Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Бесплатен им е бројот, прашај ги. Инаку, 691 е проблем со јузер/пасворд - или пак кога они имаат проблем со базата за логирање. Нема друго.

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Денеска си наместив АДСЛ и се беше ок.Лаг на кантер 50.Ама сега последниов сат влегувам и лагот ми е 400 дури и на МАХ серверите.До мене е или од таму е?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Денеска си наместив АДСЛ и се беше ок.Лаг на кантер 50.Ама сега последниов сат влегувам и лагот ми е 400 дури и на МАХ серверите.До мене е или од таму е?
До нив е. Ќе се среди за 1-2 саати.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
До пред малку играв кантер на кајгана и лагот беше 45-50....немам проблеми со адсл

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=698FE6AFBF773343A744F9669384F30E

Доколку Мт.Нет не можат да доставуваат ИПТВ до корисниците, има 2 опции чисто теоретски. Ситуацијата со интернетот ќе се подобри бидејќи нема да мора да трошат огромни суми за ИПТВ, или ќе шизне некој директор на оддел таму, па бидејќи ќе изгубат понатамошен извор на финансии, ние ќе го наебеме.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Нема врска ова со IPTV, ова е за Дигитализација на AIR сигналот.

Не се македонските исклучени, исклучени се само МТ, да не го монополизираат и тој пазар.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ах, јебем ти поспаност насабајле. Фала за информациите.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Здраво дечки ми треба мала помош :) . Овие дена имам големи проблеми со АДСЛ линијата, па не е до линијата ама..... Постојано треба да си ја менувам ДНС адресата на ТЦП/ИП конекцијата. Во еден момент работа со 62.162.32.9, после некое време не иде. Го рестартирам рутерот, пак ништо. После на секој компјутер (имам повеќе во мрежата) треба на ДНС да им пишам 192.168.1.1 (што е адресата и на рутерот). Но истото се повторува, после некое време Page cannot be displayed и такво срање. Им се јавувам на овие, ништо не ми кажуваат освен ресетирај го рутерот. Ебати техничката подршка. Знае ли некој во што може да биде проблемот? Фала однапред

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Абе повторно проблем со кантерот.Вчера се среди ама денеска цел ден е побавен нетов и има 500 лаг на кантер.Да не знае некој шо е проблемо , само пола сат си чинеше како шо треба а цел ден е побавен и ми лагира.
ПОМОШ?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Абе повторно проблем со кантерот.Вчера се среди ама денеска цел ден е побавен нетов и има 500 лаг на кантер.Да не знае некој шо е проблемо , само пола сат си чинеше како шо треба а цел ден е побавен и ми лагира.
ПОМОШ?
Не можеме да ти помогнеме ние.

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Не можеме да ти помогнеме ние.
Добро ама ве прашувам дали знаете шо е проблемот , бидејќи јас вчера си наместив АДСЛ , да не не ми е добро поврзан ? Сакам да го дознаам проблемот па за помош ќе отидам в пошта.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Здраво дечки ми треба мала помош :) . Овие дена имам големи проблеми со АДСЛ линијата, па не е до линијата ама..... Постојано треба да си ја менувам ДНС адресата на ТЦП/ИП конекцијата. Во еден момент работа со 62.162.32.9, после некое време не иде. Го рестартирам рутерот, пак ништо. После на секој компјутер (имам повеќе во мрежата) треба на ДНС да им пишам 192.168.1.1 (што е адресата и на рутерот). Но истото се повторува, после некое време Page cannot be displayed и такво срање. Им се јавувам на овие, ништо не ми кажуваат освен ресетирај го рутерот. Ебати техничката подршка. Знае ли некој во што може да биде проблемот? Фала однапред
62.162.32.5
62.162.32.6

Јас овие ги користам веќе подолго време, и секогаш работат... добро, речиси секогаш. Пред некој ден шестката имаше проблем, али се среди.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Хммм фала ќе пробам и со 62.162.32.6 :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака сега: Кога ке подигнам кантер страјк сервер секогаш автоматски ми ја дава 192.168.1.2:27015 и проблемот е што никој друг не може да влезе на серверот, затоа што на сите MAX adsl корисници им ја дава оваа IP адреса кога тие ке подигнат сервер. Може ли некако да се направи кога ке се подигне сервер да добијам правилна IP адреса на која ке можат да влезат max adsl корисници, но и оние што имаат друг интернет??
поздрав

Logics

Logitech Support Team
Член од
24 декември 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
Вака сега: Кога ке подигнам кантер страјк сервер секогаш автоматски ми ја дава 192.168.1.2:27015 и проблемот е што никој друг не може да влезе на серверот, затоа што на сите MAX adsl корисници им ја дава оваа IP адреса кога тие ке подигнат сервер. Може ли некако да се направи кога ке се подигне сервер да добијам правилна IP адреса на која ке можат да влезат max adsl корисници, но и оние што имаат друг интернет??
поздрав
Serverot e krenat. Se sto treba e da ides na google.com i da pises my ip. Kje ja vidis tvojata ip i kje ja davas na lugje i nema da ima problemi.

Kajgana Shop

На врв Bottom