Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Бога ми, овој у три лепе ќе иде....уште од сега така ми личи....
Е зашо бе он даиде а еден Ѓорче Петров (дупло поголем) да седи ? :D или еден Ацика да седи (10пати поголем) или еден Јустиниан да седи мммм !?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Бога ми, овој у три лепе ќе иде....уште од сега така ми личи....
Свастика за Тодор Александров

Споменикот на Тодор Александров во скопската населба Кисела Вода ноќта меѓу неделата и понеделникот е ишаран со кукаст крст, симбол на фашистичката идеологија.

Сквернавењето следува откако во четвртокот на споменикот првично наречен Македонски војвода на коњ беше поставена табла со името на Тодор Александров, некогашен водач на ВМРО.

Ова не е прво сквернавење на споменикот. Тој беше попрскан со бела боја кратко по неговото поставување во јуни годинава.
Во меѓувреме, сè уште се работи на уредувањето на просторот околу споменикот.
Поставувањето на споменикот на контроверзниот Александров на крстосницата меѓу булеварот „Борис Трајковски" (поранешна Првомајска) и улицата „Иван Козаров" предизвика полемика во јавноста.
Опозицијата критикуваше дека се величат контроверзни личности од македонската историја, додека градоначалникот на Општина Кисела Вода, Марјан Ѓорчев се изјасни како личен почитувач на ликот и делото на Александров, а премиерот Никола Груевски повика да се прекине со стереотипизацијата на некои личности од македонската историја. /крај/мф/ач
Извор: http://makfax.com.mk/294543

Е зашо бе он даиде а еден Ѓорче Петров (дупло поголем) да седи ? :D или еден Ацика да седи (10пати поголем) или еден Јустиниан да седи мммм !?
Затоа што друже овој работел за Бугарија. Македонија да стане независна прво, па после да си стане Бугарска. Не за џабе викаат контравезна личност, не заслужува.. Задолжен е за ликвидација на други позначајни личности кој можеле да сменат многу во самата организација. Ако постои овој уште долго не се лути ако од Исток те нарекуваат Бугар.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Бар петокрака да нацртале... :D
Затоа што друже овој работел за Бугарија.
За разлика од другите кои биле вработени во бугарската влада и работеле за Македонија, овој не бил вработен во бугарската влада и работел за Бугарија.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Подигнувањето на споменикот на Тодор Александров е значајна етапа во процесот на ребугаризација на националното чувство во Македонија, смета бугарскиот историчар Божидар Димитров, директор на Националниот историски музеј за бугарската агенција „Фокус“.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Подигнувањето на споменикот на Тодор Александров е значајна етапа во процесот на ребугаризација на националното чувство во Македонија, смета бугарскиот историчар Божидар Димитров, директор на Националниот историски музеј за бугарската агенција „Фокус“.
Реков и во предходниот пост, нема љутиш сега. За жал во право е, така мислам и јас последно време со идолизирање на некој други бугари. :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Истиов вика дека и споменикот на Гоце Делчев е значајна етапа за ребугаризација. Или тоа не се важи?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Истиов вика дека и споменикот на Гоце Делчев е значајна етапа за ребугаризација. Или тоа не се важи?
Многу револуционери од тој периот се спорни, но не сите. Мислам дека веќе имаме затворено со Гоце Делчев.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Многу револуционери од тој периот се спорни, но не сите. Мислам дека веќе имаме затворено со Гоце Делчев.
Ако Божидар Димитров треба да ни каже со кого треба да затвориме... Ај, не мора Делчев, Питу Гули заслужува да биде во химна и да го славиме?
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 11:35 ---
Чекај, чекај, ти навиваш за мечката или ловџијата?
Глуп ми е двојниов аршин. Кога е Александров во прашање Димитров е релевантен, кога е Делчев во прашање Димитров лупа глупости.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ако Божидар Димитров треба да ни каже со кого треба да затвориме... Ај, не мора Делчев, Питу Гули заслужува да биде во химна и да го славиме?
Глуп ми е двојниов аршин. Кога е Александров во прашање Димитров е релевантен, кога е Делчев во прашање Димитров лупа глупости.
Дечко среди се малце ВМРО, не е едно цело време имало повеќе. Тодор Александров е од ВМРО АВТОНОМИСТИЧКО кое се борело за Независна Макеоднија точно, но под капа на Бугарија. Имаш познавање, така да знаеш дека имало и повеќе фракции. Тоа е разликата...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Гниди и провокатори како БД, требаше да ги искористиме до сега многу повеќе за да докажеме кое племе влезе во ЕУ на мала врата....место да ја доизградиме држаава ко што треба, копуци као Ѓорчев не изобличуваат и омаловажуваат....а општината на истиот му е „најселска општина во сред град“ во сметски размери, не само во околинава....знае само со Александров и волови за нова година во Драчево да се бави....

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Дечко среди се малце ВМРО, не е едно цело време имало повеќе. Тодор Александров е од ВМРО АВТОНОМИСТИЧКО кое се борело за Независна Макеоднија точно, но под капа на Бугарија. Имаш познавање, така да знаеш дека имало и повеќе фракции. Тоа е разликата...
Која фракција е вистинската, а кои лажните? За Питу Гули не ми одговори.

Kajgana Shop

На врв Bottom