Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ок имам еден скапан проблем со Томсонов и портите. Зборував со Оператор и ми вика колку што сум јас информиран на 782-ката не можеш да отвораш/затвораш порти, ми вика прати маил колегиве ќе ти кажат, и ме прашува зошто треба да отворам порти... па што му е гајле него зошто сакам да отворам порти бе :tapp: .. стварно ретардирани се вработениве. До вчера немав никаков проблем.. си ги отворив портите што ми требаа и се работаше како што треба. Али вчера истите ми се затворија (ништо не сменав на рутерот, освен тоа што немав интернет, имаа некакви проблеми). Исто така Firewallот е исклучен на рутерот. Знае ли некој што може да биде проблемот?

Едит: Исклучив UPNP, го избришав Game and Application Sharingот и повторно го ставив. Сега се отвори. Покрш рутер здравје.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ок имам еден скапан проблем со Томсонов и портите. Зборував со Оператор и ми вика колку што сум јас информиран на 782-ката не можеш да отвораш/затвораш порти, ми вика прати маил колегиве ќе ти кажат, и ме прашува зошто треба да отворам порти... па што му е гајле него зошто сакам да отворам порти бе :tapp: .. стварно ретардирани се вработениве. До вчера немав никаков проблем.. си ги отворив портите што ми требаа и се работаше како што треба. Али вчера истите ми се затворија (ништо не сменав на рутерот, освен тоа што немав интернет, имаа некакви проблеми). Исто така Firewallот е исклучен на рутерот. Знае ли некој што може да биде проблемот?

Едит: Исклучив UPNP, го избришав Game and Application Sharingот и повторно го ставив. Сега се отвори. Покрш рутер здравје.
Намести прво компјутерот да има статична локална адреса?

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
и кај мене нешто заебаваше со портовите на 780 ама некако го оправив. Прочепкај, мора да биде

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Product Name:TG782

Software Release:8.2.3.8

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Product Name:TG782

Software Release:8.2.3.8
Мислев случајно да не е до фирмверот. 8.2.2.х имаа тежок гнасен проблем, ама штом имаш 8.2.3.х стварно не знам.

IP Address Assignment: Static
IP Address: 192.168.1.50

Game or Service
uTorrent

Кај мене од првиот ден кога го употребив ок си е...

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Мислев случајно да не е до фирмверот. 8.2.2.х имаа тежок гнасен проблем, ама штом имаш 8.2.3.х стварно не знам.

IP Address Assignment: Static
IP Address: 192.168.1.50

Game or Service
uTorrent

Кај мене од првиот ден кога го употребив ок си е...
Како што реков, моментално се е во ред. Изгледа UPNP правеше проблеми. Ќе видиме :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
A kako e brzinata so iskluceni receiveri daj da vidime ako moze

Voa e so eden uklucen reciver.So nieden e okolu 17 i pol do 18 max :)Drugiote ne mozam da go isklucam posto e kaj cale dole .Max mene mi podrzuva 18 i pol mega i na tolku e sinhroniziran modemot Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:766 / 18.648

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Jaс имам макс адсл 10ГБ истрошив 8 и ми коги нетот.Некој има таков проблем да му кочи на 8гб?

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
И ја имам од 10ГБ имам потрошено 9ГБ и топ си е сеа за сеа:helou:

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0

Е ова е мојата брзина на 3max пакетот. Имам неограничен интернет со 10mb брзина а интернетот ми оди со олку. 100 пати му се јавив во т - хоум и никако да дојде некој. 4 месеци ги чекам. Пробав со обичен модем да не е проблемот во рутерот и исто. Изгледа има некоја грешка во поврзувањето на жиците. Ако знае некој како можам да го решам проблемов нека пише.

H

HITCH

Гостин
Имам едно прашање од моделот на модемот може да зависи брзината? Јас имам 100гб а модемот ми е дсл - 360р а брзината ми е околу 4мпс

Kajgana Shop

На врв Bottom