methMKD
Евроскептик
- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.826
- Поени од реакции
- 723
Е зашо бе он даиде а еден Ѓорче Петров (дупло поголем) да седи ?Бога ми, овој у три лепе ќе иде....уште од сега така ми личи....
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Е зашо бе он даиде а еден Ѓорче Петров (дупло поголем) да седи ?Бога ми, овој у три лепе ќе иде....уште од сега така ми личи....
Свастика за Тодор АлександровБога ми, овој у три лепе ќе иде....уште од сега така ми личи....
Затоа што друже овој работел за Бугарија. Македонија да стане независна прво, па после да си стане Бугарска. Не за џабе викаат контравезна личност, не заслужува.. Задолжен е за ликвидација на други позначајни личности кој можеле да сменат многу во самата организација. Ако постои овој уште долго не се лути ако од Исток те нарекуваат Бугар.Е зашо бе он даиде а еден Ѓорче Петров (дупло поголем) да седи ?или еден Ацика да седи (10пати поголем) или еден Јустиниан да седи мммм !?
За разлика од другите кои биле вработени во бугарската влада и работеле за Македонија, овој не бил вработен во бугарската влада и работел за Бугарија.Затоа што друже овој работел за Бугарија.
Нисам ја, жими све....Свастика за Тодор Александров
Реков и во предходниот пост, нема љутиш сега. За жал во право е, така мислам и јас последно време со идолизирање на некој други бугари.Подигнувањето на споменикот на Тодор Александров е значајна етапа во процесот на ребугаризација на националното чувство во Македонија, смета бугарскиот историчар Божидар Димитров, директор на Националниот историски музеј за бугарската агенција „Фокус“.
Истиов вика дека и споменикот на Гоце Делчев е значајна етапа за ребугаризација. Или тоа не се важи?Подигнувањето на споменикот на Тодор Александров е значајна етапа во процесот на ребугаризација на националното чувство во Македонија, смета бугарскиот историчар Божидар Димитров, директор на Националниот историски музеј за бугарската агенција „Фокус“.
Многу револуционери од тој периот се спорни, но не сите. Мислам дека веќе имаме затворено со Гоце Делчев.Истиов вика дека и споменикот на Гоце Делчев е значајна етапа за ребугаризација. Или тоа не се важи?
Чекај, чекај, ти навиваш за мечката или ловџијата?Или тоа не се важи?
Ако Божидар Димитров треба да ни каже со кого треба да затвориме... Ај, не мора Делчев, Питу Гули заслужува да биде во химна и да го славиме?Многу револуционери од тој периот се спорни, но не сите. Мислам дека веќе имаме затворено со Гоце Делчев.
Глуп ми е двојниов аршин. Кога е Александров во прашање Димитров е релевантен, кога е Делчев во прашање Димитров лупа глупости.Чекај, чекај, ти навиваш за мечката или ловџијата?
Дечко среди се малце ВМРО, не е едно цело време имало повеќе. Тодор Александров е од ВМРО АВТОНОМИСТИЧКО кое се борело за Независна Макеоднија точно, но под капа на Бугарија. Имаш познавање, така да знаеш дека имало и повеќе фракции. Тоа е разликата...Ако Божидар Димитров треба да ни каже со кого треба да затвориме... Ај, не мора Делчев, Питу Гули заслужува да биде во химна и да го славиме?
Глуп ми е двојниов аршин. Кога е Александров во прашање Димитров е релевантен, кога е Делчев во прашање Димитров лупа глупости.
Која фракција е вистинската, а кои лажните? За Питу Гули не ми одговори.Дечко среди се малце ВМРО, не е едно цело време имало повеќе. Тодор Александров е од ВМРО АВТОНОМИСТИЧКО кое се борело за Независна Макеоднија точно, но под капа на Бугарија. Имаш познавање, така да знаеш дека имало и повеќе фракции. Тоа е разликата...
Па прецизирај што сакаш за Питу Гули.Која фракција е вистинската, а кои лажните? За Питу Гули не ми одговори.
Провоцираш или си бегал од часовите по историја?Која фракција е вистинската, а кои лажните?