Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
ЈАс користам Маск адсл 100. Сакам да го сменам во Call & Surf пакетот што е 150 гб со 100 безплатни часа разговор...
Е сеа, татко ми праша кога ја плаќаше сметката дали можи да се промени и му рекле дека треба да се плати 1500 ден за монтирање на пакетот, а јас се јавив денес (безплатниот број 080012345 мислам беше) и ми вика дека ништо не треба, само да поднесам барање и даваат безплатно и рутер на користење.
Малку ме збуни ова не знам на кој да верувам... :)
И уште нешто...
Ми вика дека различни се цените на ISDN и PSTN а јас немам појма на што сум, и што се тоа PSTN и ISDN.
Значи, во ISDN е поскапо, околу 2700 ден а во ISDN е околу 2400 денари со договор од 1 година.
Ќе ве замолам ако знае некој да ми одјасни што е како е... :)
Ја знам дека до нова година беше бесплатно после тоа се плака така ми кажаа:toe:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Ја знам дека до нова година беше бесплатно после тоа се плака така ми кажаа:toe:
Не знам брат.. Пред 1-2 сати се јавив тоа ми го кажаја...

Промотивните цени за Call & Surf Comfort + пакетот важат до 31.03.2009 година за сите постоечки и нови корисници на Македонски Телеком со договор на една година. По завршување на промотивниот период ќе се применуваат редовните цени на пакетите.

Е сега тој промотивен период дали важи само за цените не знам...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Tebe mislam deka ti baraat 1500 denari za instalacijata na noviot router, routerot e besplaten ama instalacijata se plaka, promotivniot period bese do 31.12.2008.

ubavo ti pise na sajtot samo ne si procital

Еднократен надомест (денари) 1.299
(1.533 со ДДВ)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Tebe mislam deka ti baraat 1500 denari za instalacijata na noviot router, routerot e besplaten ama instalacijata se plaka, promotivniot period bese do 31.12.2008.

(1.533 со ДДВ)
Баш тоа го прочитав и малку ме збуни... Еднократен надомест има само кај редовните цени, а не и во промотивни. А промотивни се до 31.03.09

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.657
Поени од реакции
796
Ми вика дека различни се цените на ISDN и PSTN а јас немам појма на што сум, и што се тоа PSTN и ISDN.
Значи, во ISDN е поскапо, околу 2700 ден а во ISDN е околу 2400 денари со договор од 1 година.
Дома имаш една телефонска линија или повеке ,два различни телефонски броја или повеке ? ПСТН е обична телефонска линија скоро секој ја користи додека ИСДН е дигитална телефонска линија во тоа е разликата

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ЈАс користам Маск адсл 100. Сакам да го сменам во Call & Surf пакетот што е 150 гб со 100 безплатни часа разговор...
Е сеа, татко ми праша кога ја плаќаше сметката дали можи да се промени и му рекле дека треба да се плати 1500 ден за монтирање на пакетот, а јас се јавив денес (безплатниот број 080012345 мислам беше) и ми вика дека ништо не треба, само да поднесам барање и даваат безплатно и рутер на користење.
Малку ме збуни ова не знам на кој да верувам... :)
И уште нешто...
Опремата за call & surf како и монтирањето на истата е БЕСПЛАТНО. Само отиди во некој салон на т-хоме и поднеси барање за промена на пакетот. Толку.

До нова година бесплатни беа меѓународните разговори односно имаше 10 часа зборење за 10ина земји...

(1.533 со ДДВ)
Не се наплаќа инсталацијата... На крајот на краиштата не е толку голема филозофија за да неможе некој самиот да ја намести таа опрема :toe:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Дома имаш една телефонска линија или повеке ,два различни телефонски броја или повеке ? ПСТН е обична телефонска линија скоро секој ја користи додека ИСДН е дигитална телефонска линија во тоа е разликата
Една телефонска линија, значи PSTN што е поевтоно :)

Promotivnite ceni vazat samo za megunarodnite razgovori
Не е само за меќународните, различен е и месечниот надомест за време на промотивни цени. Ќе се јавам утре повторно, доколку нема еднократен надомест барем да го искористам тоа...

Опремата за call & surf како и монтирањето на истата е БЕСПЛАТНО. Само отиди во некој салон на т-хоме и поднеси барање за промена на пакетот. Толку.

До нова година бесплатни беа меѓународните разговори односно имаше 10 часа зборење за 10ина земји...

Не се наплаќа инсталацијата... На крајот на краиштата не е толку голема филозофија за да неможе некој самиот да ја намести таа опрема :toe:
Ок, сега ми е јасно :)
Ви брагодарам на сите за помошта...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6

Ednokraten nadomest go racunaat kako instalacija posto ima podesuvanja vo ruterot ace, na comfort+ i telefonot ke mu odi preku internet.

Daj objasni podobro za sto mislis deka naplakaat 1500

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ednokraten nadomest go racunaat kako instalacija posto ima podesuvanja vo ruterot ace, na comfort+ i telefonot ke mu odi preku internet.

Daj objasni podobro za sto mislis deka naplakaat 1500
На страната стои ова
Времетраење на договорот
1 година Еднократен надомест (денари) 1.299 (1.533 со ДДВ)
Неопределено време 2.299 (2.713 со ДДВ)
Значи (според тебе) ако договорот го склучиш на неопределно време, инсталацијата е 2713 денари ?:nesvest:
Ти кажувам како беше кај мене, беше татко ми во еден продажен салон, поднесе барање, направија нов договор и утредента дојде еден вработен и ја намести опремата БЕСПЛАТНО. А сега месечната рата е околу 2000 денари со ддв

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
На страната стои ова
Времетраење на договорот
Значи (според тебе) ако договорот го склучиш на неопределно време, инсталацијата е 2713 денари ?:nesvest:
Ти кажувам како беше кај мене, беше татко ми во еден продажен салон, поднесе барање, направија нов договор и утредента дојде еден вработен и ја намести опремата БЕСПЛАТНО. А сега месечната рата е околу 2000 денари со ддв
ne e toa spored mene toa e spored telekom, taka pise i tolku se plaka.

I jas ne plativ nisto posto namestiv pred nova godina vo promotivniot period, ama sega se plaka.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ne e toa spored mene toa e spored telekom, taka pise i tolku se plaka.

I jas ne plativ nisto posto namestiv pred nova godina vo promotivniot period, ama sega se plaka.
Не не, многу си грешка. Нема смисла да ги тормозиме луѓето од техничка во 12, утре ќе им се јавам и ќе прашам што е како е. Само ти кажувам дека ова нема смисла, да наплаќаат 1500 односно 2700 денари за една инсталација :nenene:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
На страната стои ова
Времетраење на договорот
А ти имаш на неопределено време?
Најдобро ќе биде да се јавам уште еднаш или да одам до некој салон на т-хоум да прашам.. :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Bas utre ke se javime i ke prasame, ama ubavo ti pisuva na sajtot.

Kako pisuva taka e, barem do sega taka bilo.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
А ти имаш на неопределено време?
Најдобро ќе биде да се јавам уште еднаш или да одам до некој салон на т-хоум да прашам.. :)
На една година е склучен договорот.

Bas utre ke se javime i ke prasame, ama ubavo ti pisuva na sajtot.

Kako pisuva taka e, barem do sega taka bilo.
Ќе ја разрешиме "мистеријата" утре :)

Kajgana Shop

На врв Bottom