Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Почитувани корисници од 01.01.2012 година, Македонски Телеком е принуден да ги исклучи од својата понуда тв каналите: HRT1, SLO1, Sat1, Pro7, TRT Int, Rai Uno, France 2, опфатени со досегашниот договор за реемитување склучен со ЗАМП и останатите иматели на права.

Оваа година Македонски Телеком константо водеше преговори за продолжување на соработката, но тие завршија безуспешно пред сè поради н
ереалните условувања од страна на ЗАМП и останатите иматели на права, кои одат на штета на корисниците. Од тие причини, Македонски Телеком не го продолжи договорот за соработка со ЗАМП и останатите иматели на права, кој што беше со важност до 31.12.2011 година.
Сепак Македонски Телеком во наредниот период ќе работат на проширување и збогатување својата на понуда на тв канали со квалитетни и интересни содржини, водени пред сè од барањата и потребите на своите корисници.
Повеќе инфо можете да прочитате на:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Значи не е само Македонски Телеком, туку и ONE и Blizoo ќе мораат да престанат да ги емитуваат овие програми.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ако сакаш оптика, единствен пакет што приближно одговара на цената што ти би ја издвојувал е 3Max Optic Basic. Имаш 30гб сообраќај, 15/15Mpbs брзина (по надминување на лимитот е 1/1Mpbs), добиваш 2 ресивера и иако во описот на сајтот пишува дека добиваш повеќе од 40 каналаи сепак бројката е поголема од 70 (јас го имам овој пакет, така да со сигурност ти тврдам за ова), во врска со разговорите, кон 2max,3max,call&surf и optic корисниците разговорите ти се бесплатни, а кон останатите корисници на Т-хоме добиваш 100 минути разговор. За брзината на интернетот и квалитетот на телевизијата немам никаков негативен коментар, досега еден месец како го користам оптичкиот пакет не се случило да падне интернетот и/или да има проблеми со телевизијата.
А да, во пакетот (бесплатно) е вклучен и циско рутер (секако со подршка за wireless).
Аце фала многу за коментарот, кај моите има Optic Max Comfort и одлично сум запознаен со перформансите затоа што му средувам на брат ми ако има проблем со pc-то или мрежава. Конекција имаат закон, ептен ретко паѓа, техничка подршка најдобра кај нас. За тој пакет што го спомна, не ми пречи брзината, лимитот ми пречи. За Optic Comfort+ веќе кажав дека лимитот е ок, ама 3.300 денари е.

Почитувани корисници од 01.01.2012 година, Македонски Телеком е принуден да ги исклучи од својата понуда тв каналите: HRT1, SLO1, Sat1, Pro7, TRT Int, Rai Uno, France 2, опфатени со досегашниот договор за реемитување склучен со ЗАМП и останатите иматели на права.
Освен HRT 1 што ептен ретко ја гледам (ако начекам некој добар филм или документарец) другите воопшто не ги ни гледам, така да нека му мислат оние претплатници кои доаѓаат од друго јазично говорно подрачје и кои имаат потреба од споменатите канали.​

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Blazing Guns, za 1200den imas opcija One total paket 3 boom resivera 6144 Кbps / 768 Кbps 400gb i fiksen 400 минути кон ONE
(мобилна и фиксна мрежа). Za blizu bas vcera prasav, za 1200den imas 10mbit neogranicen kabelska 120kanali digitalna i fiksen. Thome se ogin i plamen so ceni za vakvi uslugi kako sto nudi One i Blizu.
Vo vrska so isklucuvanje na odredeni kanali, samo nemoj da gi gasat fox crime/fox life, drugo sto sakaat neka gasat, edinstveno toa gledam nekogas kako bi primetil nekoja serija koja sum ja propustil.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Blazing Guns, za 1200den imas opcija One total paket 3 boom resivera 6144 Кbps / 768 Кbps 400gb i fiksen 400 минути кон ONE
(мобилна и фиксна мрежа). Za blizu bas vcera prasav, za 1200den imas 10mbit neogranicen kabelska 120kanali digitalna i fiksen. Thome se ogin i plamen so ceni za vakvi uslugi kako sto nudi One i Blizu.
Vo vrska so isklucuvanje na odredeni kanali, samo nemoj da gi gasat fox crime/fox life, drugo sto sakaat neka gasat, edinstveno toa gledam nekogas kako bi primetil nekoja serija koja sum ja propustil.
Фала за исцрпниот одговор. Баш ќе прашам дали има Близу кај мене во зграда.
--- надополнето: 29 декември 2011 во 20:19 ---
Имам 3 привремени покани за HD-Torrents (http://hd-torrents.org/). Ми истекуваат на 31.12.2011, ако некој е заинтересиран нека пише. Има солиден избор на HD ствари. Не сум љубител на филмови за возрасни во HD, ама ако на некој и тоа му е мерак, има доста и од тоа :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам 3 привремени покани за HD-Torrents (http://hd-torrents.org/). Ми истекуваат на 31.12.2011, ако некој е заинтересиран нека пише. Има солиден избор на HD ствари. Не сум љубител на филмови за возрасни во HD, ама ако на некој и тоа му е мерак, има доста и од тоа :)
Прати една на мене :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
И кај мене прати ;)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ај ако можеш една и на мене прати ми :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Имам уште една покана зашто веќе две пратив на тие што ми побараа. Многу ми е жал, но од вас тројца Аце елемент пиша прв, па би требало него да му пратам.

Аце прати меил каде да ти ја пуштам.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добро има ли некакви најави за нови пакети? Стварно преку к*р ми е више, а симнав Skyrim и филм од 4GB, а предтоа штедев цел месец, преминав лимит -.- До кога вака незнам. И да, не можам да се префрлам на Близу или Оне пошто сите роднини/другари скоро на T-home се, па за телефон ќе плаќам 2-3 пати повеќе...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.554
Поени од реакции
916
Добро има ли некакви најави за нови пакети? Стварно преку к*р ми е више, а симнав Skyrim и филм од 4GB, а предтоа штедев цел месец, преминав лимит -.- До кога вака незнам. И да, не можам да се префрлам на Близу или Оне пошто сите роднини/другари скоро на T-home се, па за телефон ќе плаќам 2-3 пати повеќе...
Pa ako si na One telefon togash ti e 1.2 den minuta kun drugi fiksni mrezi ne ti e bash skapo ili 2-3 pati poveke :)))) Mislam i blizoo e poeftin od One...proverisi :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Imam drugar koj koristi One fiksen, koga ke zavrti kaj mene zbori bez problem i nisto plus ne placa sigurno ima nekoi besplatni minuti kon site fiksni operatori. Taka da sekoj izbor osven thome ti e isplatliv. Ja sum korisnik na thome uslugi so godini otkako imam prikluceno telefon i veke i mene mi se preku k*r, sreca ova sto pustija 600gb da si iznasiminjam sto sakam i kako sto veke rekov nekolku pati begam kaj drugi vo mart.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.554
Поени од реакции
916
Imam drugar koj koristi One fiksen, koga ke zavrti kaj mene zbori bez problem i nisto plus ne placa sigurno ima nekoi besplatni minuti kon site fiksni operatori. Taka da sekoj izbor osven thome ti e isplatliv. Ja sum korisnik na thome uslugi so godini otkako imam prikluceno telefon i veke i mene mi se preku k*r, sreca ova sto pustija 600gb da si iznasiminjam sto sakam i kako sto veke rekov nekolku pati begam kaj drugi vo mart.
ONE ima 400 besplatni minuti samo vo nivnata mreza (fiksna i mobilna) a kon drugi operatori se plaka po 1.2 den min...kade kade poeftino e od t-home...:)

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
Штотуку се јавив во T-Home и ме известија дека бесплатниот интернет од 3x600гб е укинат, наводно другите оператори се бунеле во АЕК и го усвоиле спорот. Досега кој земал-земал, од јануари аш. Колку пари - толку музика.

Kajgana Shop

На врв Bottom