Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
кај да пријавам што не доаѓаат овие од техничка??

btw имам проблем со интермецов па може некој се соочил со истиот проблем и ке даде некој совет :)
кога ке дигнам слушалка снемува интернет,не се дисконектира туку само праќам пакети (едно компјутерче само светка),во меѓувреме си правам муабет на тел. ќе го реконектирам адслов имам интернет значи си правам муабет и имам интернет,е сеа спуштам слушалка и пак снемува нет,мајката му е само да се реконектирам.
Имам сплитер се е правилно поврзано,си викам проблемот да не е до сплитерот па го сменив сплитерот и пак исто,ова не ми се дешава од кога го имам адслов туку од пред некој месец,пред тоа си работеше најнормално.

ПОМОШ!
Ако не доаѓаат од техничка, пријави на 171 и објасни им што ти е проблемот, значи кај тебе е нешто со линијата...

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]

Добро бе само кај мене ли е вака мизерен интернетот?
На сите му ја зголемуваат мене ми ја намалија брзината. :uvo:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
еден имам.
вака, иде главната линија и после нејзе сплитер па од сплитерот иде кон модем и кон телефон
Види сплитерот да не ти е обратно поврзан... Кажи ми кабелот од главната линија во кој порт влага, од кој порт излага до телефон, од кој до модем и тн. Исто така, земи сплитер од некој другар и истестирај како ќе биде. Ако имаш само еден телефон и си сигурен дека главниот кабел е вклучен во слиптер - или не ти чини сплитерот, или не е поврзан правилно.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Добро бе само кај мене ли е вака мизерен интернетот?
На сите му ја зголемуваат мене ми ја намалија брзината. :uvo:
Еве како е кај мене

а за ова твоево, земи ресетирај го модемот, извади ги сите приклучоци, рестартирај ПЦ и повторно ги поврзи, ако пак е истата брзина јави се во техничка

king24

Pirat
Член од
8 ноември 2007
Мислења
147
Поени од реакции
2
кај да пријавам што не доаѓаат овие од техничка??

btw имам проблем со интермецов па може некој се соочил со истиот проблем и ке даде некој совет :)
кога ке дигнам слушалка снемува интернет,не се дисконектира туку само праќам пакети (едно компјутерче само светка),во меѓувреме си правам муабет на тел. ќе го реконектирам адслов имам интернет значи си правам муабет и имам интернет,е сеа спуштам слушалка и пак снемува нет,мајката му е само да се реконектирам.
Имам сплитер се е правилно поврзано,си викам проблемот да не е до сплитерот па го сменив сплитерот и пак исто,ова не ми се дешава од кога го имам адслов туку од пред некој месец,пред тоа си работеше најнормално.

ПОМОШ!
Не си само ти и мене ми е истото, кај мене дојдоа од кај нив ги виде каблите рече дека бил кабелот што иде до кај мене дома, го намести и после 5 дена пак истиот проблем. Јас не верувам дека е до каблите сигурно е ова од кај нив, и не вреди да се јавиш на тие од техничка подршка зашто само ќе ти кажат дека од кај ние е во ред.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
сега испратив приговор па ќе почекам да видам што ќе биде,иначе ацид се е ок со каблите и поврзувањето

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Сите кои што (ќе) имаат рутер THOMSON ST780 од т-хоум, еден совет:
кога ќе немате интернет не го ресетирајте рутерот, затоа што така се бришат сите сетирања и ќе мора повторно да ви биде конфигуриран од страна на т-хоум (за да го конфигурирате рутерот, мора да се логирате како администратор со пасворд којшто го знаат само вработените :helou:). Тоа ми го кажаа утрово, сега ви го пренесувам и на вас :)
Многу јасно дека со ресетирање на рутерот се бришат сите сетизни. Но не гледам причина зашто некој би го ресетирал доколку снема интернет.Ако снема интернет тогаш обично се рестартира значи се гаси од струја и пак се пали или па преку конфигурацијата. А ресетирање се прави со држење на одреденото копче со кое се враќа фабричката конфигурација. Значи ресет и рестарт е различен поим.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Абе што е ова што ми се дешава :nerv::nerv::nerv:, вчера спуштав песна за 3 секунди, а сеа неможам асолно да влезам на форум.Нешто брзинава страшно ми падна, а 10 гига нема теорија да потрошам за 12-13 дена.Дајте кажите како да се вратам во нормала зашто :angry2:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Многу јасно дека со ресетирање на рутерот се бришат сите сетизни. Но не гледам причина зашто некој би го ресетирал доколку снема интернет.Ако снема интернет тогаш обично се рестартира значи се гаси од струја и пак се пали или па преку конфигурацијата. А ресетирање се прави со држење на одреденото копче со кое се враќа фабричката конфигурација. Значи ресет и рестарт е различен поим.
Абе друже, вчера немав нет, се јавив во техничка ми кажа да го ресетирам рутерот ( и го направив тоа, со игла во местото од задната страна на рутерот каде што пишува RESET, го заджав кочето десетина секунди), ама пак ништо не биде, и утрово доаѓаше нивна екипа и тој што ми монтираше ВОИП-от ми вика
- кој ти рече да го ресетираш ?
и му кажав дека така ми кажаа неговите колеги од техничка, аовој ми вика дека не требало така да постапам :toe:

А незнам ти што подразбираш под РЕСЕТ а што под РЕСТАРТ, и како ги изведуваш овие работи... :toe:

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
А незнам ти што подразбираш под РЕСЕТ а што под РЕСТАРТ, и како ги изведуваш овие работи... :toe:
Како што веќе кажав ....Ресет е кога со игла го држиш неколку секунди копчето од позади и со тоа се бришат сите сетинзи што си ги поставил и се враќа фабричката конфигурација на рутерот. А рестарт (reboot) е кога ќе го исклучиш од струја и повторно ќе го вклучиш . Тогаш само се ребутира рутерот без да се избришат сетинзите што ги имаш поставено.
Мене ми беше зборот дека не ми е логично тоа што ти го кажал типот од техничка подршка ако снемаш интернет да го ресетираш рутерот.
Нема везе битно се разбравме, истото ти го кажал и тој другиот што дошол, дека не треба да го ресетираш

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Абе друже, вчера немав нет, се јавив во техничка ми кажа да го ресетирам рутерот ( и го направив тоа, со игла во местото од задната страна на рутерот каде што пишува RESET, го заджав кочето десетина секунди), ама пак ништо не биде, и утрово доаѓаше нивна екипа и тој што ми монтираше ВОИП-от ми вика
- кој ти рече да го ресетираш ?
и му кажав дека така ми кажаа неговите колеги од техничка, аовој ми вика дека не требало така да постапам :toe:

Vikni si drugarce da ti go konfigurira ruterot i ke naucis za 15 minuti vo sto e fintata, mozebi i pozelno e da gi prasas Telekomci za nekoj priracnik.

So srekja

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Сакам да го ставам пакетов Call & Surf Comfort+ па сакав да прашам дали некој го има и како е задоволен...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Заклучен е во некои опции, флешуван е со T-home firmware.
да да, заклучен е, за телефонот и некои други опции треба да се логираш како администратор :helou:

Сакам да го ставам пакетов Call & Surf Comfort+ па сакав да прашам дали некој го има и како е задоволен...
Јас го имам, брзината ми е супер ( скоро со 1мб/с симнувам ), имаш и 500 бесплатни мин, попуст кон меѓународни разговори итн :)
се на се, пакетот е одличен избор

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Како сте задоволни од квалитетот на звукот на телефонијата? Дали се забележува разлика во однос на класичната телефонија?

Kajgana Shop

На врв Bottom