Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
На рутерот ја имаш отворено? Како тоа би се извело на еден томсон рутер каде што сите сетинзи ти се заклучени? Иначе ме чуди што на рандом работи. Еднаш зелено човече имам, еднаш жолто:(
Иначе брзината не ми влијае, постојано имам максимална безразлика на портата. Чудна работа. Мислев дека ги сфаќам торентиве...

И да не ти се отворени порти на рутерот, секогаш на Down ќе имаш максимална брзина. Ако не е отворена порт имаш проблем кај Seed.

На рутерот ја имаш отворено? Како тоа би се извело на еден томсон рутер каде што сите сетинзи ти се заклучени? Иначе ме чуди што на рандом работи. Еднаш зелено човече имам, еднаш жолто:(
Иначе брзината не ми влијае, постојано имам максимална безразлика на портата. Чудна работа. Мислев дека ги сфаќам торентиве...

Портата влијае само на UPLOAD брзината, не на Download.

jas kolku sto znam na thomson i pirelli ruterite
user: PUser
paas: (ostavas prazno)
i imas pristap do odredeni osnovni podesuvanja
a na novite Speedport W503V passwordot si go podesuvas sam na prvoto logiranje

Луѓе стварно нетот е катастрофа овие денови. Морам да се дисконектирам и пак да се конектирам за да се оправи....Срамота за Т Хоум!!!

и добро ај објаснете што како на Томсон рутерите. влегов во рутерот ама не гледам ништо како port forwarding опција.

и добро ај објаснете што како на Томсон рутерите. влегов во рутерот ама не гледам ништо како port forwarding опција.

Дај принт скрин.

И што ќе ти е Port Forwarding?

принт скрин од рутерот ли?

http://img685.imageshack.us/img685/9317/70504619.jpg
70504619.jpg

еве - http://img504.imageshack.us/img504/1221/51564183.jpg

после влегов и во она modify a game or aplication - http://img265.imageshack.us/img265/1309/77164881.jpg

pa vo toa bittorent stoi port range 6881 - 6889 probav eden od ovie da go stavam vo utorrent/bitcomet isti kurac e pak isto dava ili ne e toa toa? :)

1. Кликни доле на Create a new game or application.
2. Во Name пиши си што сакаш (колку да знаеш за што е, пример uTorrent).
3. Штиклирај Manual Entry of Port Maps и кликни Next
4. Тука доле одбери Any, кај Protocol стави 27017 to 27017, Translate to 27017, до него пак остај го Any
5. Кликни Add па кликни Apply
6. Сега оди Assign a game or application to a local network device
7. Во Device одбери го твојот РС
8. Од Game or Application најди го тоа што сега го направи (uTorrent) и кликни Add
9. Оди во uTorrent и намести го портот 27017.
10. Толку е

Зарем сеуште не си направил root account на својот THOMSON рутер а со тоа и би добил пристап до сите сетинзи (иако за форвардирање на порти доволен ти е и PUser)? :wink:

Еве што се дешава со брзината на ADSLот кај мене

Дали некој има проблеми со брзината ?

Еве што се дешава со брзината на ADSLот кај мене

Дали некој има проблеми со брзината ?
Колку ти е пуштена брзина на рутерот ? Имав ваков проблем пред неколку дена, пробај смени го кабелчето од свичерот до дсл или адсл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom