До нив е. Ќе се среди за 1-2 саати.Денеска си наместив АДСЛ и се беше ок.Лаг на кантер 50.Ама сега последниов сат влегувам и лагот ми е 400 дури и на МАХ серверите.До мене е или од таму е?
Не можеме да ти помогнеме ние.Абе повторно проблем со кантерот.Вчера се среди ама денеска цел ден е побавен нетов и има 500 лаг на кантер.Да не знае некој шо е проблемо , само пола сат си чинеше како шо треба а цел ден е побавен и ми лагира.
ПОМОШ?
Добро ама ве прашувам дали знаете шо е проблемот , бидејќи јас вчера си наместив АДСЛ , да не не ми е добро поврзан ? Сакам да го дознаам проблемот па за помош ќе отидам в пошта.Не можеме да ти помогнеме ние.
62.162.32.5Здраво дечки ми треба мала помош . Овие дена имам големи проблеми со АДСЛ линијата, па не е до линијата ама..... Постојано треба да си ја менувам ДНС адресата на ТЦП/ИП конекцијата. Во еден момент работа со 62.162.32.9, после некое време не иде. Го рестартирам рутерот, пак ништо. После на секој компјутер (имам повеќе во мрежата) треба на ДНС да им пишам 192.168.1.1 (што е адресата и на рутерот). Но истото се повторува, после некое време Page cannot be displayed и такво срање. Им се јавувам на овие, ништо не ми кажуваат освен ресетирај го рутерот. Ебати техничката подршка. Знае ли некој во што може да биде проблемот? Фала однапред
Serverot e krenat. Se sto treba e da ides na google.com i da pises my ip. Kje ja vidis tvojata ip i kje ja davas na lugje i nema da ima problemi.Вака сега: Кога ке подигнам кантер страјк сервер секогаш автоматски ми ја дава 192.168.1.2:27015 и проблемот е што никој друг не може да влезе на серверот, затоа што на сите MAX adsl корисници им ја дава оваа IP адреса кога тие ке подигнат сервер. Може ли некако да се направи кога ке се подигне сервер да добијам правилна IP адреса на која ке можат да влезат max adsl корисници, но и оние што имаат друг интернет??
поздрав