- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.286
- Поени од реакции
- 26.168
Дали е од тие за кои сме затвориле, од неспорните?Па прецизирај што сакаш за Питу Гули.
Дали е од тие за кои сме затвориле, од неспорните?Па прецизирај што сакаш за Питу Гули.
Власите се Македонци, Бугари или ни едното ни другото?Дали е од тие за кои сме затвориле, од неспорните?
Тврдењето дека едно ВМРО од тој период е вистинско, а другите предавнички е како да тврдиш дека денес ВМРО-ДПМНЕ е вистинска партија, а СДСМ предавничка. Во тој период се создале повеќе фракции само заради идеолошките разлики меѓу дејците.Провоцираш или си бегал од часовите по историја?
Ова е втор обид веќе, првиот беше со бела боја.Мене ме чуди само што чекаа до сега да го унаказат тоа "споменикот"... Не знам од која страна да се бранам више, дали од бугарофиливе, дали од соросоидиве дали од шиптариве.... Да ти ебам ваква држава и народ..
Не те прашав што е по националност, туку дали се борел за независна Македонија или за Македонија под бугарска капа?Власите се Македонци, Бугари или ни едното ни другото?
Која историја? Таа ние што ја учиме дека Македонија е постара од сонцето.Провоцираш или си бегал од часовите по историја?
Еве што имаш на ВикипедијаТврдењето дека едно ВМРО од тој период е вистинско, а другите предавнички е како да тврдиш дека денес ВМРО-ДПМНЕ е вистинска партија, а СДСМ предавничка. Во тој период се создале повеќе фракции само заради идеолошките разлики меѓу дејците.
Независна Македонија иако тогаш во Организацијата имало Бугарски шупаци кој им переле мозок дека Бугарија ќе им даде помош и ќе ги ослободи од Отоманците. Со цел да си ја лапне Македонија подоцна!Не те прашав што е по националност, туку дали се борел за независна Македонија или за Македонија под бугарска капа?
Не знам денес што учите историја, мене во деведесетите ме научија да разликувам кои биле врховистите.Која историја? Таа ние што ја учиме дека Македонија е постара од сонцето.
Па пред две години учев тоа, ама се смениле доста работи за кратко време. Професорите не предупредија дека власта која е сега ќе проба да измени нешто и дека ќе се величаат пробугарски револуционери.Не знам денес што учите историја, мене во деведесетите ме научија да разликувам кои биле врховистите.
Зависи дали имаш постар професор или помлад, обично новите што ги примаат се обидуваат да ги затрујат мозоците на децата уште од основно образование, пропагандата почнува и најлесно функционира на тие години. Незнам дали да плачам или да се смеам, не сфаќам која е целта на владава, намерно да ги провоцираат татариве, не ни треба уште еден непријател и тоа заради историска личност чии идеали се јасни.Не знам денес што учите историја, мене во деведесетите ме научија да разликувам кои биле врховистите.
Македонскиот врховен комитет постои во периодот 1895-1905. Како го поврза со Тодор Александров кој е лидер на движењето во периодот помеѓу двете светски војни?Еве што имаш на Википедија
Тогаш како сите три негови сина завршиле кај Тодор Александров? Или ги излажал некој?Независна Македонија иако тогаш во Организацијата имало Бугарски шупаци кој им переле мозок дека Бугарија ќе им даде помош и ќе ги ослободи од Отоманците. Со цел да си ја лапне Македонија подоцна!
Добри професори си имал. Кои наместо факти, оправале за политика.Професорите не предупредија дека власта која е сега ќе проба да измени нешто и дека ќе се величаат пробугарски револуционери.
Полесно ќе ти беше да напишеш вршат бугаризација..Зависи дали имаш постар професор или помлад, обично новите што ги примаат се обидуваат да ги затрујат мозоците на децата уште од основно образование, пропагандата почнува и најлесно функционира на тие години. Незнам дали да плачам или да се смеам, не сфаќам која е целта на владава, намерно да ги провоцираат татариве, не ни треба уште еден непријател и тоа заради историска личност чии идеали се јасни.
Како што го наместија другите во организацијата од бугарскиот двор, забораваш дека имаше и бугари таму и дека цел беше освен Македонија и Одринско?Македонскиот врховен комитет постои во периодот 1895-1905. Како го поврза со Тодор Александров кој е лидер на движењето во периодот помеѓу двете светски војни?
Тогаш како сите три негови сина завршиле кај Тодор Александров? Или ги излажал некој?
Добри професори си имал. Кои наместо факти, оправале за политика.