Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
неможат сите да се сложат со тебе-ќе има и некои што не им се допаѓа твојата тема/твоето мислење и ќе контрираат. што не значи дека треба да им кажеш:ти дадов одговор на темата, и плус нешто одвише. ти се фати за второто, место да тераш дискусија по твое. не се однесуваше конкретно на тебе вториот дел, ама си се пронајде и си ја упропасти темата =)
Навистина, јас сам ја заебав темата. И секако дека не се однесувало конкретно на мене ова:
не се сите во твој фазон дете. ти сеа сакаш нешто да се докажеш/покажеш, теми отварање, а-у, ово-оно, а печатни грешки фулка.
Или за мене беше наменето.
Кога некој ќе те посочи со прст навистина треба да бидеш будала за да знаеш дека е посочено према тебе нели? Епа, јас бев ваљда таква будала.
Гладиус, проблемот е што очекуваш од секого да пишува а4 формат постови..
На форумов да, има теми за размислување, пример "Koj broj patiki nosite"..и све тоа е ок, ама има фаци што се занесуваат у пишување, многу пишуваат малце кажуваат, е тоа ме иритира, несакам да читам пост а4 формат а тоа што е напишано внатре се кажува со 5 реченици..
Треба да почнете да ги цените Лет3 стајл постовите..2 реченици заменуваат 2 страни муабет, само кој да земе малце да мозга, боље е коа ќе види /wall of text , демек, wow чоеков се потрудил!
Не јас не очекувам од никој а4 формат текстови. Туку овде побарав причина зошто нема активност на добри теми. Ако голем број од форумџиите ја имаат способноста на лет3, тогаш можат и на теми кои бараат многу размислување да постираат со 3 збора. Но ете, кој да мисли. Нели?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
За жал реакцијата на дискутантите на наведената тема е правилна почетниот формат е катастрофален - најверојатно е правено копирање од ворд ...

Примерот е многу погрешен :pipi:

едит: кенгур веќе неможе да ја следи темава - причина билдање постови и постојано млатење празна слама
Примерот е демсонстрација за зашо темите кои би требало да се продуктивни-не се.
Додека да видиш шо сака да каже авторот-до веце ќе поеш 5 пати..
И зашо го банираше кенгур бе?!
Вред е чоекот:)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Навистина, јас сам ја заебав темата. И секако дека не се однесувало конкретно на мене ова:

Или за мене беше наменето.
Кога некој ќе те посочи со прст навистина треба да бидеш будала за да знаеш дека е посочено према тебе нели? Епа, јас бев ваљда таква будала.

Не јас не очекувам од никој а4 формат текстови. Туку овде побарав причина зошто нема активност на добри теми. Ако голем број од форумџиите ја имаат способноста на лет3, тогаш можат и на теми кои бараат многу размислување да постираат со 3 збора. Но ете, кој да мисли. Нели?
Факт е дека МНОГУ добри теми се запоставени, факт.
И, не, ја немаат сите способноста на лет3 [леле ај да се собереме да му го испушме, факинг дудл ол д веј]
Али еве, отвараш тема, на која, едноставно нема одговор и на која неможе да се развива некоја си посебна дискусија, иако знам дека тоа и не е целта на темава..Целта е да се дојде до заклучок, до кој неможе да се дојде..
Е сеа, има прекрасни теми на форумов кој се сјебани од самиот автор, воведниот текст или е исполнет со сите можни факти и со сите ствари што можат да се кажат, шо просто немаш шо да додадеш..
Или теми од типот: Наведени бла бла бла ствари, и на крај прашање "Што мислите вие на ова?"
И која дискусија ја очекуваш на вака отворена тема?

Го дрвам ама, еве, морам да кажам..И ја понекад сум стварно трол, и знам да флејмам на форум као скот, ама јебеш га, алергичен сум на неписмени фаци..неможам да се воздржам..
Имаш брат мал милион фацки на форум кој дискутираат на теми за кој не се доволно информирани и едуцирани, а притоа коа ќе им реплицираш добро познати факти [но не и за нив] почнуваат да ги спорат и тука настанува караница место дебата..булшит <3

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.136
Koj се брза, кој го чека работа, школо, факс, фамилија..
Кој го мрзи да пишува, кој мисли дека темата не заслужува повеќе од 2 реченици..
Уоu name it.

Неможеш со еден одговор да доловиш твоите 213861278361 прашања. Инвидуално и релативно е. Несакаат сите да го тупат.
Него заклучете го топикот, ffs. Гладиус, што е со тајтлот? Ептен те допре ова човече.
Се надевам не си премногу самодеструктивен настроен.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Koj се брза, кој го чека работа, школо, факс, фамилија..
Кој го мрзи да пишува, кој мисли дека темата не заслужува повеќе од 2 реченици..
Уоu name it.

Неможеш со еден одговор да доловиш твоите 213861278361 прашања. Инвидуално и релативно е. Несакаат сите да го тупат.
Него заклучете го топикот, ffs. Гладиус, што е со тајтлот? Ептен те допре ова човече.
Се надевам не си премногу самодеструктивен настроен.
Некој погоре кажа дека цело време вртам едно исто. Епа ако е едноисто, може да има и само еден одговор.
Тајтлот, онака... Иронично, ништо поинакво.

он:Секако дека некој го мрзи, некој ја смета темата за блах... Но ако е така, тогаш ајде да одиме по теми кои не ни се допаѓаат и само да кажеме: Темава не вреди за ништо. Поздрав тоа е мое мислење...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Некој погоре кажа дека цело време вртам едно исто. Епа ако е едноисто, може да има и само еден одговор.
Тајтлот, онака... Иронично, ништо поинакво.

он:Секако дека некој го мрзи, некој ја смета темата за блах... Но ако е така, тогаш ајде да одиме по теми кои не ни се допаѓаат и само да кажеме: Темава не вреди за ништо. Поздрав тоа е мое мислење...

Спамирам, али јебига морам да се надоврзам.
Брат, има страшно ГЛУПИ теми на кој се дрват мадиња и кој стигне филозофира, очајно тиње теми со по 40-50 па и више страници..

[Не мислам на теми у играчница и чда]

Ag0rA напиша:
Јас уште се мислам за што е темава...
Ај сеа џитни му се зашо не ја разглабал таа креативно содржајна реченица у маратонски пост.

edit: гоун ту бед..баи баи!

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Јас уште се мислам за што е темава...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Спамирам, али јебига морам да се надоврзам.
Брат, има страшно ГЛУПИ теми на кој се дрват мадиња и кој стигне филозофира, очајно тиње теми со по 40-50 па и више страници..

[Не мислам на теми у играчница и чда]

edit: гоун ту бед..баи баи!
Што не води до фактот дека глупите теми се актуелни а оние убавите заостанати? Така нешто беше? Те сфаќам на што мислиш.
оф:Активна дискусија е спамирање? Од кога?

R

RAYTHEON23

Гостин
Што не води до фактот дека глупите теми се актуелни а оние убавите заостанати? Така нешто беше? Те сфаќам на што мислиш.
оф:Активна дискусија е спамирање? Од кога?
НЕ никако не се сложувам...како дојде до овој заклучок не знам де дообјасни де.:toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
НЕ никако не се сложувам...како дојде до овој заклучок не знам де дообјасни де.:toe:
Кој човек со прашање поставува заклучок? Не виде дека тоа е прашање на кое подоле има одговор?
он: Секогаш ќе има една работа која ќе спречува развивање дискусија. А тоа во најголем дел од случаевите се прашања поставени надвор од темата

R

RAYTHEON23

Гостин
епа добро прашалникот не го видов...а инаку мислам дека најчесто кога се дискутира се оди офтопик кога сака да се даде факт значи дава пример кој би можел да послужи:toe:

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Луѓе, чил. Сосема погрешно ја протолкувавте темата.
Сосем е ирелевантно дали некој ќе го формулира постот со три, или со тристапеесе збора, тоа си е личен избор.
Направивте фрка од тука до Косовска Митровица.
Аман бе.
:nesvest:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Луѓе, чил. Сосема погрешно ја протолкувавте темата.
Сосем е ирелевантно дали некој ќе го формулира постот со три, или со тристапеесе збора, тоа си е личен избор.
Направивте фрка од тука до Косовска Митровица.
Аман бе.
:nesvest:
Знаеш темава отвори многу други мислења поврзани за неа. Од дали квантитетот е еднаков на квалитетот на мислењата, дали некои теми им се дава етикета глупи од старт заради воведот на креаторот или подоцна се губи интерес поради условно глупите постови од другите форумџии. Иако според моето мислење поентата беше - каде е креативноста на членовите во темите (која некаде се поврза со големината на постовите) и зашто има условно глупи теми на форумов. А ако го гледаме тоа моето мислење е - колку форумџии, толку интереси. Тебе интересно - мене не. Енд оф дискашн фор ми.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ми е мака да го тупам на форумов за теми од филозофија еве пример:
Зошто на луѓето им е толку тешко да ја дофатат среќата?

Да фатам да се инаетам со некој на ваква тема, нема шанси, ма колку сака нека е темата „најпрекрасна„.

Обично сум познат по кратките постови, секогаш се трудам да ги редуцирам до максимум, а да го кажам тоа што сум сакал со малку зборови.

Е има нешто шо сакам да потенцирам: Во мода е да имаш „иронични“ постови :kesa:. Од коа бе? Мерило за квалитетен форумџија ви е „ироничноста“.

И да, темава е тиња.

Обично го тупат тие шо сакаат да бидат модератори :D

Kajgana Shop

На врв Bottom