Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Провери го сообраќајот тука.
Таму пишува каков пакет имаш.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Една зафрканција настана во Онлајн миграцијата.

Во Мт-нет мигрирав, но не и во централата во Битола. Сега со мојот јузер не можам да се конектирам на нет (јузерот е Макс АДСЛ 100 а линијата пуштена на бројот останата е на Макс АДСЛ +).

Моментално сум на бекап системот :) Он-нет од комшиите. Треба да видам што се случува....

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Денес сабајле ми стигна интернетот од 100 гига и сум многу задоволен симнав едно 3-4 гига и брзината варираше меѓу 210-220 kb/s.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Денес сабајле ми стигна интернетот од 100 гига и сум многу задоволен симнав едно 3-4 гига и брзината варираше меѓу 210-220 kb/s.
И мене исто. 2-3 дена веќе го имам и брзината е 210-220. Никако да крене околу 250. Малце се разочарав што не е 250 али јебига.

Член од
9 ноември 2005
Мислења
39
Поени од реакции
0
ух, тешко дека ќе видиш 250 на 2мбпс. има тука оверхед (вишок контролен сообраќај) од повеќе мрежни слоеви.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
ух, тешко дека ќе видиш 250 на 2мбпс. има тука оверхед (вишок контролен сообраќај) од повеќе мрежни слоеви.
Е можно е.:nesum: Него уште една работа. Делам со свич на 2 компјутери и брзината вкупна ми е 220 да речеме. ке пуштам на двете места да симиња и ја дели на пола. На едниот 100-110 и на другиот толку. А претходно со оннет на двата симињав и двата имаа брзина по 60КБпс.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
so e ova be baven e mnogu nekako imam 6 gb potroseno a gledaj brzina bez nisto ukluceno vo pozadina

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
P

Princ

Гостин
Jane, кај оннет тоа е нивна слабост која сега е веќе средена (мислам дека расправавме на другата тема). И да не е средена, останува фактот дека е нивна грешка и слабост. Е сега, на МТ не е така. Што да правиме, тоа е :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Jane, кај оннет тоа е нивна слабост која сега е веќе средена (мислам дека расправавме на другата тема). И да не е средена, останува фактот дека е нивна грешка и слабост. Е сега, на МТ не е така. Што да правиме, тоа е :)
Не ти го сфатив постов. Сакаш да кажеш дека неможе да се направат 2 посебни пппое конекции на 2 различни компјутери? Или нешто за ова со брзината?

P

Princ

Гостин
За брзината се однесуваше мојот коментар.
Значи имаш одредена брзина на телефонска линија. Дали од еден компјутер ке симнуваш (па ќе го користиш целиот капацитет) или од 10 по малку (ја делиш брзината на 10 дела) тоа е твоја работа. На WADSL беше наштимано на пппое конекција. Правиш една конекција, имаш 512. Правиш 10, имаш 10 пати по 512.
Јасно е сега :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За брзината се однесуваше мојот коментар.
Значи имаш одредена брзина на телефонска линија. Дали од еден компјутер ке симнуваш (па ќе го користиш целиот капацитет) или од 10 по малку (ја делиш брзината на 10 дела) тоа е твоја работа. На WADSL беше наштимано на пппое конекција. Правиш една конекција, имаш 512. Правиш 10, имаш 10 пати по 512.
Јасно е сега :)
Јасно е сега.:) Истото го констатирав и јас. Прво се нервирав ама почна да не ми смета. си симињам кај мене со 210-220КБпс и задоволен сум. Филм си симињам за помалце од 1 саат.

Kajgana Shop

На врв Bottom