Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 11.395
- Поени од реакции
- 28.570
Нема мусли ,нема терористички напади. Што е толку тешко за сфаќање.И во Северна Кореја нема терористички напади.
Нема мусли ,нема терористички напади. Што е толку тешко за сфаќање.И во Северна Кореја нема терористички напади.
http://makfax.com.mk/daily-news/царовска-нема-да-се-градат-станови-и-ка/Другар има по фејсбук, по овие онлајн портали извадоци од документ, ако идеш по оние ДПНЕ портали ги имаат заокружено.[DOUBLEPOST=1503181410][/DOUBLEPOST]
Ножеви ќе си носат. Не се во мода бомбите, сега се ножевите, плус полесни се за набавка за разлика од бомбите.![]()
Еве ти го мојот одговор што го напишав пред некоја минута баш за таа Царовска, која пред година дена држеше транспарент Refugees Welcomehttp://makfax.com.mk/daily-news/царовска-нема-да-се-градат-станови-и-ка/
Следно од што треба да се плашиме?
Хехехе, добар си, точно - во Северна Кореја нема терористички напади од наједноставна причина - терористите се на власт во Северна Кореја, а тероризмот е секојдневие во таа држава, со разликата што го нарекуваат џуче - не е исто како џуџе, но блиску е до реалноста во таа држава, каде што џуџе е на власт и си тера како ќе му текне, тоа веќе се вика тиранија и е` можеби единствената полоша ситуација во која може да се најде едно општество во споредба со теократијата.И во Северна Кореја нема терористички напади.
Таа кажа и дека покачување на пензија од 180 денари секој месец е поголемо од покачување на пензија од 600 денари годишно.....но заборави да кажи дека тие 600 беа исплатени во последниот месец од 2016 и точно е дека вкупно за 2016 е толку...но не кажа дека и во 2017 се продолжи со покачувањето од по 600 денариhttp://makfax.com.mk/daily-news/царовска-нема-да-се-градат-станови-и-ка/
Следно од што треба да се плашиме?
Со коментарот имав комплетно друга поента, одговарајќи му на членот погоре дека државите и религиите не носеле вина за меѓусебните убивања чии жртви се бројат со 8-9 цифри.Во христијанска Полска каде шо доминираат христијаните нема ни еден терористички напад.Значи проблемот не е во христијаните,ниту во будистите ниту пак во хиндусите.Проблемот е кај либералите е шо сметаат дека сите се исти.Немаат филтер за тоа кого примаат дома.Значи ако некоја држава прими бегалци од Украина нема да има некој проблем.Ама ако примиш бегалци од Сирија или Сомалија е па тогаш издржи,сам намерно си се инфицирал!
Јас само тропнав нешто без врска за да не бидиш сам со такво мислење.Па велиш дека тие се криви.
Нема што, напади или исламисти?И во Јапонија ги нема,ај погоди зошто???
Ова не е фер изјава. С. Кореја е затворена држава, се што (мислиш) дека знаеш за нив доаѓа од амерички медиуми: а ако не им веруваш за Трамп и за милион други работи, зарем наеднаш им веруваш за Кореја, за која се знае дека им е трн во око?Хехехе, добар си, точно - во Северна Кореја нема терористички напади од наједноставна причина - терористите се на власт во Северна Кореја.
Јас никаде не ги спомнав вонземјаните, ти ги спомна.Јас само тропнав нешто без врска за да не бидиш сам со такво мислење.
И моето и твоето мислење имаа иста вредност.
Е па јас не сум љубител на затворени држави, и тука завршува мојот заклучок за Северна Кореја, без воопшто да ги земам во предвид информациите кои ги објавуваат западните медиуми и Доналд Трамп.Ова не е фер изјава. С. Кореја е затворена држава, се што (мислиш) дека знаеш за нив доаѓа од амерички медиуми: а ако не им веруваш за Трамп и за милион други работи, зарем наеднаш им веруваш за Кореја, за која се знае дека им е трн во око?
Баче, ги нарече терористи. Toa нема врска со нивната затвореност, ни твоето „нељубење“ за нив.Е па јас не сум љубител на затворени држави, и тука завршува мојот заклучок за Северна Кореја, без воопшто да ги земам во предвид информациите кои ги објавуваат западните медиуми и Доналд Трамп.
Е па тероризирањето на цивилното население е едно од основните средства за одржување на тоталитарната власт во едно тоталитарно општество.Баче, ги нарече терористи. Toa нема врска со нивната затвореност, ни твоето „нељубење“ за нив.![]()
Но ти сега ги опиша сите држави. Сите држави се „тоталитарни“, ако критериумите ги поставиш внимателно. Веројатно мислеше на очигледноста на тоталитаризмот, која во државите како С. Кореја е - поочигледна.Е па тероризирањето на цивилното население е едно од основните средства за одржување на тоталитарната власт во едно тоталитарно општество.
Можеби требаше да го употребам изразот организиран тероризам, бидејќи кај нас нема гулази и 24/7 пропаганда како што е во случајот со затворените држави како Северна Кореја, а не сум го забележал тоа во ниту една од таканаречените отворени држави.Но ти сега ги опиша сите држави. Сите држави се „тоталитарни“, ако критериумите ги поставиш внимателно. Веројатно мислеше на очигледноста на тоталитаризмот, која во државите како С. Кореја е - поочигледна.
Не разбирам како платената пропаганда е подобра од државната пропаганда?Платената пропаганда на западните медиуми не е исто што и организираната државна пропаганда во затворените држави како Северна Кореја, медиумските изрази на западот земаат пари за да ги шират нивните лаги, не го прават тоа бидејќи државата им наложила така да известуваат.
Јас па мислев озбилен муабет правиме....бидејќи кај нас немагулази и24/7 пропаганда
У Турција, како мислиш дека се глеа на религијата? У Алабама?Но бидејќи веќе отидовме малку премногу оф-топик, ај да се согласиме дека во секуларните општества религијата повеќе е формалност отколку што е начин на живеење...
Разликата е во тоа што сепак има начини за вистината да се протне кај нас и кај останатите таканаречени отворени држави, додека кај затворените држави од типот на Северна Кореја, вистината е казнива со закон.Не разбирам како платената пропаганда е подобра од државната пропаганда?
Мислам што всушност има добро во пропагандата, па сега ги споредуваме подвидовите?
Јас па мислев озбилен муабет правиме.![]()
Како е во Турција или во Алабама ќе ги прашаш тие кои ги гласаат тамошните власти.У Турција, како мислиш дека се глеа на религијата? У Алабама?