- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.770
- Поени од реакции
- 9.891
Љубчо за мене ич не е контроверзен,напротив јасен си е..дека си е бугар и дека е за промена на име.Како Љубчо?
Љубчо за мене ич не е контроверзен,напротив јасен си е..дека си е бугар и дека е за промена на име.Како Љубчо?
Па и во право си од една страна го потпишал Мајскиот Манифест со кој се барам Македонија во „етногеографски граници“ од друга страна лишел татарски ташаци.Maлце е тешко..многу бил контроверзен и комплициран.
добро значи ме лажат и не треба да им верувам според тебе.Епа едно е кога некој ќе ти каже, друго е кога ти сам ќе почувствуваш.
Мој личен став е дека треба да го постават. Зошто? Прво, несомнено е дел од македонската историја. Не е ништо ниту помалку ниту повеќе контроверзен, од Сандански на пример. Само многу полуд и порадикален. Сандански си го добил своето место во историјата затоа што бил левичар. Овој бил стигматизиран затоа што бил десничар, антикомунист и убил многу Срби. Мислам дека е време да го отфрлиме идеолошкото форсирање на личности што ни го наметнал предходниот систем. Македонците биле во тој период во крвава граѓанска војна. Но, кога можат американците да ги слават генералите и од северот и од југот, можеме и ние да ги славиме двете крила и конечно да ја оставиме злата крв зад нас.Во ова не се сомневам. Бидејќи тебе те почитувам најмногу би сакал да го слушнам твојот став околу овој споменик.
Треба да го постават? Не треба и зошто?
И ако треба зошто не е под вистинското име?
Ако бил во очите на некого Македонец зошто се кријат под војвода на коњ и никој официјално не изјави дека е он? Така се докажува „историска грешка“ скриено под кошула?
Не дека те лажат, ама секој различно ги доживува настаните. И убаво им било, не викам не, ама пак да се во '91, пак ќе гласаат за независност... Едно е да живееш убаво, друго е да си имаш своја држава.добро значи ме лажат и не треба да им верувам според тебе.
Ке ти отговорам малце во сферата на некои реклами :фми нема да има наредно на коњ. Може да има некој политичар на коњски..........
претпоставувам знаеш на што мислам. Ја претераа. Споменици, а луѓе умираат по болници зашто апаратите биле расипани
па да ти кажам право фми....едно проектче и може да се лапни тендерче за споменик. Политичар на коњски ....... орган....Ке ти отговорам малце во сферата на некои реклами :
Осмели се,па ние остваруваме.
Абе кој рече да немаме независност? Зашто ги извртуваш работите. Сакам да кажам дека не излажаа исто како што денес ги излажаа на либијците дека ќе живеат подобро во демократија. Ако мене ме прашуваш требаше да си останеме како конфедерација, секоја држава псоебно но во унија економски и воено. Нели и затоа сега сакаме во нато и еу. аам како што кажав има моќници кои го контролираат светот и они ги цртаат картите.Не дека те лажат, ама секој различно ги доживува настаните. И убаво им било, не викам не, ама пак да се во '91, пак ќе гласаат за независност... Едно е да живееш убаво, друго е да си имаш своја држава.
Вака мислам дека ти е подобар коментаротМој личен став е дека треба да го постават. Зошто? Прво, несомнено е дел од македонската историја. Не е ништо ниту помалку ниту повеќе контроверзен, од Сандански на пример. Само многу полуд и порадикален. Сандански си го добил своето место во историјата затоа што бил левичар. Овој бил стигматизиран затоа што бил десничар, антикомунист и убил многу Срби. Мислам дека е време да го отфрлиме идеолошкото форсирање на личности што ни го наметнал предходниот систем. Македонците биле во тој период во крвава граѓанска војна. Но, кога можат американците да ги слават генералите и од северот и од југот, можеме и ние да ги славиме двете крила и конечно да ја оставиме злата крв зад нас.
Исто така, мој став е дека треба да биде под вистинско име и многу отворено. Не е така заради политичко калкулирање и мене лично тоа ми смета.
Убаво може им било зашто системот бил таков..клати врата -земај плата..без пот запечалена..и ќораво и сакато и младо и старо набутано у една канцеларија од 20 квадрати,со кафе пауза на пола саат и обавезно со разноразни додатоци кои го цицале стопанството. Затоа и пропадна таа држава,тоа е една од двете главни причини..втората е национализмот.. И денес сите да се набутаме у администрација да, земаме по 500 евра плата,да имаме годишни одмори од по месец и пол, К-15 и 13 плата,никој нема да критикува и да пљука по државата..и ние би викале на нашите внуци , добро ни беше така..Не дека те лажат, ама секој различно ги доживува настаните. И убаво им било, не викам не, ама пак да се во '91, пак ќе гласаат за независност... Едно е да живееш убаво, друго е да си имаш своја држава.
A oва ??? А Методија Ченто, а Панко Брашнаров ... А ??? Македонец у Ју ти било најнебитна работа да бидеш, читај ја биографијата на Ченто како го дриблал и му ветувал за Македонија се и сешто. Тито ми дал да постојам ко народ.. ма немој да ме је*еш бре !!! Затоа сите не е*аваат дека сме биле од 45 наваму држава па мора да се објаснуваме. И 20 години ни отидоа у објаснување кои сме и што сме. Аман идете у ку*ац со тој Тито се карам со комшијата секој ден за тоа. Испрани мозоци.кажи ми каков е тој крвник кој ти дал да посотиш како народ, да зборуваш на макеоднски јазик, да имаш песни македоснки, и да им се земе територијата на србите кои претходно ја држеле и не нарекувале вардарска бановина? тоа не ми е јасно.
Убаво може им било зашто системот бил таков..клати врата -земај плата..без пот запечалена..и ќораво и сакато и младо и старо набутано у една канцеларија од 20 квадрати,со кафе пауза на пола саат и обавезно со разноразни додатоци кои го цицале стопанството. Затоа и пропадна таа држава,тоа е една од двете главни причини..втората е национализмот.. И денес сите да се набутаме у администрација да, земаме по 500 евра плата,да имаме годишни одмори од по месец и пол, К-15 и 13 плата,никој нема да критикува и да пљука по државата..и ние би викале на нашите внуци , добро ни беше така..