Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Мене ме чуди само што чекаа до сега да го унаказат тоа "споменикот"... Не знам од која страна да се бранам више, дали од бугарофиливе, дали од соросоидиве дали од шиптариве.... Да ти ебам ваква држава и народ..:mad:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Провоцираш или си бегал од часовите по историја?
Тврдењето дека едно ВМРО од тој период е вистинско, а другите предавнички е како да тврдиш дека денес ВМРО-ДПМНЕ е вистинска партија, а СДСМ предавничка. Во тој период се создале повеќе фракции само заради идеолошките разлики меѓу дејците.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Мене ме чуди само што чекаа до сега да го унаказат тоа "споменикот"... Не знам од која страна да се бранам више, дали од бугарофиливе, дали од соросоидиве дали од шиптариве.... Да ти ебам ваква држава и народ..:mad:
Ова е втор обид веќе, првиот беше со бела боја.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Власите се Македонци, Бугари или ни едното ни другото?
Не те прашав што е по националност, туку дали се борел за независна Македонија или за Македонија под бугарска капа?

M

Mario Gómez

Гостин
Провоцираш или си бегал од часовите по историја?
Која историја? Таа ние што ја учиме дека Македонија е постара од сонцето. :pos::pos:

Него ова свастикава некој крајно неписмен ја цртал, нека вежбал барем на лист прво. :pos::pos:

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Тврдењето дека едно ВМРО од тој период е вистинско, а другите предавнички е како да тврдиш дека денес ВМРО-ДПМНЕ е вистинска партија, а СДСМ предавничка. Во тој период се создале повеќе фракции само заради идеолошките разлики меѓу дејците.
Еве што имаш на Википедија

Врховизам е политички правец во македонското националнослободително движење, којшто го поврзува решавањето на Македонското прашање како дел од поголемото Бугарско националистичко прашање. Називите врховизам и врховисти се дојдени од Врховниот комитет, поточно за приврзаниците на Иван Цончев [1], а подоцна терминот Врховизам и врховисти се употребувал за сите кои биле приврзаници на официјалната бугарска политика во однос на Македонија и македонското прашање. За разлика од (внатрешните), врховистите сметале дека Македонија и Одринско ќе бидат ослободени не со општо востание, туку со помош од страна на Бугарија и нејзината војска. Според општо прифатеното гледиште во Република Македонија за врховистите, се сметаат оние кој ја спроведуваале свесно или несвесно политиката на бугарската монархија и држава кон Македонија.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не те прашав што е по националност, туку дали се борел за независна Македонија или за Македонија под бугарска капа?
Независна Македонија иако тогаш во Организацијата имало Бугарски шупаци кој им переле мозок дека Бугарија ќе им даде помош и ќе ги ослободи од Отоманците. Со цел да си ја лапне Македонија подоцна!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Која историја? Таа ние што ја учиме дека Македонија е постара од сонцето. :pos::pos:
Не знам денес што учите историја, мене во деведесетите ме научија да разликувам кои биле врховистите.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не знам денес што учите историја, мене во деведесетите ме научија да разликувам кои биле врховистите.
Па пред две години учев тоа, ама се смениле доста работи за кратко време. Професорите не предупредија дека власта која е сега ќе проба да измени нешто и дека ќе се величаат пробугарски револуционери.

M

Mario Gómez

Гостин
Зависи дали имаш постар професор или помлад, обично новите што ги примаат се обидуваат да ги затрујат мозоците на децата уште од основно образование, пропагандата почнува и најлесно функционира на тие години. Незнам дали да плачам или да се смеам, не сфаќам која е целта на владава, намерно да ги провоцираат татариве, не ни треба уште еден непријател и тоа заради историска личност чии идеали се јасни.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Еве што имаш на Википедија
Македонскиот врховен комитет постои во периодот 1895-1905. Како го поврза со Тодор Александров кој е лидер на движењето во периодот помеѓу двете светски војни?
Независна Македонија иако тогаш во Организацијата имало Бугарски шупаци кој им переле мозок дека Бугарија ќе им даде помош и ќе ги ослободи од Отоманците. Со цел да си ја лапне Македонија подоцна!
Тогаш како сите три негови сина завршиле кај Тодор Александров? Или ги излажал некој?
Професорите не предупредија дека власта која е сега ќе проба да измени нешто и дека ќе се величаат пробугарски револуционери.
Добри професори си имал. Кои наместо факти, оправале за политика.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Зависи дали имаш постар професор или помлад, обично новите што ги примаат се обидуваат да ги затрујат мозоците на децата уште од основно образование, пропагандата почнува и најлесно функционира на тие години. Незнам дали да плачам или да се смеам, не сфаќам која е целта на владава, намерно да ги провоцираат татариве, не ни треба уште еден непријател и тоа заради историска личност чии идеали се јасни.
Полесно ќе ти беше да напишеш вршат бугаризација..

Македонскиот врховен комитет постои во периодот 1895-1905. Како го поврза со Тодор Александров кој е лидер на движењето во периодот помеѓу двете светски војни?

Тогаш како сите три негови сина завршиле кај Тодор Александров? Или ги излажал некој?

Добри професори си имал. Кои наместо факти, оправале за политика.
Како што го наместија другите во организацијата од бугарскиот двор, забораваш дека имаше и бугари таму и дека цел беше освен Македонија и Одринско?

Иначе супер беа, имаше некој кој пишуваа и историски книги. Тоа денес што се случува е политика и провокација. Сам себе убијал е ова со Тодор Александров.

P.S. Побарано е поставување на анкета!

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Не ни е Бугарија „уште еден непријател“...прв и најголем ни е, само голем дел од нас се праат луди....во времето на КПБ и КПЈ работите беа донесени до најблиска точка што можеше, имаше и луѓе како Георги Димитров, што имаа нормален однос кон овој народ и таму заврши се'......понатаму од нив нема што добро да се очекува, посебно откако се пикнаа во ЕУ (и дај Боже да го распаднат, као што ги бива)...

Kajgana Shop

На врв Bottom