Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Кажете некоја фора да ми го заменат Пирели рутерот со оние новите? Пробав еднаш, им кажав дека рутерот прегрева (и стварно многу грееше, јајца да пржиш), ама ми рекоа дека доколку работи нормално, не гледаат причина да го заменат :(
Речи им дека ти се рестартира по 4-5 пати у денот и демек си пробал со друг рутер од поновите од некој другар и све си било ок а твојот заебавал :)

Јас едно време се мислев дали да го мењам овој томсонот за тие новите спидпорт, ама ме служи добро засега па нејќам да комплицирам и освен форава друго не ми текнуе..

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
...
како на пример, колку време им е потребно на двајца на терен, да повлечат кабел од растојание од 200м.
немам оптика дома ама знам како се инсталира, не се влечи кабел туку црево празно и во него се дува оптиката, а за колку време тука имаш појќе фактори, пристап до кај тебе дома, има препреки или не, мајсторите дали се поручани, кафе пијани, стари или млади, ......:tapp::wink:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
кажете во спеедпорт има ли опција колку сум потрошил интернет дневно ?

С

Спенсер

Гостин
Кажете некоја фора да ми го заменат Пирели рутерот со оние новите? Пробав еднаш, им кажав дека рутерот прегрева (и стварно многу грееше, јајца да пржиш), ама ми рекоа дека доколку работи нормално, не гледаат причина да го заменат :(
Врти им секој ден, кажи паѓа нетот мн,неможеш нешо од друго пц и од мобилен... бла бла,напни ги,ке го сменат...

иначе ТВ-то како е кај вас? до сеа беше ок,последниве денови подкочува на подолго малце,на 10тина секунди...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
784
Поени од реакции
388
5 (Пет) GB. Ова изгледа е специјална понуда. :)
Цените ги заборавив да ги пишам:
3 max 1299 so ddv
call & surf 799 so ddv
Никој не ги коментира цениве :)
Намалени се цените на сметка на брзината и на download-от.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
кажете во спеедпорт има ли опција колку сум потрошил интернет дневно ?
Ако сакаш да провериш колку си потрошил нет од кога ти бил уклучен компјутерот, па до овој момент, иди у Local Area Connection и таму види. ( Десен клик, status, ако имаш седмица, тогаш Network and Sharing Center, кај што се connections, Local area Connection. )

С

Спенсер

Гостин
Им краде мерачот :nesum: од 20ти ке почнам евиденција да водам со думетер... неиде вака... нив им е наместено точно 30гб да се потрошат за 30 дена... или 10гб за 30 дена,зависи од пакетот...

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Им краде мерачот :nesum: од 20ти ке почнам евиденција да водам со думетер... неиде вака... нив им е наместено точно 30гб да се потрошат за 30 дена... или 10гб за 30 дена,зависи од пакетот...

не е точен думетерот,не мери прецизно,додава плус секогаш.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
http://www.maxtv.mk/mk/Paketi.aspx
Дали некој користе ваков пакет 3 Max Start ми треба информации
Која е месечната цена а и цената за приклучок

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Сега овој што беше од 10 гб е 15 сега нели?

Член од
20 февруари 2007
Мислења
77
Поени од реакции
8
Сега овој што беше од 10 гб е 15 сега нели?
само доколку се јавиш и го продолжиш договорот на уште една година.

прашање: го имам оној интернет што е до 10 гб месечно upload/download. не доплаќам кога ќе го пројдам лимитот, само ми се успорува интернетот. месецов го пројдов и 3 дена интернетот беше успорен.потоа 4-тиот ден немав интернет а веќе на 5-тиот ден интернетот ми шибаше, и се беше како да не сум го прошол лимитот. дали и на уште некој ова му се случило ?

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
само доколку се јавиш и го продолжиш договорот на уште една година.

прашање: го имам оној интернет што е до 10 гб месечно upload/download. не доплаќам кога ќе го пројдам лимитот, само ми се успорува интернетот. месецов го пројдов и 3 дена интернетот беше успорен.потоа 4-тиот ден немав интернет а веќе на 5-тиот ден интернетот ми шибаше, и се беше како да не сум го прошол лимитот. дали и на уште некој ова му се случило ?
Мене ми се случува нешто слично. :)
И кај мене е од 10 гб, а имам потрошено 18 гб. :vozbud:
Има некоја финта овде или по грешка не ми се успорува...?

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Мене ми се случува нешто слично. :)
И кај мене е од 10 гб, а имам потрошено 18 гб. :vozbud:
Има некоја финта овде или по грешка не ми се успорува...?
Се дешава и тоа мислам дека е грешка, пошо и кај мене се има десено ама го средуваат брзо така да не се радувај многу многу.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Дечки втор месец по ред правам 40-50 + гига а имам 15.
Не се успорува нетот овие 2 месеци. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom