Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
На Мара Бунева да беха направили споменик немаше да е толкова едноставно, колкото на Тодор Александров.
Само вака се чудам Тодор Александров, Аце, Филип, Прометеj, Самуил, Jстиниjaн... како се споуват тие луге?!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
На Мара Бунева да беха направили споменик немаше да е толкова едноставно, колкото на Тодор Александров.
Само вака се чудам Тодор Александров, Аце, Филип, Прометеj, Самуил, Jстиниjaн... како се споуват тие луге?!
Тебе ич столе да не те боли и моеш комотно ич да не се замараш со нас овде !!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тебе ич столе да не те боли и моеш комотно ич да не се замараш со нас овде !!
Па тоа е реалното, jaс не си измислувам. Се тоа е во Скопje.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Државата пропадна од такви како шоиќ и курчубиќ :D и од национализам од тоа најмногу.
Да де, директорите башка..приказна за себе си биле..али ипак небиле ни они главната причина..главната според мене е превработеноста,ако на една фабрика и биле доволни 100 души за да работи топ и да произведува и да ствара профит,системот вработувал 500.. а производството исто..профит нема,све иде за плати за работниците,креативност и мотивација слаба.. и што очекуваш од таква ситуација..да крахира еден ден и да стави катанец на врата таа фабрика.. така некако се гурало се до смртта на Тито,со заеми , кредити,ова она..послем тоа почнало да тоне бродот,а и национализмот да искача на површина..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
A oва ??? А Методија Ченто, а Панко Брашнаров ... А ??? Македонец у Ју ти било најнебитна работа да бидеш, читај ја биографијата на Ченто како го дриблал и му ветувал за Македонија се и сешто. Тито ми дал да постојам ко народ.. ма немој да ме је*еш бре !!! Затоа сите не е*аваат дека сме биле од 45 наваму држава па мора да се објаснуваме. И 20 години ни отидоа у објаснување кои сме и што сме. Аман идете у ку*ац со тој Тито се карам со комшијата секој ден за тоа. Испрани мозоци.
Прегледај го приврзокот 45362

Македонец во ју бил граѓанин од прв ред. сакаш тоа да го прифатиш или не тоа е твој проблем. тито не ни дал да постоиме како народ, грешно формулираш, ние сме си постоеле како народ и поради тоа што сме се избориле со 20.000 жртви тито само го потврдил. Затоа нели имало снег нашите не можеле да дојдат на тоа собрание и тито рекол еве јас ќе бидам прествник на македонија и ги одредиле границите на републиката. Ако сакал можел да непостоиме иако сме се бореле. па ромите ги има низ цел свет а немаат држава, курдите, имаш милион приемри. леленија што не е отцпеи,

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ај може и ќе се решат од тебе некој ден..ја силно ќе лобирам.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Македонец во ју бил граѓанин од прв ред. сакаш тоа да го прифатиш или не тоа е твој проблем. тито не ни дал да постоиме како народ, грешно формулираш, ние сме си постоеле како народ и поради тоа што сме се избориле со 20.000 жртви тито само го потврдил. Затоа нели имало снег нашите не можеле да дојдат на тоа собрание и тито рекол еве јас ќе бидам прествник на македонија и ги одредиле границите на републиката. Ако сакал можел да непостоиме иако сме се бореле. па ромите ги има низ цел свет а немаат држава, курдите, имаш милион приемри. леленија што не е отцпеи,
Ти изгледа не разбираш Македонец во Југославија никогаш не бил граѓанин од прв ред. Словенците,Хрватите и Црногорците биле граѓани од прв ред ние не.

Тито пак немал никакво право на тој состанок за одредување граници да рече ајде јас ќе бидам претстваник на Македонија зошто не бил Македонец.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
ако имаш далечинско смени програм.
Ако имаш матичен психијатар посети го.
Збориш глупости и тврдиш ствари кои не си ги почуствувал.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
СХС -срби хрвати словенци.. така било у првата држава,така и у втората од 45 до 90..а све остало било од позади..македонците не биле репресирани,далеку од тоа,али на друг начин биле угнетувани..дали само знаеш колку тони и тони вино и други земјоделски производи биле зимани од Македонија за евтини пари,за да после истите тие биле пакувани и препродавани од Словенечки или Српски фабрики..? Само еден прост пример е и економскиот развој на државата, кои капацитети биле изградени у Србија или Словенија а кои у Македонија.. тоа е само дел.

Kajgana Shop

На врв Bottom