За се си во право. Поготово за последново.Си ја исчитав темава од прва до последна страна. Дискусијава почнува да се движи од една точка па скока на друга. Тргна од зошто убави теми не се преточуваат во дискусија, па зошто некој пишувал кратки, некој долги постови....па стигна до тоа да се објаснува што е форум.
На форумов активна сум некои три години ако не се лажам, ама го читав уште од почетоците. Имам само некои 600 мислења кои ми се на точно избрана тема според вкус и интерес, да речам и според прилично доволно познавање за темата. Прво бев пасивна и читав за да си создадам некое поле на интерес на форумов. Дали тоа беше одредени членови и нивната одлична способност да преточат мисла или став во пост, дали беше начин на дискусија или добри информации за нешто.
Научив работи за кои прв пат прочитав тука, си го дооформив ставот за многу проблематики, видов секакви виртуелни(или можеби реални)карактери, прочитав многу текстови од талентирани форумџии кои се обложувам дека ако ја нема темата за прозни искри или пишуваме на зададена тема ќе беше многу сиромашен форумов(барем за мене).
Но едно нешто несфатив.....што е со форумов и темите сега?
И порано имаше личности што пишуваа на секоја можна тема, се обидуваа да напишат постови со што понеразбирливи зборови(демек тоа што повеќе членови нема да ги разберат ги прави попаметни од другите и сл.), имаше иронични, агресивно настроени што својата улога во форумот ја наоѓаа во контрирање на сите, но така најубаво се изразуваат или привлекување внимание дали намерно или ненамерно. И моите омилени што би ги нарекла упикувачи иако не ми се допаѓа како израз. Оние кои се ќе направат да им се упикаат на претпоставените на форумов.
Но, затоа се има избор и вкус. Јас ги сакам креативните теми и креативните постови.... читам таму и пишувам таму - ПРОСТО. Ги читам форумџиите кои стварно вредат да се читаат, а не ги ни приметувам оние кои не ми се допаѓа како се изразуваат, спамираат или се бламираат. Сакам иронија го читам Итар Пејо(се извинувам за именување) иако пишува и во ЧДА, ама му ги читам постовите во теми што мене ме интересираат а не и тие во фудбал и сл. друг па го прави тоа обратно.
Значи да сублимирам две работи. Начинот на кој некој дискутира и си ја сфаќа својата улога тука на форумот неможе да се коментира и објаснува зошто е индивидуално и нормално различно. Ако некој сака иронија, а некој не.... тоа е работа на вкус. Ако некој се изразува иронично, а некој не...тоа е работа на способност.
Има преубави и поучни теми, има забавни и безвезни теми. Некој сака забава некој сака дискусија, некој сака испуцување, некој сака катче за креативност.... За секој треба да има по нешто, затоа е и општ форум ако сакаш пушувај, ако сакаш читај, ако сакаш игнорирај .....имаш избор тоа е тоа
И втората работа е агресијата која почнувам да не ја поднесувам на форумов и затоа и се помалку го посетувам и се помалку пишувам. Слободата некој да те направи од гомно подоле е апсурдна дури и кога оставаш една репутација на девојка што ниту ја познаваш ниту сакаш да ја знаеш, зошто и го оценуваш постот, а не неа.(искуство на еден форумџија од личност што 100 пати ја спомнаа, а за мене не е вредна да се спомнува затоа не именувам)
Дефинитивно не ти! :smir:И кој е сега најпаметен од сите што ве има на темава?:uvo:
Naah, стварно на ништо не личи. Некој ако сака да се зачлени на форумов и случајно ја кликне темава ќе се изначита што уште не. Убаво пиша Леандра неколку страни уназад. Доста ја тупите, трк по темите... И манс погоре дека револуцијата треба да се спроведе, а не да се мерат кој од кој е попаметен и да тажат по минатите времиња.Дефинитивно не ти! :smir:
(no offense...ништо лично, чисто форумџиски)
Знаев на кого алудираш, затоа ти пишав. Ваљда моите 30 години направиле да можам да прочитам една простотија како тебе. Иначе фала што си информирана толку многу за мене. Чим знаеш кај и како пишувам, си ме читала а? Ме пратиш нешто посебно, врз мене спроведуваш некои статистики или ме сакаш?Е на таквите како тебе алудирав.
Зашо нема квалитетни дискусии?
Зашо Дивајн тупи у теми у стилум "Драга Кајгана", "Дали би простиле неверство" и слични ми срања.
Али и се може.
И е авторитет.
И беше админ, sakamda sumadmin. Yeey!
Друга ствар.
Дали ја иам родители, дали идам у школо, уопште ти се не тиче, јасно?
На крај краева има мал миљон ко тебе, па ко ќе собереш два и два ќе сфатиш кај кого е проблемот.
Дотогаш повелела еден среден прст, од овој некултуреннеобразованмаливраг - Марија. :pusk:
Можеби не ми одговарало друштвото. :helou:
Па фатија секако, кога денес е во мода човек да е ваков како тебе т.е. да не знае ништо друго попаметно да каже или помисли.Пер.
Тоа ми е муабетот.
Зашо нема квалитетна дискусија.
Па ете, у философија фатија прашина темине, а ваквиве за препуцавање 20 и кусур страни напраија. Јебеш га.
Битно да се занимааме.
Не ЗАБЕЛЕЖУВАШ самио ти, затоа е и темава. Нова беше темава и е споена со старата која веќе постоеше, затоа е насловот малку оф.Еј де, тајм аут. Само ја приметувам дека е овде нешто труло?
Дали е темава, кој ќе просере најмногу демагогии, крени два прста ако те иритира UG, кој ќе смисли подобра пцовка, или како до најдобрата навреда во три чекори?
На темава видов повеќе лични навреди отколку во последниве две години на цел форум, а не знам од кога тоа почна да се толерира. И тоа од личности за кои некој ќе помисли дека имаат барем малку акал. Забележавте кога го фрливте достоинството в шолја? Пуштај вода! Чшшшшшшшшшш.
Помислив дека Викторгг добро објасни.
Oстана уште една паметна работа да се направи со темава, ако не тоа, барем да се смени насловот, за последните 5 страни да бидат он топик.
Зашо мислам дека си ја утнала темата?Пошо сакаш да се праиш многу паметна повели тема и води дискусија, за пцуење преку компјутер сите имаме муда, ама некако у реален свет се губат мудата и останува пи*ка под кошула.:uvo:Е на таквите како тебе алудирав.
Зашо нема квалитетни дискусии?
Зашо Дивајн тупи у теми у стилум "Драга Кајгана", "Дали би простиле неверство" и слични ми срања.
Али и се може.
И е авторитет.
И беше админ, sakamda sumadmin. Yeey!
Друга ствар.
Дали ја иам родители, дали идам у школо, уопште ти се не тиче, јасно?
На крај краева има мал миљон ко тебе, па ко ќе собереш два и два ќе сфатиш кај кого е проблемот.
Дотогаш повелела еден среден прст, од овој некултуреннеобразованмаливраг - Марија. :pusk:
:wtf:Можеби не ми одговарало друштвото. :helou:
Лицемерие до смртПер.
Тоа ми е муабетот.
Зашо нема квалитетна дискусија.
Па ете, у философија фатија прашина темине, а ваквиве за препуцавање 20 и кусур страни напраија. Јебеш га.
Битно да се занимааме.