P
Princ
Гостин
Се оправи изгледа, внатрешен проблем на телекоњ.
Имаш друг модем? Ако имаш замени го и провери. Од кога ти правивака, пробај изгаси го остави го 2-3 минути и запали го повторно, да не имало некој спој во тој момент, или постојано ти се случува?Имам проблем со модемот... Имам speedtouch модем, кој на секој пола саат (од прилика) се гасне самиот. Си сурфам на нет, и одеднаш не можам да сурфам, а стои долу дека сум конектиран. После 20 секунди, се слуша звук од модемот (истиот звук што го испушта копчето кога го гаснам или го палам модемот) и се гасне, односно се рестартира, и се губи конекцијата. Што би можело да е? Цркнат е модемот, напојувањето?
Немам друг модем. Од вчера ми прави вака... :\ Некогаш на саат време, некогаш на пола саат, некогаш на два саати... зависи. Не верувам дека ако го исклучам 5 минути ќе се среди, али ќе пробам.Имаш друг модем? Ако имаш замени го и провери. Од кога ти правивака, пробај изгаси го остави го 2-3 минути и запали го повторно, да не имало некој спој во тој момент, или постојано ти се случува?
Ako si imal vakov problem od pocetok, proveri go naponot (oddalecenost od transformator). Ako ti e problem od skoro, crknat e. Javi se da go smenat.Имам проблем со модемот... Имам speedtouch модем, кој на секој пола саат (од прилика) се гасне самиот. Си сурфам на нет, и одеднаш не можам да сурфам, а стои долу дека сум конектиран. После 20 секунди, се слуша звук од модемот (истиот звук што го испушта копчето кога го гаснам или го палам модемот) и се гасне, односно се рестартира, и се губи конекцијата. Што би можело да е? Цркнат е модемот, напојувањето?
Првото немам појма што значи. Второво, ќе пробам... Ако нејќе ни после тоа, им се јавувам да ми го сменат модемов како што рече Иван.И мене тој проблем ми го правеше пред некое време доста често. Онака, баш се рестартираше.
Што мислам дека помогна за да престане со тоа:
1. Ако имаш администраторски пристап до рутерот (си го хакирал, не знам таму што, да не кажуваме јавно такви работи) и си вклучил Dynamic DNS, исклучи го тоа.
2. Исклучи ја заштитата на бежичната конекција. Види дали ќе престане. Ако престане, вклучи ја заштитата. Ако продолжи пак да се рестартира, смени го типот на заштита, како беше она WEP...
Едното од овие може да ти прави проблем. Е сега, постои и трета опција, напонот на ел. енергија.
Nema nikakva vrska ova. A od telekom do doma kolku ti e daleku, 2km.??? Kaj mene e preku 50m. + naddavan e kabelot i dosega ne "mrdnal" ni ednas netot. Cesto padjanje pri dzvonenje na telefonot moze da bide samo od nepravilna instalacija. Ne sekoj tel. aparat pravi vakov problem, ima aparati koi sto imaat filtri so ne go kocat DSL signalot.Јас знам дека доколку должината на тој кабел е над 10 метри, тогаш се јавуват проблеми како често "паѓање" на интернетот при ѕвонење на телефонот... Најдобро би било да се јавиш на 0800 12345 па тие да преземат соодветни мерки.
druze procitaj 1-2 strani nazad i jas go imam istiot problem,care da dojdat ovie od telekom,jas gi cekam da dojdatставив интернет од адсл и кога ке ми зацвони телефонот ми пања нет има ли чаре за тоа
Не смееш ниту еден телефон да имаш споено паралелно. Мора се преку сплитер некаков да иде, тоа малото бело кутивче што ти го даваат.фала што ми кажа