И мене исто. 2-3 дена веќе го имам и брзината е 210-220. Никако да крене околу 250. Малце се разочарав што не е 250 али јебига.Денес сабајле ми стигна интернетот од 100 гига и сум многу задоволен симнав едно 3-4 гига и брзината варираше меѓу 210-220 kb/s.
Е можно е.:nesum: Него уште една работа. Делам со свич на 2 компјутери и брзината вкупна ми е 220 да речеме. ке пуштам на двете места да симиња и ја дели на пола. На едниот 100-110 и на другиот толку. А претходно со оннет на двата симињав и двата имаа брзина по 60КБпс.ух, тешко дека ќе видиш 250 на 2мбпс. има тука оверхед (вишок контролен сообраќај) од повеќе мрежни слоеви.
Тешко дека ке може да се конектира со исто корисничко име на две различни pppoe конекцииЗатоа што имаш само една pppoe конекција.
Затоа што имаш само една pppoe конекција.
Не, 2 пппое конекции имам. На двата компјутери имам по една пппое.Тешко дека ке може да се конектира со исто корисничко име на две различни pppoe конекции
Не ти го сфатив постов. Сакаш да кажеш дека неможе да се направат 2 посебни пппое конекции на 2 различни компјутери? Или нешто за ова со брзината?Jane, кај оннет тоа е нивна слабост која сега е веќе средена (мислам дека расправавме на другата тема). И да не е средена, останува фактот дека е нивна грешка и слабост. Е сега, на МТ не е така. Што да правиме, тоа е
Јасно е сега. Истото го констатирав и јас. Прво се нервирав ама почна да не ми смета. си симињам кај мене со 210-220КБпс и задоволен сум. Филм си симињам за помалце од 1 саат.За брзината се однесуваше мојот коментар.
Значи имаш одредена брзина на телефонска линија. Дали од еден компјутер ке симнуваш (па ќе го користиш целиот капацитет) или од 10 по малку (ја делиш брзината на 10 дела) тоа е твоја работа. На WADSL беше наштимано на пппое конекција. Правиш една конекција, имаш 512. Правиш 10, имаш 10 пати по 512.
Јасно е сега