Тебе ич столе да не те боли и моеш комотно ич да не се замараш со нас овде !!На Мара Бунева да беха направили споменик немаше да е толкова едноставно, колкото на Тодор Александров.
Само вака се чудам Тодор Александров, Аце, Филип, Прометеj, Самуил, Jстиниjaн... како се споуват тие луге?!
Па тоа е реалното, jaс не си измислувам. Се тоа е во Скопje.Тебе ич столе да не те боли и моеш комотно ич да не се замараш со нас овде !!
Да де, директорите башка..приказна за себе си биле..али ипак небиле ни они главната причина..главната според мене е превработеноста,ако на една фабрика и биле доволни 100 души за да работи топ и да произведува и да ствара профит,системот вработувал 500.. а производството исто..профит нема,све иде за плати за работниците,креативност и мотивација слаба.. и што очекуваш од таква ситуација..да крахира еден ден и да стави катанец на врата таа фабрика.. така некако се гурало се до смртта на Тито,со заеми , кредити,ова она..послем тоа почнало да тоне бродот,а и национализмот да искача на површина..Државата пропадна од такви како шоиќ и курчубиќ и од национализам од тоа најмногу.
A oва ??? А Методија Ченто, а Панко Брашнаров ... А ??? Македонец у Ју ти било најнебитна работа да бидеш, читај ја биографијата на Ченто како го дриблал и му ветувал за Македонија се и сешто. Тито ми дал да постојам ко народ.. ма немој да ме је*еш бре !!! Затоа сите не е*аваат дека сме биле од 45 наваму држава па мора да се објаснуваме. И 20 години ни отидоа у објаснување кои сме и што сме. Аман идете у ку*ац со тој Тито се карам со комшијата секој ден за тоа. Испрани мозоци.
Прегледај го приврзокот 45362
Така е и што те буни тебе тука ?!Па тоа е реалното, jaс не си измислувам. Се тоа е во Скопje.
Зоте, иди легни си те молам, касно е веќе....,
Ај може и ќе се решат од тебе некој ден..ја силно ќе лобирам.На Мара Бунева да беха направили споменик немаше да е толкова едноставно, колкото на Тодор Александров.
Само вака се чудам Тодор Александров, Аце, Филип, Прометеj, Самуил, Jстиниjaн... како се споуват тие луге?!
Характера на сите тиja.Така е и што те буни тебе тука ?!
Ти изгледа не разбираш Македонец во Југославија никогаш не бил граѓанин од прв ред. Словенците,Хрватите и Црногорците биле граѓани од прв ред ние не.Македонец во ју бил граѓанин од прв ред. сакаш тоа да го прифатиш или не тоа е твој проблем. тито не ни дал да постоиме како народ, грешно формулираш, ние сме си постоеле како народ и поради тоа што сме се избориле со 20.000 жртви тито само го потврдил. Затоа нели имало снег нашите не можеле да дојдат на тоа собрание и тито рекол еве јас ќе бидам прествник на македонија и ги одредиле границите на републиката. Ако сакал можел да непостоиме иако сме се бореле. па ромите ги има низ цел свет а немаат држава, курдите, имаш милион приемри. леленија што не е отцпеи,
ако имаш далечинско смени програм.Зоте, иди легни си те молам, касно е веќе.
Ако имаш матичен психијатар посети го.ако имаш далечинско смени програм.
кое годиште си ти?Ако имаш матичен психијатар посети го.
Збориш глупости и тврдиш ствари кои не си ги почуствувал.
СХС -срби хрвати словенци.. така било у првата држава,така и у втората од 45 до 90..а све остало било од позади..македонците не биле репресирани,далеку од тоа,али на друг начин биле угнетувани..дали само знаеш колку тони и тони вино и други земјоделски производи биле зимани од Македонија за евтини пари,за да после истите тие биле пакувани и препродавани од Словенечки или Српски фабрики..? Само еден прост пример е и економскиот развој на државата, кои капацитети биле изградени у Србија или Словенија а кои у Македонија.. тоа е само дел.Македонец во ју бил граѓанин од прв ред.сакаш тоа да го прифатиш или не тоа е твој проблем. тито не ни дал да постоиме како народ, грешно формулираш, ние сме си постоеле како народ и поради тоа што сме се избориле со 20.000 жртви тито само го потврдил. Затоа нели имало снег нашите не можеле да дојдат на тоа собрание и тито рекол еве јас ќе бидам прествник на македонија и ги одредиле границите на републиката. Ако сакал можел да непостоиме иако сме се бореле. па ромите ги има низ цел свет а немаат држава, курдите, имаш милион приемри. леленија што не е отцпеи,
Шеес треќа, зимата накај св. Никола знам сум роден, многу снег имаше.кое годиште си ти?