нутриционисти кој само прочитале нешто и секогаш им доаѓаат назад муштериите.Но тоа е друга тема и многу опширна.Активност+балансирана исхрана=топење масти,јас не сум билдер и целам кон атлетско тело и перфоманси.Поз
Ај ај,барем 1 -2 месечно мора благо да пробаш,инаку мозокот како ти работи?? немој да бидеш од оној тип на "Физикалче" шо немаат у глава а имаат у тело! на таму циљаш...

S

Stef Bachatero

Гостин
Ај ај,барем 1 -2 месечно мора благо да пробаш,инаку мозокот како ти работи?? немој да бидеш од оној тип на "Физикалче" шо немаат у глава а имаат у тело! на таму циљаш...
Благо овошје зеленчук и стевија.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ајде,нема веза,било тоа спортска медицина не нутриционизам! Добро,не се противам нека бидат тие суплементи корисни за вашето здравје,само се чудам шо ќе кажат вашите бубрези на тоа,вашето срце и недостатокот на калиум во организмот кој допринесува за хипертензија?? Од што умре тој 25 годишен фудбалер од Италија?? ОД КРЕАТИН.Се нагтал човекот за да има енергија и ете,срцев удар уште млад! Аман бе,малку произведува природата вие тука со вештачки работи се тровите,а инаку цедевитата ти е многу различно од креатинот(некој спомна цедевита прав),значи таа дава енергија и од неа примаш витамини,но исто така негативно е што има шеќер и глутаминати! Другар ми зеде кратин,после 2 години користење паралелно со некои пилули за билдање,ој да му снижиш притисок 160 со 100,не се намалува! Е после голтај лук! е ќе голта! и вие ќе голтате...
Организмот си е прилагоден за колку треба д аму даде на срцето работа да врши,а не креатинот да му ја повишува работата,а повишувајќи му ја работата,ја намалува долговечноста! Поздрав

и со вода ако претераш ќе умреш.

имаш многу случаеви каде што луѓе умреле од витамини,па што ? да не пиеме ? ако тие дебили не почитувале препорачани дози,ме заболе к*р.

ако идеш по препорачани дози ништо нема да ти биде.Сигурно ако се умирало така како што ти викаш,ќе се кренела голема прашина зад тие прашаци и немало да се продаваат легално,во проодавница.

ама џабе ти објаснувам кога си мамина маза,и се што ќе каже мама слушаш и веруваш.Да не ти кажува и гз како да бришеш ?

тие пилули може да биле стероид,башка креатинот не треба да се користи без пауза.каков снобизам еј,се ежам од вакви луѓе кои што не размислуваат со своја глава

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако голтал стероиди метан сигурно ќе има проблеми,отколку некој креатин кој се што дава е подобрување во фосфо креатин системот.Тука збориме за природно вежбање без стероиди.Креатин е супстанца која дава енергија и ја има во нашиот систем.Анаболични стероиди се синтетички хормони произведени од човекот со цел да третираат некои болести,но и да го подобрат синергичен ефект то ест да дадат поголем анаболизам со поголема синтеза за протеини.Има големи фактори зашто твојот другар има притисок една од нив можеби е исхраната.Јадел се и сешто,вежбал супер кога прекинал си продолжил по старо и сето тоа отишло во негативна страна.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Ако голтал стероиди метан сигурно ќе има проблеми,отколку некој креатин кој се што дава е подобрување во фосфо креатин системот.Тука збориме за природно вежбање без стероиди.Креатин е супстанца која дава енергија и ја има во нашиот систем.Анаболични стероиди се синтетички хормони произведени од човекот со цел да третираат некои болести,но и да го подобрат синергичен ефект то ест да дадат поголем анаболизам со поголема синтеза за протеини.Има големи фактори зашто твојот другар има притисок една од нив можеби е исхраната.Јадел се и сешто,вежбал супер кога прекинал си продолжил по старо и сето тоа отишло во негативна страна.
Стеф полека со креатинот dude, да не останеш без бубрези друже!

S

Stef Bachatero

Гостин
Стеф полека со креатинот dude, да не останеш без бубрези друже!
Креатин веќе 2 недели не пијам а и немам потреба на режим на кратење сум.Повеќе сум загрижен за луѓето што се на пушење,наркотици или што јадат нездраво од колку креатинот кој нема никакви докажани side effects нормално ако не се претера.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Креатин веќе 2 недели не пијам а и немам потреба на режим на кратење сум.Повеќе сум загрижен за луѓето што се на пушење,наркотици или што јадат нездраво од колку креатинот кој нема никакви докажани side effects нормално ако не се претера.
Мирен сум...фала богу шо си го оставил!

Член од
30 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4
Сигурен сум дека пред да се објават било какви совети , направени се детални истражувања, но сепак мислам дека акционен план за секоја индивидуа посебно е потребно да се направи , според својата ДНК , за било каков животен стил, вежбање и режим на исхрана да биде добар и ефектен за здраво тело и дух. Затоа можете и вие да направите свој ДНК тест и да добиете свој личен режим на исхрана .smartdna.gr/5ABAB2CE.mk.aspx . Со тоа би се решиле сите Ваши дилеми за правилни диети и животен стил .

Kajgana Shop

На врв Bottom