Тестови за бременост

• Креатор на темата Креатор на темата KaPsa
  • Време на започнување Време на започнување
daj ne zenska stvarno sum vo panika :s da ne ste mi vo kozhava momentalno samo cekam da dojde a pojma nema:facepalm:

Чуј, не си дете, 21 година не се малце. Сосема доволно да отидеш у аптека по тест. Аман стотина денари е. Кога ќе видиш дека е негативен и ќе се опуштиш ќе ти дојде одма.

uff deckomi sega treba da mi donese hahaha nego go prativ,dva eden.za vecerva eden za utre sabaalje[DOUBLEPOST=1427483084][/DOUBLEPOST]ke si gi skratam makite,sega razgovarav so dr mi koja ostana bremena i mi kaza deka imala kandida i cesto mokrenje vo prvite meseci od bremenosta.sjto jas imav kandida pred edna nedela i cesto mokram ,uste povejkeme zaplasi :(

uff deckomi sega treba da mi donese hahaha nego go prativ,dva eden.za vecerva eden za utre sabaalje[DOUBLEPOST=1427483084][/DOUBLEPOST]ke si gi skratam makite,sega razgovarav so dr mi koja ostana bremena i mi kaza deka imala kandida i cesto mokrenje vo prvite meseci od bremenosta.sjto jas imav kandida pred edna nedela i cesto mokram ,uste povejkeme zaplasi :(
Лелееее доста во сѐ се наоѓаш. Не збори со 100 луѓе чекај го тестот и батали нет и искуства на другарките.

Teст за бременост се прави одсабајле со прва мокрача тогаш хормонот HCG (хормонот започнува да се произведува од плацентата во случај на бременост и придонесува за појавата на некои од првите симптоми на бременоста, како чувствителност на градите и гадење) e најконцентриран.
Инаку да те информирам дека во доста случаи има лажно негативен/позитивен тест за бременост :pipi:[DOUBLEPOST=1427485356][/DOUBLEPOST]
vo ret fala,a ima nekoi sansi somislis ti kako povozrasna poshto nejkam da sum :s[DOUBLEPOST=1427479917][/DOUBLEPOST]
da ne.ne me svati,dve nedeli pomina od ko imav odnosima dva dena samo mi docni deneska e 31 den,od posledna mens a obicno iam 28-29 den.. i redovna.nzmsega shto mozida e pricina shto docni stv sum zasekirana bidejki sekogas mie redovna,mozi e od toa shto postojano sum pod stres deka sum bremena :( a i imambolki vo gradite kako da mi idi eve vejke tri dena a pojma nema od idenje :(
Moже и не ти касни, си забораила дека февруари има 28 дена? :D

Доста и е тестот али она е западната во таков транс што и да и испаднат дваес теста негативни пак ќе крева параноја дека е трудна

Не и кажувајте дека тестот може да е лажно негативен, ќе го прати дечко и да ги купи сите тестови од аптеката. :D
Направи си beta HCG тест на крв и аман веќе.

Го снема девојчево... :confused:
@Ilumious половичен гинеколог ја тераш во сред ноќ да проверува а требало наутро, ќе ти стегне некоја тужба ако излезе грешка на тестов :LOL:
Ајде не се шалам, мака си има... Пиши дали е сѐ во ред. (y)

devojki aj ve molam za pomosh.se izvinuvam ako ne sepridrzuvam do temava.so deckomi vejke dve godini imame nezashtiten odnos,svrsuvanje nadvor.menstruacijata sekogas mi idi na 28-29 den,no sega mi kasni 2 dena,shto nikogas ne miseslucilo.moram da priznam pod stees sum 10 tina dena,mozebi od toa kasni :s ali idosea sum se nervirala pa idelo navreme :D sega ima simptomi cesto mokrenje so moze da e znak na bremenost :( a moze i infekcija bidejki imav pred nedela dena cesanje i obilno belo pranje so licese na kandida.. mozebi od toa kasni,ima bolki vo gradite kako da treba da mi idi ane mi idi.sakav nekoj sovet dali e mozno da sum bremena,dodeka da napravam test..
Ќе добијаш, не паничи. (или веќе имаш добиено)
Инфекција пред добивање е честа појава, и јас имам секогаш пред да добијам, ама помагаат вагиналети.
Сигурно од стрес ти е. Така ако се забременуваше, сите ќе шетавме со стомаците :D

da vi kazam , napraviv test shure check i negativeeeeennn :D samo nzm kollu e tocen deka kaj 9 go praev, :( uf pak iam panika ali ne tolku hahaha

nema nisjto morbidno ni za smeenje,da ne se najdov.vovakva sotuacija kako shto kaza pogore i kako shto i jas znam ne e sekogas tocen.rezultatot zatoa nemozam da bidam celosnos sigirna deka e nehativen,isto i deka se pravi na utrinska mokracha,no pobaravme test damozime da go napravime sega aptekarkata go ponudi sure check valda e tocen.sho znam :s

nema nisjto morbidno ni za smeenje,da ne se najdov.vovakva sotuacija kako shto kaza pogore i kako shto i jas znam ne e sekogas tocen.rezultatot zatoa nemozam da bidam celosnos sigirna deka e nehativen,isto i deka se pravi na utrinska mokracha,no pobaravme test damozime da go napravime sega aptekarkata go ponudi sure check valda e tocen.sho znam :s
НЕ СИ ТРУДНА, АМАН ВЕЌЕ! ОДИ УЧИ ОРГАНИЗАЦИСКО ТАМУ ИЛИ ШТО И ДА СЛУШАШ СЕМЕСТАРОВ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom