Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
На рутерот ја имаш отворено? Како тоа би се извело на еден томсон рутер каде што сите сетинзи ти се заклучени? Иначе ме чуди што на рандом работи. Еднаш зелено човече имам, еднаш жолто:(
Иначе брзината не ми влијае, постојано имам максимална безразлика на портата. Чудна работа. Мислев дека ги сфаќам торентиве...

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
И да не ти се отворени порти на рутерот, секогаш на Down ќе имаш максимална брзина. Ако не е отворена порт имаш проблем кај Seed.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На рутерот ја имаш отворено? Како тоа би се извело на еден томсон рутер каде што сите сетинзи ти се заклучени? Иначе ме чуди што на рандом работи. Еднаш зелено човече имам, еднаш жолто:(
Иначе брзината не ми влијае, постојано имам максимална безразлика на портата. Чудна работа. Мислев дека ги сфаќам торентиве...
Портата влијае само на UPLOAD брзината, не на Download.

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
jas kolku sto znam na thomson i pirelli ruterite
user: PUser
paas: (ostavas prazno)
i imas pristap do odredeni osnovni podesuvanja
a na novite Speedport W503V passwordot si go podesuvas sam na prvoto logiranje

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Луѓе стварно нетот е катастрофа овие денови. Морам да се дисконектирам и пак да се конектирам за да се оправи....Срамота за Т Хоум!!!

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
и добро ај објаснете што како на Томсон рутерите. влегов во рутерот ама не гледам ништо како port forwarding опција.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
еве - http://img504.imageshack.us/img504/1221/51564183.jpg

после влегов и во она modify a game or aplication - http://img265.imageshack.us/img265/1309/77164881.jpg

pa vo toa bittorent stoi port range 6881 - 6889 probav eden od ovie da go stavam vo utorrent/bitcomet isti kurac e pak isto dava ili ne e toa toa? :)
1. Кликни доле на Create a new game or application.
2. Во Name пиши си што сакаш (колку да знаеш за што е, пример uTorrent).
3. Штиклирај Manual Entry of Port Maps и кликни Next
4. Тука доле одбери Any, кај Protocol стави 27017 to 27017, Translate to 27017, до него пак остај го Any
5. Кликни Add па кликни Apply
6. Сега оди Assign a game or application to a local network device
7. Во Device одбери го твојот РС
8. Од Game or Application најди го тоа што сега го направи (uTorrent) и кликни Add
9. Оди во uTorrent и намести го портот 27017.
10. Толку е

Член од
3 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Зарем сеуште не си направил root account на својот THOMSON рутер а со тоа и би добил пристап до сите сетинзи (иако за форвардирање на порти доволен ти е и PUser)? :wink:

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Еве што се дешава со брзината на ADSLот кај мене

Дали некој има проблеми со брзината ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Еве што се дешава со брзината на ADSLот кај мене

Дали некој има проблеми со брзината ?
Колку ти е пуштена брзина на рутерот ? Имав ваков проблем пред неколку дена, пробај смени го кабелчето од свичерот до дсл или адсл.

Kajgana Shop

На врв Bottom