Толеранција

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Толерирам дури толерирам.
Уствари толерантен сум прифаќам туѓи мислења сугестии и ги споредувам со мојот дел од вистината.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Гледам да бидам што по-толерантна, како прво да се поштедам себеси од нервози, а после и другите од караници. Но кога некој ќе ја помине границата, нема толеранција....

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Обично сум толерантна, ако некој ме повредил на некој начин размислувам дали да му дадам втора шанса да се поправи пред мене, значи имам некоја разумна граница на толеранција, но штом ја пречекори тогаш веќе е отпишан од мојата листа и никогаш не може да ја добие мојата доверба и толеранција

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
Толеранција имам до максимум и некат си викам шо сум глуп трпи трпи трпи и пак на крај јас испаѓам глупавиот пошо си викаат ај овој ветрушка па ке го вртам и после од еднаш некогаш ке избувнеш пошо више не можеш више да трпиш, и почнуваат шо му е на овој види го се дигнал вака онака се сменил , ама тоа е живот

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
Се си има граница, па така и ова. А ко ке се преминит границата, ама ич не ми е гајле за кого се работит. Сум трпела шо сум трпела, ама ко ке ми пукнит филмот, немам толеранција спрема никого и ништо.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Доста сум толерантен али кога ке ми пукне филмот не можам да се воздржам да не вратам 10 пати повеќе отколку што ми направиле....

R

RAYTHEON23

Гостин
mi se ima sluceno tolerancijata da ima negativen efekt..no sepak toleriram,a i ako nesto ne e u red kazuvam odma..a ne odam odma na netolerancija oti covekot e dovolno kompleksen,pa taka da ne mozeme da izvlekuvame zaklucoci na brzina:toe:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Толерирам додека можам и си ја знам границата (понекогаш заради таа флексибилна граница ја страдам у живот ама таква сум).Лошо ми е што заради таа толеранција не се штедам себе си од некои непотребни замаранции туку гледам да угодам на други луѓе и трпам све.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Па секоја толеранција си има своја граница. А сето тоа е и субјективно и објективно. Зависи од лицето кое треба да толерира, но зависи и што треба да толерира. Па и кај тие ситуации, пак зависи од мозочните сигнали во тој момент, она што го велиме расположение/состојба на телото и умот. Дури и во тој контекст, поимот праг на толеранцијата колку е реален и одржлив зависи и од трето лице, односно ако мојот праг на толеранција за одредена ситуација или лице е тој, за друго лице истиот праг е премал или преголем. Сложена работа ова со толеранцијава, дури кога пишав, видов колку фактори влијаат за реално некое ниво на толеранција, премногу.

Ако некој сфати што ми беше зборот, еве на. Тотално смотав за да фати текстот што помалку, за да не филозофирам многу :)

Kajgana Shop

На врв Bottom