Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Наскоро не верувам, периоди за нови пакети им се Април и Септември. Веројатно после Септември ќе има некои новости (имајќи ја во предвид оптиката што се планира да се постави низ Скопје дотогаш).

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Океј фала пуно,да си знам на што сум:smir:

Член од
4 ноември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
А како од овој THOMSON TG 782 да ставам нет на лап топ?

I

Ivan_FBI

Гостин
А да прашам некој дали знае.. во оваа понудава Call & Surf Start пишува „Вклучени локални и национални разговори во мрежата на Македонски Телеком“ има 200 бесплатни минути, тие ги доделуваат еднаш или секој месец по 200 минути ? :kesa:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
лимитиран сум на 25 гига и при крај сум со истите,што ке се случи доколку го поминам лимитот? (до сега го немав поминато затоа прашувам :) )

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
лимитиран сум на 25 гига и при крај сум со истите,што ке се случи доколку го поминам лимитот? (до сега го немав поминато затоа прашувам :) )
Ќе ти се намали брзината на спуштање и качување на 64/64 кбпс

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ќе сурфаш со брзина дупло поголема од dial-up.
Мој совет е да не поминуваш, ако не си имун на маката до сегa :)
Ако мислиш да го поминуваш, нареди неколку торенти за даунлоуд, за дур го успорат да ќариш нешто.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
едно глупо прашање: имам адсл модем и бежичен рутер, ги користам и се е ок. Ако го уклучам и tomson рутеров што мора да го купам со call and surf дали ке имам иста брзина х2 или оваа 4мбит конекција ке се дели на 2?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
едно глупо прашање: имам адсл модем и бежичен рутер, ги користам и се е ок. Ако го уклучам и tomson рутеров што мора да го купам со call and surf дали ке имам иста брзина х2 или оваа 4мбит конекција ке се дели на 2?

За истата линија станува збор, нема да добиеш дупло поголема брзина, значи си остануваш на 4 mbps.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Ќе ти се намали брзината на спуштање и качување на 64/64 кбпс
Ќе сурфаш со брзина дупло поголема од dial-up.
Мој совет е да не поминуваш, ако не си имун на маката до сегa :)
Ако мислиш да го поминуваш, нареди неколку торенти за даунлоуд, за дур го успорат да ќариш нешто.
фала многу,,,тешко мене :(

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Колку време треба да ги чекам господата од Т-хоум да ми извршат миграција од АДСЛ 25 на АДСЛ 100?

Ај шо го преминав лимитот, побарав миграција и спремен сум да си ја платам поголемата тарифа, иако на пола месец... ама не сум спремен да ги мољакам секој ден!

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Колку време треба да ги чекам господата од Т-хоум да ми извршат миграција од АДСЛ 25 на АДСЛ 100?

Ај шо го преминав лимитот, побарав миграција и спремен сум да си ја платам поголемата тарифа, иако на пола месец... ама не сум спремен да ги мољакам секој ден!
Јас чекав три и пол месеци за миграција од Макс 100 на C&S Comfort+. Зависи од тоа каде си лоциран, колку им досаѓаш, итн.

P

Princ

Гостин
Јас чекав 3-4 дена ако не се лажам, од дадено барање до фактичка миграција... Различни искуства има секаде, нема некое пишано правило. Најубаво ти е да се јавиш на 171 и да прашаш :jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom