Тепаат грците, палат книги. нашиве дома спремаат пуч

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ako ne boli site za Atina i fasistickite ispadi na Grckite sovenisti ,togas ke mora da ne boli i za tribinata na Gero vo Struga koga isti takvi idioti ja prekinaa.Mora da ne boli koga isti takvi kreteni udiraa na plostad luge koj izlegoa na miren protest.Se dodeka ima takvi bolni umovi tamu vo Grcija nema da ima i pravdina za Makedoncite.Najzalosno e koga vo svoja drzava gledas takvi idioti.E sega patriotcinjata se bunat za Grcija.A kade bevte koga SE urivase ovde pravoto na slobodno izjasnuvanje.Kako sto znam vo Grcija nasite barat pravo na slobodno izjasnuvanje .Nemojte da bidete ednosmerni .
I ne barajte predavnici tamu kade sto gi nema.
И верувам дека си среќен што ова се случи , да??? Сега ќе си докажеме на нас самите дека и ние сме глупи, оти кај нас власта не е добра и не тера така да се бламираме и да бидеме фашисти како овие !!! А бе жими мене вие не сте здрави бе луѓе, државата ни отиде еееј, ќе не ебат бугари , срби и грци од утре ако продолжиме вака, дај бе разбудете се и заборавете ги скратенките од вашите членски книшки, Македонија е , не е вмро-сдсм ова.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Па не го удри бидејки “лидерот“ не му дозволи (тој другиот келавиот) кој сигурно му е кажано никој да не чепка за да нема големи проблеми.

Видете го клипот, очигледно е. Ваква работа има секогаш. Така се однесуваат секогаш.

R

RAYTHEON23

Гостин
а од каде заклучок дека се спрема пуч!!!!!!

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
за трибината на геро ме боли к*р, тој е гнида. а ти да не си му на платен список другарче.:duel: гледам јас во својата држава идиоти ама тие не носат црни кошули тие се облечени во фини одела, држат катедри по факултети, основаат весници, телевизии, тргуваат со батаци, ги лажат млекарите, се грижат само за својте дебели сметки и проектираната моќ.
Студентите на плоштад ги подржав има овде луѓе на форумов што можат да потврдат, секој има право на јавно изразен став но никој нема право да го навредува моето достоинство, и да се потсмева со нашата култура и традиција, ако не разбираат нека учат ако не учат нека молчат.
E toa sto si go napisal i praktikuvaj go.Sekoj ima pravo na javno izrazen stav.I nikoj ne moze da mu go gazi so teorii za platenik predavnik itn.
I ne si ti toj sto ke kazuva da molcat drugite ako tvojot stav e povreden.

И верувам дека си среќен што ова се случи , да??? Сега ќе си докажеме на нас самите дека и ние сме глупи, оти кај нас власта не е добра и не тера така да се бламираме и да бидеме фашисти како овие !!! А бе жими мене вие не сте здрави бе луѓе, државата ни отиде еееј, ќе не ебат бугари , срби и грци од утре ако продолжиме вака, дај бе разбудете се и заборавете ги скратенките од вашите членски книшки, Македонија е , не е вмро-сдсм ова.
Jas ne gledam clenski kniski ,ako ovde ima takvi idioti gi osuduvam,ako ima idioti vo Grcija jas gi osuduvam.Ravenkata e ista.Idioti se idioti.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Како? Кога 70% од луѓето што се останати таму нејќат да се изјаснат како македонци за да не си ги изгубат имотите? Лично знам случаеви, блиски ми се, сами ми кажуваат не смее да иде кај братучед на гости дека овој мисли дошле по имотот. Не ги признава за свои. Само за да не ја подели нивата на два дела...

И не е еден случај таков...мноооогу такви случаеви има. Како во егејска, така и во нашава тука..
шок..што знаеш ти освен да лаеш...ај бркај си твој теми..гостински

Член од
17 септември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ако има некој што знае грчки, би требало видеото што е на YouTube да се преведи на англиски и да се постават титлови, за да може цел свет да разбере што е проблемот. Овака останува само меѓу нас

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Како? Кога 70% од луѓето што се останати таму нејќат да се изјаснат како македонци за да не си ги изгубат имотите? Лично знам случаеви, блиски ми се, сами ми кажуваат не смее да иде кај братучед на гости дека овој мисли дошле по имотот. Не ги признава за свои. Само за да не ја подели нивата на два дела...

И не е еден случај таков...мноооогу такви случаеви има. Како во егејска, така и во нашава тука..
ne deka ne si prav. (na drugo mislev so ona "kje smenime".)

i kaj Chamite i Arvanitite e taka? inace, mnogu od Suliots najgolemi grci se, a ako imat nekoja kapka krv "grcka" vo niv, to od nekoj brak so pogrceni drugi Albanci ili nekoi nasi Makedonci e, skroz se poinakvi lugje i po fizionomija i po se od Atinjanite.

nivniot problem ne e taka mal (na nasive i vasive po poteklo od "grcija"), ama bez resvenje na Makedonskoto, Albanskoto i Srpskoto prasanje, nemat mir na Balkanot.

Па и не е прав, измислува сега.

Го прочитал интервјуто на Лигерос што го постирав и го повторува, а реално нема појма кои се проблемите доле.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Па и не е прав, измислува сега.

Го прочитал интервјуто на Лигерос што го постирав и го повторува, а реално нема појма кои се проблемите доле.
ma jas mislev na onie videata, dali Vasko Eftov bese ili nekoj drug, ko praeja nekoja emisija za egejcite, bas imase nekoi takvi primeri.

a i ne se cudi, od tija pogrcenite, prodaenite, da ne sakat da se resit problemov, "logicno" e, tie se prodale ednus za materijalno i materijalnoto kaj niv e pred bilo sho drugo.

samo okolu procentot ne bi se slozila, da bea 70 % takvi, nemase da imame vinozito i abecedari i bukvari :pipi:

ama to e, a i to ke se smenit, nekoj ke se razbudet, nekoj ke napraet matematika, i ke ja smenat pesnata, ko sho nekoi se razbudija vo megjuvreme :toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Има секакви примери, меѓутоа дечкото излегува со “70%“ ме разбираш :) изи џони, секој ден комуницираме со организациите од Лерин и Воден.

Проблемот е од психолошка природа, затоа и пропагандните политички видеа на Виножито потенцираат да не се плашат Македонците, дека повеќе неможе да ги заплашуваат и сл.

Треба да се има малце познавање за сето она низ кое прошле нашите доле, ни во сон не би можеле да ги замислиме нивните страдања.
Скоро цел век живееја како во конц. кампови, траумите се видливи.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Има секакви примери, меѓутоа дечкото излегува со “70%“ ме разбираш :) изи џони, секој ден комуницираме со организациите од Лерин и Воден.

Проблемот е од психолошка природа, затоа и пропагандните политички видеа на Виножито потенцираат да не се плашат Македонците, дека повеќе неможе да ги заплашуваат и сл.

Треба да се има малце познавање за сето она низ кое прошле нашите доле, ни во сон не би можеле да ги замислиме нивните страдања.
Скоро цел век живееја како во конц. кампови, траумите се видливи.
Добро...колку членови има во Виножито кажи ми? Нека бидат и 100.000. Толку македонци има во Егејска? За колку македонци не ни знаеш дека се македонци, дека се погрчени? Ај размисли малце, и дали таа бројка навистина е 70%.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Добро...колку членови има во Виножито кажи ми? Нека бидат и 100.000. Толку македонци има во Егејска? За колку македонци не ни знаеш дека се македонци, дека се погрчени? Ај размисли малце, и дали таа бројка навистина е 70%.
iskreno i realno, vinozito imat pomalku od 100 000 clena (moe mislenje i procena)
ama clenoj ne e isto sho i broj na lugje.

mozit 70 % ne se "razbudeni", ama ne se 70 % tie sho se plaset poradi delenje na nivite i kukjite da se kazet deka se Makedonci.

da ne si gi vadime ocite poradi gluposti, daj kazi nesho vo vrska so chamite, arvaniti, sulioti, i nivni slicni iskustva so "grcka demokratia" ko primerov :smir:

p.s.

ne ke bese poubo admin da gi spojt temive? imat 3 skoro isti, za recnikot edna i dve za incidentot

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
:helou:

Најмалце треба мене да ме учиш за Македонците во Беломорието.

Виножито не е репер за присуството или припадноста на Македонците.

Кога би знаел каква пропаганда е концентрирана против Виножите тогаш можеби и би сфатил зошто нивното учество на изборите е симболично.
Нивните пропагандни спотови не се емитувани по телевизиите, а доколку некој се согласи поради ЕУ регулативите тогаш ги вртат околу 5-6 саатот сабајле.

Пропагандата за Виножито е гнасна и не верувам дека некогаш си сведочел на методите кои се употребуваат против нив, впрочем исто како и за Царкањас попот за кој пробуваа да го искомпромитираат со снимки дека бил педер, затоа..не ми се ни објаснува многу и онака ништо не добивам од тоа што ќе те упатам на некои работи.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Се фативте сега за процентите на Римз. Процентите не се битни туку дали е вистина тврдењето или не. Јас истото сум го слушнал дека има доста такви случаи.

Мислам дека Виножито освојуваат околу 6000 гласови во нивниот регион и уште нешто во цела Елас што е минорно во однос на потенцијалните гласачи.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Глеј Братот, нек ти стане појасно.

Во Егејска има повеќе македонци отколку што сега се броени.
Во Егејска македонците кои што не се броени, се погрчени, дали на сила, дали на мила, поради имотни прашања.

Не мора да се сложуваш со мене, ама така е. И бројката Е 70%. За жал така е.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Се фативте сега за процентите на Римз. Процентите не се битни туку дали е вистина тврдењето или не. Јас истото сум го слушнал дека има доста такви случаи.

Мислам дека Виножито освојуваат околу 6000 гласови во нивниот регион и уште нешто во цела Елас што е минорно во однос на потенцијалните гласачи.
Глеј Братот, нек ти стане појасно.

Во Егејска има повеќе македонци отколку што сега се броени.
Во Егејска македонците кои што не се броени, се погрчени, дали на сила, дали на мила, поради имотни прашања.

Не мора да се сложуваш со мене, ама така е. И бројката Е 70%. За жал така е.
Битно е Силен, бидејќи е пласирана пропаганда, а овде Римз ја повторува.

Римз, не си во состојба мене да ме подучуваш за работи кои вон твојот домен на интерес, затоа не изгрувај некој меродавен фактор. Со најдобра намера.

Таа пропаганда е пласирана од Грците за да го претстават проблемот како наш внатрешен, дека не е креиран од Грчка страна.
Сакаат да се затскријат зад отуѓувањето(кражбата) на имотите.

Бидејќи со тоа ќе се докаже прогромот на Македонците, а како второ ќе треба да го признаат и обесштетат колонизирањето на нашите имоти од страна на грчките доселеници од Турција, бројка од скоро 1 милион доселеници.
А со тоа и процесот на изменување на етничкиот идентитет на нивниот дел од Македонија.

Многу опширен е проблемов, меѓутоа насоката во која се одвиваат работите - со културните друштва и речникот и абецедарот, ќе им помогне на Македонците да се издвојат од грците.

Клучен е проблемот со образованието.
Мнозинството се свесни за своите разлики и не-припадност кон Грчкиот етнос, меѓутоа немаат начин како да го експонираат тоа.
Не знаат Македонски јазик, немаат пристап до културни-македонски друштва, немаат македонска богослужба и сл.

Меѓутоа дел од нив се едни од најтврдокорните борци за македонскиот идентитет, како и оние иселеници во Америка, Австралија или Канада кои се свесни за својата македонска етничка припадност меѓутоа го изгубиле јазикот и сега тоа е бариера меѓу нас и нив.
На тоа се работи.

А во врска со некои гркомани одродени, не се ништо поразлични од оние кои ги имаме овде кај нас во републикава - де бугарофили де србофили, кои си работат за интерес.

Затоа не се служи со Грчки пропаганди, пред се' бидејќи и вие како албански ентитет сте во слична ситуација во Грција.

Kajgana Shop

На врв Bottom