Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Има некој поим дали донеле 3G модеми?
Требаше да потпишам договор, ама немаа од 3G модемите, а без да ти го дадат тоа не може да се потпише договор за 3 Max Comfort.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Има некој поим дали донеле 3G модеми?
Требаше да потпишам договор, ама немаа од 3G модемите, а без да ти го дадат тоа не може да се потпише договор за 3 Max Comfort.
Во Струга цело време ми викаа дека нема модеми (2 недели), се јавив Скопје ми рекоа да појдам истиот ден после 18:00. За чудо имаа :) (а претходниот ден рекоа после 1 недела) Изгледа вработените си ги чуваат за роднини и сл.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Во Струга цело време ми викаа дека нема модеми (2 недели), се јавив Скопје ми рекоа да појдам истиот ден после 18:00. За чудо имаа :) (а претходниот ден рекоа после 1 недела) Изгледа вработените си ги чуваат за роднини и сл.
Кога било ова? :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Шо е работава, порано ми светеа сите 4 сиалички, сега светет само првиве 3 и немам веќе неколку дена телефон.. Ко за беља овие не можам да ги добијам, треба по 1 сат да ги чекаш.. Има чаре?
???

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ако си на нова платформа види жицата дан ти е откачена од тоа делчето што ти го ставија на модемот .
На нова платформа сум уште од зимата, ме префлија ко даваја 3 месеци гратис неограничен интернет..
Кај модемот сите кабли се како шо требит...

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.132
Поени од реакции
2.311
Чудно ама кога зедов 3max пакет интернетот ми е многу спор,предходно беше 3 пати побрз.сега демек требаше да биде побрз а добив поспор интернет.Многу луѓе исто се жалат од интернетот во овој пакет.

Член од
12 јули 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Имам 3 Max Start пакет ама интернетот ми е со кабел.На договорот има корисничко име и лозинка ама неможам бежично да се логирам....Треба да се јавам таму или има некој процес кој не го знам.. ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам 3 Max Start пакет ама интернетот ми е со кабел.На договорот има корисничко име и лозинка ама неможам бежично да се логирам....Треба да се јавам таму или има некој процес кој не го знам.. ?
Како сега ова, интернетот ти е со кабел, а сакаш бежично да се логираш ?
Ај објасни поубаво што точно сакаш да направиш :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Значи сакаш да користиш wi-fi .. ако имаш од новите рутери тие speedport што се ... имаш од позади се стега едно копче да уклучиш wi-fi .. после тоа кога ке се уклучиш пример преку лап топ преку wi-fi ке ти побара пасворд ,него ке го најдеш од позади на рутерот има 15 или 16 бројки . $(KGrHqVHJBEE+P2!6HL!BPz+bm5+Y!~~48_72.JPG
Со црвено ти е обележано кај е копчето за уклучување на wi-fi , а со црно ти е местото каде што се наоѓа пасвордот .

Член од
12 јули 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Значи сакаш да користиш wi-fi .. ако имаш од новите рутери тие speedport што се ... имаш од позади се стега едно копче да уклучиш wi-fi .. после тоа кога ке се уклучиш пример преку лап топ преку wi-fi ке ти побара пасворд ,него ке го најдеш од позади на рутерот има 15 или 16 бројки .Прегледај го приврзокот 46133
Со црвено ти е обележано кај е копчето за уклучување на wi-fi , а со црно ти е местото каде што се наоѓа пасвордот .
Сега баш пробував и ми бара пин од 8 бројки а тие позади се повеќе ...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Сега баш пробував и ми бара пин од 8 бројки а тие позади се повеќе ...
Проба со нив ?? и дали свети сијаличката каде пишува WLAN на модемот ? можеби си го сменала пасвордот претходно .. пробај да се конектираш на интернет преку оваа IP адреса http://192.168.178.1/ од друг компјутер, логирај се и влези внатре во WLAN и оди Security првото треба да ти е селектирано , а долу треба да биде WPA+WPA2 и пасвордот ке ти го покаже а може и да си го смениш .
Ако не можеш да се снајдиш спушти teamviwer и пиши ми во приватна порака ке средиме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom